Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Eduard Mig-21
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Mario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb-Lučko
PorukaUpisano: Sri Stu 30, 2011 1:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:
Nick Napisao/la:
Kak bi rekel Shakespeare : Puno larme a za ništ.

Stvar je vrlo jednostavna.
Razlika između ta dva nosa je vidljiva na pravim MiG-ovima kad su jedan kraj drugog. 95% ljudi neće ih razlikovati ako im se pokaže samo nos.
U 1:48 ta razlika je nevidljiva.

Vjerojatno će izaći korekcijski nos za bis-a od možda čak i više firmi i kad netko konačno složi i MF-a i bis-a i stavi ih jednog kraj drugog, 95% maketara neće vidjeti razlike između njih. Onih 5% će misliti da vidi razliku.

Ne branim Eduard, ali mogu shvatiti zašto nisu išli raditi novi kalup za bis-ov trup, jer na kraju ionako ne bi bilo vidljive razlike.
Da je Vladimir Šulc arogantna budala, je, ali ja ne kupujem Eduardove makete zbog njega.

Prodavati će se Profi pack jednako dobro kao i Weekend Edition, kao i overtrees. Zašto? Jer 95% maketara želi slagati bis-a i imati ga na polici, u čijim već oznakama. Onih 5% će i dalje prolijevati žuč po Eduardu na raznoraznim forumima i dokazivati razlike između noseva različitih varijanti MiG-a 21 i neće nikad složiti maketu bis-a.
Ajde, možda i hoće od Academy-a. Jer Edekovog bis-a neće kupiti iz principa. I imaju pravo na to.

Ja ću si kupiti jednog bis-a u Weekend pakiranju, nabaviti sve điđe-miđe koje mi trebaju za hrvatskog i složiti ga sebi za na policu.

Disclaimer:
Ovo gore izneseno je moje mišljenje i ne predstavlja mišljenje cjelokupne maketarske zajednice u Hrvatskoj.

Potpuno se slazem, dosta prepirka oko nijansa boja, duzina maketa, oblik nosa i slicne gluposti, ko ce primjetit da je netko produzio maketu za par mm da bude "tocna" a potrosio na to mj i mj rada. Kao da su bitne te sitnice , napravis maketu za sebe za policu, sad ako ce bit nijansa svijetlija ili tamnija koga boli briga, bitno da je slozena lijepo i da ostavlja dojam, dojam je bitniji od svega, al tih 5% ne kuzi to bas

da tak sam i ja bio ko dijete, ali jednostavno narasteš ,ostariš i tak to pa ti sve bude jasnije Very Happy

Visit my page:"MT-Style"
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sri Stu 30, 2011 2:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hoho pa necemo se vrijedati kolega. 2011 je , skoro '12 je, mislim da starost nebi trebala utjecat toliko, mogu i ja naucit nesto od negoka mladeg a tako i stariji od mene.
Ja sam samo iznio moju ideju, moj stav taj da po meni se ne treba toliko bazirat na nekakvu povjesnu tocnost, nego vise na sami izgled makete, onaj zavrsni efekt, koga briga dal kad boca stoji na tenku bi mogla past kad on krene?! Svi oni koji su opsjednuti tim stvarima i zarko se svadaju oko toga po meni ne uzivaju u ovaj hobby!
Mario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb-Lučko
PorukaUpisano: Sri Stu 30, 2011 3:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:
hoho pa necemo se vrijedati kolega. 2011 je , skoro '12 je, mislim da starost nebi trebala utjecat toliko, mogu i ja naucit nesto od negoka mladeg a tako i stariji od mene.
Ja sam samo iznio moju ideju, moj stav taj da po meni se ne treba toliko bazirat na nekakvu povjesnu tocnost, nego vise na sami izgled makete, onaj zavrsni efekt, koga briga dal kad boca stoji na tenku bi mogla past kad on krene?! Svi oni koji su opsjednuti tim stvarima i zarko se svadaju oko toga po meni ne uzivaju u ovaj hobby!

Za sve ostale komentare tipa:ja tebe ovo ono ili čega več,znate i sami, na PM

Visit my page:"MT-Style"
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
sgt.dautanec

Član od: 28 Lis 2005
Mjesto: ZG
PorukaUpisano: Sri Stu 30, 2011 4:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nick Napisao/la:
Kak bi rekel Shakespeare : Puno larme a za ništ.

Stvar je vrlo jednostavna.
Razlika između ta dva nosa je vidljiva na pravim MiG-ovima kad su jedan kraj drugog. 95% ljudi neće ih razlikovati ako im se pokaže samo nos.
U 1:48 ta razlika je nevidljiva.

Vjerojatno će izaći korekcijski nos za bis-a od možda čak i više firmi i kad netko konačno složi i MF-a i bis-a i stavi ih jednog kraj drugog, 95% maketara neće vidjeti razlike između njih. Onih 5% će misliti da vidi razliku.

Ne branim Eduard, ali mogu shvatiti zašto nisu išli raditi novi kalup za bis-ov trup, jer na kraju ionako ne bi bilo vidljive razlike.
Da je Vladimir Šulc arogantna budala, je, ali ja ne kupujem Eduardove makete zbog njega.

Prodavati će se Profi pack jednako dobro kao i Weekend Edition, kao i overtrees. Zašto? Jer 95% maketara želi slagati bis-a i imati ga na polici, u čijim već oznakama. Onih 5% će i dalje prolijevati žuč po Eduardu na raznoraznim forumima i dokazivati razlike između noseva različitih varijanti MiG-a 21 i neće nikad složiti maketu bis-a.
Ajde, možda i hoće od Academy-a. Jer Edekovog bis-a neće kupiti iz principa. I imaju pravo na to.

Ja ću si kupiti jednog bis-a u Weekend pakiranju, nabaviti sve điđe-miđe koje mi trebaju za hrvatskog i složiti ga sebi za na policu.

slazem se. nest slicno sam ja napisao u recenziji za academijev Mig-21 1/48 u svjetlu nacrta,konturnih tocnosti,zakovica i sl.

sto se tice eduardovog Bis-a/MF, drzim da je to najbolja i najuspjelija izvedba Miga 21 u 48 mjerilu do sad. tesko ce itko ikada nadmasiti ovaj eduardov proizvod!
cijena s druge strane je drugi par rukava te, iako kanim slozit jednog,razmislit cu da li potrosit 60$ na to ili nesto drugo.
osim toga sjetimo se 'masterpieca' trumpetirovog Su-27 u 32ci, di trebas potrosit 150€ da bi maketu doveo u gabarite koji imaju veze sa realnoscu.
eduard je, s te strane gledano, jos mila majka.

jedna digresija

@vrsa

R-60 rakete nisu specifikum BIS varijanti. R-60 raketa je evidentno nastala nakon sto su BIS-evi usli u serijsku proizvodnju jer postoje odredjene serije (ne znam oznaku) koje nisu nosile R-60 rakete!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Čet Pro 01, 2011 9:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cijena bis-a je 72 baksa, definitivno ga neću kupiti Cool
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Čet Pro 01, 2011 10:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sgt.dautanec Napisao/la:
Nick Napisao/la:

jedna digresija

@vrsa

R-60 rakete nisu specifikum BIS varijanti. R-60 raketa je evidentno nastala nakon sto su BIS-evi usli u serijsku proizvodnju jer postoje odredjene serije (ne znam oznaku) koje nisu nosile R-60 rakete!

Prva stvar kod MiG-ova, a posebno 21-ce koja je proizvedena u desetak tisuća komada i proizvodila se preko dvadesetak godina nije bilo jasnog prelaza između serija tj. generacija nego je to bilo više postupno, ALI su obično oni iz ranijih serija poslije dovedeni na standard serije u slijedećim remontima. Kod bisa se čak uveo ovaj dvostruki nosač za R-60 koje recimo srbi imaju na svojim bis-evima.
Interesantno je da su Egipčani su svojih MF-ova ispaljivali Sidewindere i bili jako uspješni u par navrata. To se dogodilo nakon razlaza sa Rusima, a upotrebljeni su u par okršaja sa Libijom.

Šta se tiće Edardovog bis-a ja također odustajem od kupnje za sada. Možda ako mi naleti jeftino kao šta mi je u Mossonu naletio MF po stavrno povoljnoj cijeni onda ga i uzmem, ali da dam 70 baksa za "opet MF-a", stvarno mi se ne da.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Nick

Član od: 26 Stu 2006
Mjesto: VŽ
PorukaUpisano: Čet Pro 01, 2011 2:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cijena je prema današnjem tečaju krune 230 kuna za bis-a na Edekovom sajtu. Ima i overtrees za 94 kune.
Tih 70 dolara je gdje? U Americi?
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Pro 01, 2011 3:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

na eduardovom sajtu:
http://www.eduard.com/store/

gdje si ti vidio da je 230 kn?
Natrag na vrh
Nick

PorukaUpisano: Čet Pro 01, 2011 3:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

daneel Napisao/la:
na eduardovom sajtu:
http://www.eduard.com/store/

gdje si ti vidio da je 230 kn?

Da, na Eduardovom sajtu : http://www.eduard.com/store/Eduard/Plastic-kits/MiG-21BIS-1-48.html

795 čeških kruna je 235 kuna : http://tinyurl.com/7b6b86v
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Čet Pro 01, 2011 3:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam taj overtree MF... Super stvar.

To im je dobra fora.
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Pro 01, 2011 3:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

i na mom i na tvom linku mu je cijena $ 59,95. to je oko 330 kn. i to je bez njihovog pdv-a, sa njim je 71 dolar. kak si ti dobio 230 kn?
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Čet Pro 01, 2011 3:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

daneel Napisao/la:
i na mom i na tvom linku mu je cijena $ 59,95. to je oko 330 kn. i to je bez njihovog pdv-a, sa njim je 71 dolar. kak si ti dobio 230 kn?

mozda jer racuna iz Ceha u HRK a ne i USD u HRK a ocito je i njihov PDV u igri?!?!
Nick

PorukaUpisano: Čet Pro 01, 2011 4:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni njihov sajt otvara sa cijenama u češkim krunama.
Cijena je 795 kruna.
Oni isto vjerojatno u shopping cartu oduzmu njihov VAT, pošto smo van EU, ne?
Njihov VAT je 20%, znači 795-20%=663 krune tj. 195 kuna.

Evo, meni ovako prikazuje : http://www.eduard.com/store/en/cart/
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Pro 01, 2011 4:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, zanimljiva je ta razlika kad se preračuna tečaj. Valjda oni znaju, ili je za domaće stanovništvo cijena manja? Predpostavljam da će se Bis moći kupiti i za manje novce. Meni bi taman odgovarala kombinacija 1 profi pack+1 overtrees. Bdw, nevjerojatno se po stranim forumima i na Eduardovom blogu "kolju" oko makete. Šulcu je "izletjelo" da toliko hvaljeni i točni MF ima zapravo malo preširok nos, ali da to nitko nije primjetio do sad. To dovodi do zaključka da je cijela priča sa istim trupom za MF i bis unaprijed isplanirana-tako da bude negdje u sredini... Problem sa formom prednjeg dijela nosa zapravo nije toliko dimenzijski, koliko je pitanje oblika prelaza između prstena usisa prema kabini, koji je kod MF-a postepen, a kod bis-a se brže širi na početku. Čudi me da u Eduardu nisu izvukli pouku iz promašaja na Bf109E 1/32, gdje su isto tako prvo pokušavali dokazati kako nisu pogriješili, da bi na kraju ipak radili novi kalup za poklopac kabine...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Thundercat

Član od: 13 Tra 2007
Mjesto: Hirvatistan
PorukaUpisano: Čet Pro 01, 2011 4:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

JK
Nick Napisao/la:
Meni njihov sajt otvara sa cijenama u češkim krunama.
Cijena je 795 kruna.
Oni isto vjerojatno u shopping cartu oduzmu njihov VAT, pošto smo van EU, ne?
Njihov VAT je 20%, znači 795-20%=663 krune tj. 195 kuna.

Evo, meni ovako prikazuje : http://www.eduard.com/store/en/cart/

Jok. PDV se iskazuje tek kod checkouta, pa je onda 795 kruna + 20%.

Eduardov webshop je zadnje mjesto gdje se isplati kupovati njihove stvari. Treba pikirati fizički štand u Mosonu, ili tog Bisa uzeti od Mitje (u njegovoj je najavi za 31,5 €).

Plastiku akbar!

3D Glasses for 3D Prints...

Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak...
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed
Stranica 3/6

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma