Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Messerschmitt bf109E1 1/48 Airfix

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
tihi

Član od: 10 Kol 2007
Mjesto: ZG
PorukaUpisano: Čet Stu 10, 2011 3:02 pm    Naslov poruke: Messerschmitt bf109E1 1/48 Airfix Citiraj ovaj komentar

Napokon gotov rađen iz kutije bez nekih posebnih dodataka jedino sam koristio Aero master decale samo zbog kukastih križeva koje airfix ne daje s svojim maketama evo slika pa Embarassed

Rolling Eyes
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Stu 10, 2011 3:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Šta reći, lijepo si ga napravio, dobro pofarbao ,ali nisam siguran u nijanse maskirne sheme na gornjim plohama nisu mi baš točne.... Koje si boje koristio? E i garež sa topa je malo prejaka, ostalo ok, dobro si izvukao fleke po trupu.
Danny

Član od: 19 Pro 2008
PorukaUpisano: Čet Stu 10, 2011 4:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar je,al to kaj Poky veli i meni su dosta
cudne te boje....nebi rekao da su to te nijanse!?
To bi trebalo biti rlm 71 i 02 ak se ne varam,mislim da to nije to!
Al sve u svemu lijepo slozena maketa!
FilipZG

Član od: 10 Lis 2009
PorukaUpisano: Čet Stu 10, 2011 5:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično složen ali boje su skroz krive. Kako su ti kolege rekle trebao je biti u RLM 71/02 a ovo izgleda kao britanska kamuflaza green/ocean gray il kak se vec zove...
Natrag na vrh
tihi

Član od: 10 Kol 2007
Mjesto: ZG
PorukaUpisano: Čet Stu 10, 2011 6:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kamuflažu sam radio po aero masterovom planu imate ju gore u slikama boje sam koristio sljedeče: humbrol65 odozdola,humbrol 31 siva .i zelenu MM1713 ravnao sam se po tablici boja iz knjige uvod u plastično maketarstvo
Natrag na vrh
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Čet Stu 10, 2011 9:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tihi Napisao/la:
kamuflažu sam radio po aero masterovom planu imate ju gore u slikama boje sam koristio sljedeče: humbrol65 odozdola,humbrol 31 siva .i zelenu MM1713 ravnao sam se po tablici boja iz knjige uvod u plastično maketarstvo

HU 65 ti još i može proć, HU31 čak i je slična RLM02 i sam sam je nekad davno koristio. Ne znam da li je do blica, fotića ili nečeg trećeg ali tebi je ispala tamno siva, uglavnom tvoj avion bi trebao biti otprilike ovako pofarban...

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=281&highlight=109e
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Mario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb-Lučko
PorukaUpisano: Pet Stu 11, 2011 3:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a zašto nema te knjige više za kupit,vido sam nešot na forumu al nije mi jasno,zašto?sorry na OT

Visit my page:"MT-Style"
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Gak

Član od: 30 Svi 2011
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pet Stu 11, 2011 7:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlican je messer! Znam kad ja slikam svoje makete da boja zna ispast skroz druga zbog blica i rasvjete, tako da je mozda to i ovdje u igri
Natrag na vrh
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Pet Stu 11, 2011 8:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Malo previse uprljan za moj pojam Wink

Gak: Smanji inezitet blica, nastimaj pravi white balance (ako mozes na foticu, odlicno, a ako ne, onda kasnije na kompu sa photoshopom, ACDSee, Lightroom, ... Wink Cak i Picassa, ali sa njom jos nisam radio), pa ce biti bolje Wink
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Stu 11, 2011 9:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boje koje si naveo bi bile dosta slične točnim tonovima kamuflaže, a na slikama je to nešto skroz drukčije. Probaj slikati na danjem svjetlu.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Pet Stu 11, 2011 10:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ljepa ptica!

Osim boja sto je vec receno i za sto vjerujem da je 99%uzrok blic i postavke fotica vise mi je upalo u oko stap antene iza kabine on treba biti okomim na trup i razvuci plastiku u tanku nit i zaljepi je kao antenu.
Probaj staviti sve na auto i slikati po danjem svijetlu i to jos tok je oblacno odnosno da se ne vidi direktno sunce.

I jos jedno pitanje zar su E-1 nosili bombu ispod trupa nije li ta mogucnost bila tek od E-4 tj.7 ili je ovo neki E-1 koji je prosao remont nakon bitke za Francusku tj. prije BoB?
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma