Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Čet Lis 27, 2011 9:57 pm Naslov poruke: Tanguy et Laverdure?? |
|
|
nesto smo pricali vec na forumu, ali nije bilo konkretnih odgovora pa ja pokusavam opet
jel ima di za skinut skenirani stripovi Tanguy et Laverdure??
imam skenirane, ali su svi na francuskom a ja to znam isto kak i plesat balet...
pa ako ima tko kakav link....ajlbiveriaprišiejtid  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AK47
 | | Član od: 20 Stu 2009 | | Poruke: 58 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5773 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Lis 27, 2011 11:50 pm Naslov poruke: |
|
|
a ja se ubih cijelo popodne trazec...
fala majstore, ovo je ludnica
kaj rec- svaka cat
hvala!!!!!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1299 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| KatarII
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 885 | | Mjesto: ZGB |
|
Upisano: Pet Lis 28, 2011 10:13 am Naslov poruke: |
|
|
Ajd da ja sada gnjavim, i pitam zasto si ne priustite hrv. izdanja?
Do sada su izasla 4 integrala:
http://www.stripovi.hr/Proizvodi.aspx?keyword=tanguy&scope=w&page=1
U boji su, dobro napravljeni. _________________ Shpeck: No, we do not play games. There is no such thing as a Nintendo Wii in our time.
Cartman in the 25th century: No! Nooo!!! Noooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pet Lis 28, 2011 10:20 am Naslov poruke: |
|
|
Točno. Ja ih imam sve i super su. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pet Lis 28, 2011 11:49 am Naslov poruke: |
|
|
Glavna greška sa stripovima, naprave enciklopediju od toga. Nije stvar samo u cijeni koja je bezobrazno visoka nego to više nije strip; ni miris ni boja ni okus. Istu stvar su napravili sa meni omiljenim Nathan Neverom i Cortom Malteseom. Na kraju su Corta davali u ST Profilu za 17 kuna jer nitko strip album nije htio platiti 145.
Da se razumijemo, ja sam jedan od ekipe koja to sve proguta i kupi kad može ali... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lis 28, 2011 12:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Slažem se s kolegom P-51,nije to više to, ti danas nemreš kupiti kvalitetan strip u mekim koricama na kiosku, svi štampaju tvrdo ukorićene strip albume ,jel je tu zarada.... Al opet dobro da i tog ima jel je interes za stripom u opadanju
U svakom slučaju ovi stari bude nostalgiju...  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| KatarII
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 885 | | Mjesto: ZGB |
|
Upisano: Pet Lis 28, 2011 1:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Nije tu zarada, vec se jedino to moze prodati, vjerovali ili ne. Proslo je doba kiosk - stripa. tu moze proci samo Garfield, Zagor i Alan Ford i ono kaj se njima nakaci na grbacu. Bilo sto sire - zaboravite. Za takve stvari su ostali samo strip albumi.
Kaj se integrala tice - jedan taj strip bi kostao oko 79 kn za pojedini album, sto je 237 za 3 kom. ovako dobijes 3 za 189. Nije neka usteda, ali je usteda.
danasnji klinci padaju na igrice i multimediju. Nesto dvodimenzionalno kao strip - jako, jako tesko.
Uz to, naklade albuma su trenutno izmedju 300 i 1000 kom. Tanguy je na 500. Prvi je izasao prije 3 god. Nije niti blizu da se rasproda.
Kako to sve znam? radio sam za jednog izdavaca, pa se nacuo prica... _________________ Shpeck: No, we do not play games. There is no such thing as a Nintendo Wii in our time.
Cartman in the 25th century: No! Nooo!!! Noooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Pet Lis 28, 2011 1:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| šteta ali istina ovo za kiosk strip, samo zagor prolazi, ostalo loše |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lis 28, 2011 2:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Katar sve je to meni jasno. Ni prije takvi stripovi nisu izlazili na kiosku, već u strip revijama, uvijek je bilo Zagora, Tex-a ,Mickey Mausa isl na kioscima, ali oni osim što su jeftilen služe isto kao i Easy kit u našem hobbyu ,da privuku klince, ko se zakaći preći će na nešo bolje: Stripoteku, Heavy Metal, Kotra Maltezera ,,Tanguy et Laverdure,Hala Fostera, Manaru,Hermanna ,Devlića.... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pet Lis 28, 2011 2:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Ljudi žive u nekim prošlim vremenima. Zlatna serija, GIGANT i slični stripovi nekada su se prodavali u desecima tisuća primjeraka. Danas se naklade kreću od parsto do jedva 2-3 tisuće.
Iz tog razloga se strip radi veći i skuplji.
A ono što ljudi zaboravljaju - izdavačka prava za takve stripove koštaju i po nekoliko tisuća eura što također treba ubrojiti u kalkulaciju.
Da danas svatko tko skine strip ili knjigu sa neta kupi istu, cijene bi svakako bile niže (iako s obzirom na današnju bolesnu pohlepu - ne znatno niže)
Problem je taj što nekupovanjem stripova - nije da će biti skuplji, nego ih neće biti. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Lis 28, 2011 3:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: |
Da danas svatko tko skine strip ili knjigu sa neta kupi istu, cijene bi svakako bile niže (iako s obzirom na današnju bolesnu pohlepu - ne znatno niže)
. |
ja sam se nadavao love za stripove, imao sam komletne stripoteke, eks almanahe, gigante, asterikse, taličnog, biser strip, obe edicije Strip Arta ( prva u sedamdesetima, druga sredinom osamdesetih), svih 14(??) Fosterovih Princ Valiant,sve alan fordove , čeličnu kandžu, uranelu..i da ne nabrajam
naravno privukli su me kao klinca teks viler ,duga puska, Judas, ali gutal sam i malog renzera, bleka, zagora...ma sve
danas nazalots, ovi albumi o Tanguyu su mi malo izvan dometa...a rado bi ih opet imao na papiru kao nekad
kad sam se ozenil, doslovno sam pun stojadin stripova odnio zeninom bratu, a on je okrenul biznis na placu i sve rasprodal i zapil..... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pet Lis 28, 2011 8:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Interesantno je da nas osim ovog hobija koji volimo ovako ili onako, velik broj sluša hard rock ili metal, čita R.R. Martina, sad volimo iste stripove... Lipo lipo, čisto ugodan osjećaj.
Ja, istina, najviše volim Nathan Nevera i Corta, pokušao sam ići redom za onim tvrdo ukoričenim epizodama "pakiranim" po tri u jednom izdanju ali svaki je bio 120 kuna a preko 80 epizoda sam izbrojio, naprosto nisam mogao. I žao mi.
Pro Evolution Soccer je OK al strip je strip  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|