Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Mig-21R, Zeltweg

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Airbus89

Član od: 02 Velj 2011
Mjesto: Dubrovnik/Bec
PorukaUpisano: Pon Lis 17, 2011 10:59 am    Naslov poruke: Mig-21R, Zeltweg Citiraj ovaj komentar

pozdrav,
jucer sam bio u Zeltwegu, pa evo nekolko fotografija. Pokusat cu staviti samo one detalje koji jos nisu stavljeni na forumu. Nadam se da ce sto pomoci (kao meni)onima koji planiraju ovu maketu:

]http://img3.imageshack.us/img3/2768/img0800nb.jpg[/IMG]

http://img155.imageshack.us/img155/8503/img0803e.jpg[/IMG]

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Lis 17, 2011 2:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala za fotografije. Very Happy

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
pacman69

Član od: 02 Lip 2008
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Pon Lis 17, 2011 4:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prekrasne fotke! Hvala! Klap klap
Natrag na vrh
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pon Lis 17, 2011 6:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lipe fotke ,odlično!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
sgt.dautanec

Član od: 28 Lis 2005
Mjesto: ZG
PorukaUpisano: Pon Lis 17, 2011 6:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da,ocito po kolicini prasine i hrdje u isposnoj cijevi-nije nikad bio startan.

tko bi pare stavio,da bi ga i nakon 20 godina uspio pokrenuti?

Novac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Nemsy_29

Član od: 26 Velj 2010
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Uto Lis 18, 2011 1:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zanimljivo da samo na krilu nisu brojevi prefarbani a na ostalim mestima jesu. Kako su ga tamo cuvali ne bi me cudilo da startuje u nekoj buducnosti

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Pet Lis 21, 2011 10:41 pm    Naslov poruke: Re: Mig-21R, Zeltweg Citiraj ovaj komentar

Odlične fotke!
Imaš li možda širi pogled na ovaj detalj ispod krila, odn. snimano iz kojeg metra dalje ... Naime, ovako mi je teško odrediti točan položaj, veličinu i formu zabojavanja (fleke) u odnosu na cijelu površinu krila, ali i uzorak boje, tj. kontrast u odnosu na prevladavajuću boju.

Isto vrijedi i za zabojavanje na objema stranama nosnog dijela ...

Airbus89 Napisao/la:

Tnx, R
Natrag na vrh
Airbus89

Član od: 02 Velj 2011
Mjesto: Dubrovnik/Bec
PorukaUpisano: Sub Lis 22, 2011 11:02 am    Naslov poruke: Re: Mig-21R, Zeltweg Citiraj ovaj komentar

[Imam jos samo ove, prostor oko Mig-a je jako uzak, sa desne strane je odmah zid, iza je Draken, a ispred lijevog krila su stavili lutku pilota. Na ulazu stoji ploca kako se ne smije hodati po sljunku na kojem je izlozen eksponat, pa sam nakon molbe prosetao oko Miga uz pratnju jednog vojnika. Ali mislim da je pozicija broja ispod krila standardna, a boja je spricana tocno po broju, mozda samo malo je veca povrsina. Na fotkama se ne vidi, ali kod broja na lijevoj strani nosnog dijela se malo nazire broj ispod boje (na donjem dijelu). Kojom bojom je, po tvom misljenju,spricano (da li mozda boja Bis-eva)?

Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Sub Lis 22, 2011 1:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nemsy_29 Napisao/la:
Zanimljivo da samo na krilu nisu brojevi prefarbani a na ostalim mestima jesu.

Što je i logično, obzirom da je to urađeno u vrijeme rata i napada na Hrvatsku i Sloveniju. A kako je hrvatska i slovenska strana djelovala samo sa zemlje, eskadrilski brojevi su se sakrivali da se ne otkrije identitet napadača (jasno u ovom slučaju izviđač). Zašto? Pravi razlog vjerojatno zna samo napadač.
Natrag na vrh
Nemsy_29

Član od: 26 Velj 2010
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Pon Lis 24, 2011 1:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aha, hvala na odgovoru Smile

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Uto Lis 25, 2011 1:48 pm    Naslov poruke: Re: Mig-21R, Zeltweg Citiraj ovaj komentar

Airbus89 Napisao/la:
[Imam jos samo ove, prostor oko Mig-a je jako uzak, sa desne strane je odmah zid, iza je Draken, a ispred lijevog krila su stavili lutku pilota. Na ulazu stoji ploca kako se ne smije hodati po sljunku na kojem je izlozen eksponat, pa sam nakon molbe prosetao oko Miga uz pratnju jednog vojnika. Ali mislim da je pozicija broja ispod krila standardna, a boja je spricana tocno po broju, mozda samo malo je veca povrsina. Na fotkama se ne vidi, ali kod broja na lijevoj strani nosnog dijela se malo nazire broj ispod boje (na donjem dijelu). Kojom bojom je, po tvom misljenju,spricano (da li mozda boja Bis-eva)?

Hvala ti. S obzirom na sve okolnosti lijepo si to odradio.

Inače, vidim da se nije još nitko na to osvrnuo, danas nam se upravo navršava 20-ta godišnjica tog iznimno značajnog datuma u kronologiji novije povijesti hrvatskog ratnog zrakoplovstva! Još se uvijek dobro sjećam svog ushićenja na dan kada je objavljena vijest o tom preletu. Vjerojatno su mi to bili i najsretniji trenutci u toj godini ...

Uzgred, jutros su na TV kalendaru posvetili svoj prvi prilog tom događaju te emitirali one "evergreen" snimke iz Klagenfurta, a iz kojih mi se čini da je od tada do danas ovaj srebrni lak ipak prilično oksidirao tj. potamnio tijekom ovih 20 godina. No, ova svijetla boja nije (ili je znatno manje), pa mi se čini da je danas taj kontrast značajno izraženiji. Sve u svemu, uvjeren sam da je nijansa tih fleka upravo ova koju spominješ, tj. ona kojom su bojani JRV bisevi.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma