Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

GB 1/144 F/A-18 C&D, Revell
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
tiger
Gost
PorukaUpisano: Ned Ruj 04, 2011 10:01 pm    Naslov poruke: GB 1/144 F/A-18 C&D, Revell Citiraj ovaj komentar

Moj doprinos ovom malom GB-u.
Kao što vidite već je dosta toga sljepljeno i obojano, koristim zadnje dane godišnjega, pa pokušavam što više udisati otrovne pare koje izlaze iz moga airbrusha.
Ima nešto malo samogradnje, sitne antene, izbaciva sjedala, pokrov kabine na C-u, i stvarno puno djelova je prilično istanjeno.

Natrag na vrh
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Ned Ruj 04, 2011 10:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vec vidim pobjednika u ovom GB-u!!
Pratim dalje s guštom!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pon Ruj 05, 2011 2:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mnogo dobro! Ove sitne dijelove na čačkalicu ljepiš superljepilom ili možda drvofix?

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pon Ruj 05, 2011 2:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Najbolje sa Patafixom, ona gumasta stvar za lijepljenje postera i plakata, recimo po razredima. Poslije odlijepiš, možeš čak i ponovo koristiti, nije masno, nema nikakvih problema.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Pon Ruj 05, 2011 2:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

oba oba, krenulo to Vama sa 144.
Ovo sa patifxom je dobra informacija
Natrag na vrh
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pon Ruj 05, 2011 2:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

P-51 Napisao/la:
Najbolje sa Patafixom, ona gumasta stvar za lijepljenje postera i plakata, recimo po razredima. Poslije odlijepiš, možeš čak i ponovo koristiti, nije masno, nema nikakvih problema.

Sumnjam, ovako mali dijelovi budu otpuhani s airbrushom ako je ljepljeno patafixom - probao Very Happy

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Pon Ruj 05, 2011 3:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dvije varijante ljepljenja:
1 sa superljepilom
2 nije ljepljenje već učvršćenje a koristi kod komada koji imaju onaj produžetak "pin" za sjedanje u ležaj kod montaže (kotaći u večem mj., stajni trap, i sl) - uzmen štapiće za uši razvučem ko sprue i odrežem kod pribložnog promjera (cijevćica ostaje elastična) a s druge strane utaknem čačkalicu, drži i za rad s kistom
evo ovdje sam koristio

http://i364.photobucket.com/albums/oo82/GRINGO_ZD/KV2/trump-kv2-391876.jpg
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pon Ruj 05, 2011 4:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tole Napisao/la:
P-51 Napisao/la:

Sumnjam, ovako mali dijelovi budu otpuhani s airbrushom ako je ljepljeno patafixom - probao Very Happy

Viš, interesantno, meni je bilo ok. Sad mi pada na pamet da i toga govna ima različitih firmi, mi u školi i ja u radu (istina rijetkom) koristim onaj žuto - crvenog pakiranja. Jel to baš Patafix??? Dobro ga razvučem i ugrijem i tučem bojom iz daljega pa ne otpuhne. Ko će znati?!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
tiger
Gost
PorukaUpisano: Pon Ruj 05, 2011 4:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tole Napisao/la:
Ove sitne dijelove na čačkalicu ljepiš superljepilom ili možda drvofix?

tole Napisao/la:
P-51 Napisao/la:

...uopče ne treba odgovarati, Tole zna i odgovor...
Drvofix otpada zato što da bi "ulovio" ipak treba malo vremena proći, a zafrkanciju oko pripasivanja da ni ne spominjem. Vrijeme je definitivno najdragocjenije, njega nikada dosta. Cianoakrilat rules!

su27rules Napisao/la:
vec vidim pobjednika u ovom GB-u!!

Prijatelju, nema tu pobjednika, samo neka se maketari....i završi!
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Pon Ruj 05, 2011 4:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tiger, mogu pitati, jeste li imali problema sa fitom kada ste spajali trup i donji dio krila sa gornjim dijelom? ali po slikama vjerojatno nije isti nacin spajanja kao i na mome Hornetu, jer ja imam katastrofalni fit tu i na usisnicima. Crying or Very sad
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
su27rules

PorukaUpisano: Pon Ruj 05, 2011 6:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tole Napisao/la:
P-51 Napisao/la:

Vrlo slabo i teško s patafiksom,bolji je sistem kako su kolege opisali i po fotki koju je Leo linkao.

Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Pon Ruj 05, 2011 8:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

st65uka Napisao/la:
...jeste li imali problema sa fitom kada ste spajali trup i donji dio krila sa gornjim dijelom? ...

Da, bilo je malo nepoklapanja, naročito na donjoj lijevoj strani. Kitao sam cianoakrilatom, jer je trebalo ponovo prevući gravure, a bilo me strah da običan kit tako male pukotine jednostavno ne bi podnio. Pogledao sam malo to kod E varijante i shvačam o čemu pišeš. Savjetujem ti da ga u etapama kitaš, mala je maketa, pa ne traje dugo, a ako nisi zaljepio usisnike, ostavi ih za kraj, kao i nosaće naoružanja, lakše će ti biti šmirglati.
Molim te, slobodno me oslovljavaj sa ti, nisam baš ni star, a i osječam se vrlo mlado Very Happy .
Natrag na vrh
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Pon Ruj 05, 2011 8:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izvrsno,čekam update Smile.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
tiger
Gost
PorukaUpisano: Ned Ruj 25, 2011 10:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo i mali update...
Došao sam do faze bojanja žutih i crnih površina, to su još prije bezbojnoga lakiranja zadnji radovi airbrushom, prije toga sam kako što vidite, obojao osnovne boje, koje su za ovu svrhu prilično posvjetljene, po nekima panelima sam malo pljucnuo svjetlijih tonova, no vidjeti ćemo na kraju kako će izgledati...

Natrag na vrh
su27rules

PorukaUpisano: Ned Ruj 25, 2011 12:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pratim i guštam!!

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 1/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma