Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Ned Ruj 04, 2011 10:01 pm Naslov poruke: GB 1/144 F/A-18 C&D, Revell |
|
|
Moj doprinos ovom malom GB-u.
Kao što vidite već je dosta toga sljepljeno i obojano, koristim zadnje dane godišnjega, pa pokušavam što više udisati otrovne pare koje izlaze iz moga airbrusha.
Ima nešto malo samogradnje, sitne antene, izbaciva sjedala, pokrov kabine na C-u, i stvarno puno djelova je prilično istanjeno.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5798 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Pon Ruj 05, 2011 2:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Mnogo dobro! Ove sitne dijelove na čačkalicu ljepiš superljepilom ili možda drvofix? _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pon Ruj 05, 2011 2:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Najbolje sa Patafixom, ona gumasta stvar za lijepljenje postera i plakata, recimo po razredima. Poslije odlijepiš, možeš čak i ponovo koristiti, nije masno, nema nikakvih problema. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Pon Ruj 05, 2011 2:39 pm Naslov poruke: |
|
|
oba oba, krenulo to Vama sa 144.
Ovo sa patifxom je dobra informacija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Pon Ruj 05, 2011 2:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| P-51 Napisao/la: | | Najbolje sa Patafixom, ona gumasta stvar za lijepljenje postera i plakata, recimo po razredima. Poslije odlijepiš, možeš čak i ponovo koristiti, nije masno, nema nikakvih problema. |
Sumnjam, ovako mali dijelovi budu otpuhani s airbrushom ako je ljepljeno patafixom - probao  _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2539 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pon Ruj 05, 2011 3:20 pm Naslov poruke: |
|
|
dvije varijante ljepljenja:
1 sa superljepilom
2 nije ljepljenje već učvršćenje a koristi kod komada koji imaju onaj produžetak "pin" za sjedanje u ležaj kod montaže (kotaći u večem mj., stajni trap, i sl) - uzmen štapiće za uši razvučem ko sprue i odrežem kod pribložnog promjera (cijevćica ostaje elastična) a s druge strane utaknem čačkalicu, drži i za rad s kistom
evo ovdje sam koristio
http://i364.photobucket.com/albums/oo82/GRINGO_ZD/KV2/trump-kv2-391876.jpg |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pon Ruj 05, 2011 4:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| tole Napisao/la: | | P-51 Napisao/la: | | Najbolje sa Patafixom, ona gumasta stvar za lijepljenje postera i plakata, recimo po razredima. Poslije odlijepiš, možeš čak i ponovo koristiti, nije masno, nema nikakvih problema. |
Sumnjam, ovako mali dijelovi budu otpuhani s airbrushom ako je ljepljeno patafixom - probao  |
Viš, interesantno, meni je bilo ok. Sad mi pada na pamet da i toga govna ima različitih firmi, mi u školi i ja u radu (istina rijetkom) koristim onaj žuto - crvenog pakiranja. Jel to baš Patafix??? Dobro ga razvučem i ugrijem i tučem bojom iz daljega pa ne otpuhne. Ko će znati?! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ruj 05, 2011 4:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| tole Napisao/la: | | Ove sitne dijelove na čačkalicu ljepiš superljepilom ili možda drvofix? |
| tole Napisao/la: | | P-51 Napisao/la: | | Najbolje sa Patafixom, ona gumasta stvar za lijepljenje postera i plakata, recimo po razredima. Poslije odlijepiš, možeš čak i ponovo koristiti, nije masno, nema nikakvih problema. |
Sumnjam, ovako mali dijelovi budu otpuhani s airbrushom ako je ljepljeno patafixom - probao  |
...uopče ne treba odgovarati, Tole zna i odgovor...
Drvofix otpada zato što da bi "ulovio" ipak treba malo vremena proći, a zafrkanciju oko pripasivanja da ni ne spominjem. Vrijeme je definitivno najdragocjenije, njega nikada dosta. Cianoakrilat rules!
| su27rules Napisao/la: | vec vidim pobjednika u ovom GB-u!!
|
Prijatelju, nema tu pobjednika, samo neka se maketari....i završi! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pon Ruj 05, 2011 4:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Tiger, mogu pitati, jeste li imali problema sa fitom kada ste spajali trup i donji dio krila sa gornjim dijelom? ali po slikama vjerojatno nije isti nacin spajanja kao i na mome Hornetu, jer ja imam katastrofalni fit tu i na usisnicima.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
Upisano: Pon Ruj 05, 2011 6:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Vrlo slabo i teško s patafiksom,bolji je sistem kako su kolege opisali i po fotki koju je Leo linkao. _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ruj 05, 2011 8:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| st65uka Napisao/la: | | ...jeste li imali problema sa fitom kada ste spajali trup i donji dio krila sa gornjim dijelom? ... |
Da, bilo je malo nepoklapanja, naročito na donjoj lijevoj strani. Kitao sam cianoakrilatom, jer je trebalo ponovo prevući gravure, a bilo me strah da običan kit tako male pukotine jednostavno ne bi podnio. Pogledao sam malo to kod E varijante i shvačam o čemu pišeš. Savjetujem ti da ga u etapama kitaš, mala je maketa, pa ne traje dugo, a ako nisi zaljepio usisnike, ostavi ih za kraj, kao i nosaće naoružanja, lakše će ti biti šmirglati.
Molim te, slobodno me oslovljavaj sa ti, nisam baš ni star, a i osječam se vrlo mlado . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Pon Ruj 05, 2011 8:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Izvrsno,čekam update . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Ruj 25, 2011 10:46 am Naslov poruke: |
|
|
Evo i mali update...
Došao sam do faze bojanja žutih i crnih površina, to su još prije bezbojnoga lakiranja zadnji radovi airbrushom, prije toga sam kako što vidite, obojao osnovne boje, koje su za ovu svrhu prilično posvjetljene, po nekima panelima sam malo pljucnuo svjetlijih tonova, no vidjeti ćemo na kraju kako će izgledati...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|