Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
KV-85, Eastern Express/Trumpeter, 1:35, update 4
Idi na stranicu Natrag 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pon Kol 01, 2011 2:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mogu samo geldati i da mi sline cure! Bravo majstore! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gogo
 | | Član od: 31 Jul 2006 | | Poruke: 89 | | Mjesto: Virovitica |
|
Upisano: Čet Kol 04, 2011 10:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast  _________________ ''Don't be a plonker all your life'' Derek Trotter |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| momcha
| | Član od: 24 Tra 2008 | | Poruke: 267 | |
|
Upisano: Pet Kol 05, 2011 12:19 am Naslov poruke: |
|
|
Sta drugo reci nego detaljno i pedantno
Jedva cekam nastavak. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
 | | Član od: 10 Stu 2010 | | Poruke: 398 | |
|
Upisano: Ned Kol 28, 2011 4:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Rad necu da komentarisem jer mislim da nisam dostojan.
Nego imam jedno pitanje koje me muci vec dugo vremena. Kako odraditi te te serijske brojeve na kupolama koji izgledaju kao da su napravljeni varom, ako nisu dati u baznom kitu. Aftermarket ili ima neki fazon? _________________ http://zlikovacscale.blogspot.com/
http://www.facebook.com/MaketarskaEkipaBanjaLuke |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Kol 28, 2011 5:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično odrađeno, jedva čekam da ga vidim obojanog
Viđao sam da neki to rade žicom _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Kol 28, 2011 7:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odlično Andrija ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| T34
 | | Član od: 20 Ruj 2010 | | Poruke: 275 | | Mjesto: Dalmacija |
|
Upisano: Uto Kol 30, 2011 11:19 am Naslov poruke: |
|
|
Moj skromni rad ne zaslužuje takve komentare . Mnogo sam razmišljao o bavljenju ovim hobijem i o tome što želim, ne želim...o tome par redaka kad maketa bude gotova.
Pošto sam propustio vidjeti da su balanseri amortizera i pored boltova ipak vareni, sada moram i to napraviti, dosta se vidi u stvarnosti. Također od stirena sam napravio šarafe za periskope, nisam htio trošiti kupovne već sam stirenske rodove zarezao žiletom te poravnao brus papirom, izgleda više nego OK.
Zlikovče, nisam ja tebe dostojan, kao i većine potpisanih, no da odgovorim. Brojevi su sa okvira raznih maketa, ovi su konkretno sa Trumpeterovog KV, skidani su žiletom i naravno ne uspije svaki put. Treba preći još preko sa Mr. Surfacerom kako bi se uklopili u teksturu.
Kupovni? Kolega Lisec je imao nešto tako na Tamiya IS-2, dali su bili dio Aberovog seta ili solo, ne bi znao. LP svima. _________________ ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Kol 30, 2011 1:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo je jako dobro.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Uto Kol 30, 2011 2:25 pm Naslov poruke: |
|
|
[quote="T34"]Moj skromni rad ne zaslužuje takve komentare .
Druže, skromnost je vrlina kad nemaš nijednu drugu , rekao je jedan pametan šta je studirao sa mnom, prema tome...
Dobra maketa, dobar rad, dobar meštar, kanta tenk (ovo je bilo jače od mene ). Ne volim tenkove bez gume na kotačima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
 | | Član od: 10 Stu 2010 | | Poruke: 398 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Uto Kol 30, 2011 6:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| T34 Napisao/la: | | dali su bili dio Aberovog seta |
jesu _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Uto Kol 30, 2011 9:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Zlikovac Napisao/la: | Bravo majstore, taj fazon sa brojevima na spruovima mi ne bi nikad pao na pamet!
A sto se tice rada, ostajem pri svome, nisam ga dostojan. |
Već se pisalo ovdje na forumu o tom fazonu u nekim topicima upravo na temu crvenog čelika...a najzanimljivija činjenica vezana za taj fazon je to da ga, u svijetu, najčešće primjenjuju pripadnici "ruske škole" maketarstva...i obavezno ga spomenu u svojoj, ruskoj, maketarskoj literaturi. Sve u svemu...zanimljive poveznice.
Uglavnom...najboljim se pokazao žilet. Dakle, ne nož ili skalpel već baš žilet. Osobno ga, sigurnosti radi, prelomim na pola tako da dobijem samo jednu oštricu. Obzirom da se radi o najoštrijoj oštrici kojoj maketar vulgaris ima pristup u slobodnoj prodaji, sigurnost mora biti na prvom mjestu i opreza nikada dosta. No, na taj se način mogu dobiti zaista različiti brojevi...odnosno, različitih veličina...jer, em različiti okviri različitih maketa imaju različite brojeve i oblikom i veličinom...em većina proizvođača negdje otisne i malene serijske brojeve, razne natpise i slično...pa se mogu dobiti i vrlo maleni brojevi pa i slova. Pa ja sam dobio maleni broj odljevka na plinskoj kočnici na IS-2 pomoću serijskog broja s okvira jedne Tamiyine makete.
Isto tako, neki od surfacera često uopće nije potreban jer je broj malen, a ljepilo odradi svoje.
A što se tiče kvalitete rada poštovanog kolege T-34...što se mene tiče, može on skromno laprdati o dostojnosti ovome ili onome što god hoće...no, nitko od nas nije slijep...i ovo je još jedan njegov vrhunski rad dostojan bilo koga i debelo šire od Balkana.
Ono što ja osobno moram priznati...i to s velikim zadovoljstvom činim...je moje osobno oduševljenje njegovim studioznim pristupom tehničkoj i povjesnoj točnosti i detaljima. Ne postoji savršena maketa...pa tako ni jedna njegova maketa nije savršena...no, toliko su blizu savršenome da mnoge komotno mogu poslužiti za snimanje okohodaca umjesto prave stvari. To je nešto što makete čini vrhunskima, a autore svrstava među "Velike"...s velikim V. _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2541 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sri Kol 31, 2011 10:05 am Naslov poruke: |
|
|
[quote="AleksandarMorozov"] | Zlikovac Napisao/la: | | Bravo majstore, ......... a autore svrstava među "Velike"...s velikim V. |
izbacio tekst da ne ispadne ogromno ali u cijelosti potpisujem uz jedini dodatak
PREBOLESNO (u najpozitivnijem značenju) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Kol 31, 2011 3:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kolega Morozov , izvrsno sročeno , u potpunosti se slažem. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|