Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sri Stu 02, 2005 4:37 pm Naslov poruke: Pitanje za Jerasa |
|
|
daklem, saznao sam da mi je dedin brat bio pilot u zndh te da je navodno među prvima prebjegao sa avionom u partizane.Trebam saznati malo više a ti bi trebao biti taj koji bi to mogao znati.Nisam ziher,ali trebao je biti na borongaju. Zove se MARKO LISEC.
Vidi ako možeš |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Stu 02, 2005 11:59 pm Naslov poruke: Istraga je počela |
|
|
Na moju žalost, nemam prvi broj publikacije Vazduhoplovnog muzeja Jugoslavije, Let br.1, u kojemu je objavljen najobimniji rad o prebjezima iz ZNDH.
Objavljene knjige ne spominju Marka Liseca.
Vidjet čemo što kažu dokumenti.
Lp!
Marko _________________ Uviek napried! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bosanac
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 253 | |
|
Upisano: Čet Stu 03, 2005 2:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja imam taj Let ali to ime se ne spominje. Najvise spominju Cvenceka koji je bio glavni organizator partije u zrakoplovstvu i Zauhara. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
|
Upisano: Pet Stu 04, 2005 1:05 am Naslov poruke: Lokalni igrači |
|
|
Neki Krajačić je bio prava veza za bježanje. Nisam se previše bavio time. Samo činjenicama. _________________ Uviek napried! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bosanac
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 253 | |
|
Upisano: Pet Stu 04, 2005 3:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| Taj neki Krajacic je Stevo Krajacic poslije rata jedan od najmocnijih ljudi Hrvatske. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
|
Upisano: Pet Stu 25, 2005 10:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Našao sam jedan jedini dokumenat ZNDH u kojemu se spominje narednik Marko Lisec. Moram pričekati kopiju pa ti pišem o čemu je riječ. Još samo malo...
Lp!
Marko |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| M-HOBBY
| | Član od: 06 Velj 2006 | | Poruke: 42 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Pon Velj 06, 2006 2:57 am Naslov poruke: |
|
|
Evo nekih podataka iz biografije pilota Lisec J. Marka:
U vazduhoplovstvo NOB uključio se u Zemunu na III pilotskom jurišnom kursu 1945. kao pilot na preobuci za IL-2. Po završetku preobuke upućen je u 422. jurišni puk. Na strani vazduhoplostva jugoslovenske armije nije imao borbenih zadataka na frontu u toku rata.
Poginuo je 19. 6. 1951. u katastrofi - sudaru aviona u vazduhu. Bio je tada na položaju pomoćnika komandanta 96. jurišnog avio puka u činu poručnika.
Milan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|