Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Lip 29, 2011 3:44 pm Naslov poruke: Re: Kockice na Luftwaffe F-4F Phantom! |
|
|
| dragisa1956 Napisao/la: |
Zaključak bi trebao slijediti: Ako je besplatno, prihvatimo jednu eskadrilu uz zadržavanje postojećih. Vrijeme će pokazati koji nam je prihvatljiviji u korištenju na onim zadaćama koje moramo izvršiti.
Lijep pozdrav, Dragiša. |
Pa i Ameri nam daju besplatno F-16, a ono što moramo u tom slučaju platit Amerima (rezervne dijelove, obuku, naoružanje itd.) morat ćemo i Njemcima ako uzmemo Fantome. A F-16 su ipak mrvicu noviji i moderniji.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Pierre
 | | Član od: 12 Stu 2008 | | Poruke: 338 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sgt.dautanec
 | | Član od: 28 Lis 2005 | | Poruke: 473 | | Mjesto: ZG |
|
Upisano: Sri Lip 29, 2011 7:40 pm Naslov poruke: Re: Kockice na Luftwaffe F-4F Phantom! |
|
|
| Boris G. Napisao/la: |
Pa i Ameri nam daju besplatno F-16, a ono što moramo u tom slučaju platit Amerima (rezervne dijelove, obuku, naoružanje itd.) morat ćemo i Njemcima ako uzmemo Fantome. A F-16 su ipak mrvicu noviji i moderniji.  |
...a i ne znam kak misle preobuku na njemackom organizirat,buduci da je s njemcima ovo izgledno? prvo ce pilotsko-tehnicko osoblje ic na tecaj njemackog il kaj?
drugo,nadam se da ce kupit i amraam-e s njima,bar onoliko koliko treba da drzimo 2 aviona uvijek u punoj ratnoj spremi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Lip 29, 2011 8:03 pm Naslov poruke: Re: Kockice na Luftwaffe F-4F Phantom! |
|
|
| sgt.dautanec Napisao/la: |
...a i ne znam kak misle preobuku na njemackom organizirat,buduci da je s njemcima ovo izgledno? prvo ce pilotsko-tehnicko osoblje ic na tecaj njemackog il kaj?
|
Paa, mislim da njemačko osoblje koje bi trebalo vršit obuku pilota poprilično dobro vlada engleskim jezikom. Uostalom, ne bi im naši bili ni prvi ni posljednji stranci na školovanju.
Pitanje je samo koliko naši vojni piloti vladaju engleskim jezikom.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
 | | Član od: 30 Svi 2011 | | Poruke: 574 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sri Lip 29, 2011 11:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo nek dođe bilo šta... makar i najstarije i najneisplativije... samo nek nešto dođe...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ozzie
 | | Član od: 19 Sij 2006 | | Poruke: 286 | | Mjesto: izvan RH |
|
Upisano: Čet Lip 30, 2011 12:05 am Naslov poruke: |
|
|
| koliko je vec pisano na temu "modernizacije" HRZ-a ovo mi lici kao neka prica najmanje stvarna. Cinjenica je da avioni lete, da su pogodni za HRZ jer su visenamjenski, iako iz sentimentalnih razloga volim miguse, Phantom je daleko bolja platforma za naoruzanje zrak-zemlja a moze ponijeti daleko vecu kolicinu istog. Sasvim solidno kratkorocno rjesenje do daljnjega... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Azagtoth
| | Član od: 04 Svi 2006 | | Poruke: 198 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lip 30, 2011 9:29 am Naslov poruke: |
|
|
Sto se dobrog starog F-4 tice, ja nemam nista protiv njega, ali prije nekih 20-ak godina.Avion je cak i puno agilniji od standardnog F-4E (sve zbog izbacenog jednog rezervoara goriva, tako da su iznenadjeni Ameri uzeli nekoliko njemackih F-4F na testiranje, kao - "Kako...zasto!"i formirali "Njemacki" squadron u Nellis-u).Ofenzivni sistemi su jako dobri, ali cisto sumnjam da emo to dobiti, pogotovo AMRAAM-e.A motori, ne samo sto su dva, nego i trose ko pijandure...stari dobri turbojet.Sve zajedno, jedan dobar turisticki avioncic. _________________ You hear voices too...?!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Čet Lip 30, 2011 11:23 am Naslov poruke: |
|
|
morh _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Čet Lip 30, 2011 12:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa ovo postaje ozbiljna opcija... _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Čet Lip 30, 2011 1:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Njemci su zagrizli za nas zracni prostor i pogotovo za LDZD je je njihov toliko zakrcen da prakticno nemaju gdje letiti, a mi koliko kod da smo mali ali jos uvijek ima dosta mjesta i za njihovu obuku.
Dako da je druga strana ove medanje koristenje Zemunika od strane Luftwaffe-a. _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Čet Lip 30, 2011 1:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajde ljudi šta se brinemo, ima barem dobrih maketa Phantoma!!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sgt.dautanec
 | | Član od: 28 Lis 2005 | | Poruke: 473 | | Mjesto: ZG |
|
Upisano: Čet Lip 30, 2011 5:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| ozzie Napisao/la: | | koliko je vec pisano na temu "modernizacije" HRZ-a ovo mi lici kao neka prica najmanje stvarna. Cinjenica je da avioni lete, da su pogodni za HRZ jer su visenamjenski, iako iz sentimentalnih razloga volim miguse, Phantom je daleko bolja platforma za naoruzanje zrak-zemlja a moze ponijeti daleko vecu kolicinu istog. Sasvim solidno kratkorocno rjesenje do daljnjega... |
slazem se,jer u protivnom necemo imati-nista.
mada ne znam zast se nest slicno nije s amerima dogovorilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TangoHotel
 | | Član od: 10 Velj 2006 | | Poruke: 291 | | Mjesto: Pl.Qu. 66177/14Ost |
|
Upisano: Čet Lip 30, 2011 7:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Po zadnjim informacijama koje sam dobio, njemci preporučaju da se pošalje 60 mehaničara na školovanje koji bi preuzeli 1. i 2. stupanj održavanja, 3. stupanj bi ostao Njemačkoj.
Isto tako traže poznavanje njemačkog jezika pri obuci. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dalibor
| | Član od: 22 Stu 2010 | | Poruke: 649 | |
|
Upisano: Čet Lip 30, 2011 9:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| samo da se vam ne zadesi ko nama, da imate NATO zonu za igranje u veličini pola države (dobro, kod nas to i nije problem, haha) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Uto Jul 05, 2011 12:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Jer zna netko koji je to Phantom bio,vidim da je dvosjed ali neznam koji.
Lp. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|