Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Pon Lip 27, 2011 1:29 pm Naslov poruke: 1/72 Bitka za Balaton wip |
|
|
Pozdrav ekipa.
Nakon fakat dugog izbivanja ovo je moj pokušaj obnavljanja znaja maketarstva.
Naime, radim na nekoj vinejti/diorami bitke za Balaton 45'.
Tigar je Hasegava ali je nepercizna pa sam za neku referencu uzeo Jimezov tigar 213 i knjigu Battle for Balaton koju mi je ustupio Zlikan.
Hasegavin Tigar je naparvio gro stvari predimenzijalno i predebelo pa ću to skrečat. Bočni oklop tj. blatobrane ću probati dobiti iz AL limenke ili sličnog.
Gusjenicei kotači nisu postavljeni još jer je diorama tek u koncepcijskoj fazi pa neznam hoće li kotači biti u prvobitnoj fazi ili ne.
T-34 je revelova maketa, motor i inutrašnjost je u fazi izrade a bočne blatobrane ću isti izrezivati i mijenjati jer su jako predebeli za mjerilo.
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Pon Lip 27, 2011 3:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Svidja mi se tema koju si izabrao. Hasegawa Tiger, ako ima sta dobro, to je odljev i dijelovi koji jako lijepo sjedaju na mjesto. Najveci nedostatci su predimenzionirani detalji kao sto si spomenuo; Dok sam sastavio Revellovog Tigera, skuzio sam da su drugacije dimenzije nego Hasegawa. Po svemu sto sam nasao na netu i sto sam sam izmerio, ispada da je Hasegawin Tigar prije 1:76 nego 1:72, iako nije po dimenzijama 1:76, nesto je vece mjerilo. No ipak da se izvuci iz njega dosta pristojan model, ali ako se stave drugi kotaci i gusjenice i vrhunski rad
LP
Ilija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Pon Lip 27, 2011 3:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma da, dosta toga treba zamjeniti. Ovu Hasegawu sam ostvojio ili na kupu ZG ili CK prije par godina pa mi ju je bio žao prodavat.
Trebati će još truda u nju. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|