Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| 0viking0 Moderator
 | Član od: 17 Lis 2005 | Poruke: 2828 | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Uto Lip 07, 2011 5:05 pm Naslov poruke: Sven Hassel romani |
|
|
Pitanje:
Da li je netko čitao romane od Sven Hassela? Zanima me da li je kod svakog radnja sama za sebe ili su povezani (djelomično ili kompletno)... Da li je bitno kojim se redoslijedom počnu čitati?
Može li ukratko kakav osvrt na romane.
Zahvaljujem |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| noname
 | Član od: 24 Stu 2009 | Poruke: 385 | Mjesto: kod Rudi-a i Bobi-a |
|
Upisano: Uto Lip 07, 2011 5:08 pm Naslov poruke: |
|
|
ja kolko se sjecam a davno citao nemozes skuziti dal se povezuru radnje iz jednog djela u drugi, likovi jesu uvijek isti ( stari un rulaz) _________________
http://www.youtube.com/watch?v=qGyPuey-1Jw |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | Član od: 15 Stu 2009 | Poruke: 583 | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Uto Lip 07, 2011 5:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Romani se ne vežu,bar ne kao sapunice.Likovi su isti,barem oni glavni.
Roman je inaće autobiografski,temeljen na istinitim događajima. _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | Član od: 16 Stu 2010 | Poruke: 1144 | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Uto Lip 07, 2011 5:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Taurus Napisao/la: | Romani se ne vežu,bar ne kao sapunice.Likovi su isti,barem oni glavni.
Roman je inaće autobiografski,temeljen na istinitim događajima. |
Da ne ponavljam isto. I trenutno citam jedan njegov roman. _________________ Grade moj! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | Član od: 15 Stu 2009 | Poruke: 583 | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Uto Lip 07, 2011 5:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Koji!?Meni osobno najdraži "Oklopnici smrti" _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
|
Upisano: Uto Lip 07, 2011 5:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Zatvor OGPU-a
Oklopnici smrti mi je odlican
Inace, jako dobar serijal romana. Za onoga tko voli tematiku WW2, naravno. _________________ Grade moj! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Brommann
 | Član od: 05 Velj 2006 | Poruke: 1117 | Mjesto: Bukovčak Hügel |
|
Upisano: Uto Lip 07, 2011 5:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Najbolji i jedini autobiografski je prvi dio "Legija prokletih".
Sve ostalo pisano je po principu čula, rekla, kazala ...  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
|
Upisano: Uto Lip 07, 2011 5:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo vidis, nikad do sad nisam trazio nesto o njemu po netu. I sad vidim na forum.hr da je samo prva autobiografska (a ito je upitno),a ostalo po sjecanjima drugih. MA nije ni bitno. Kome se svidja tematika, a da ne zeli previse razbijati glavu, nego se samo opustiti-preporucam. Nece se sigurno u knjigama naci previse povijesno dokazanih cinjenica. _________________ Grade moj! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| BuffaloBoy
 | Član od: 21 Kol 2010 | Poruke: 127 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 07, 2011 6:50 pm Naslov poruke: |
|
|
ja sam procitao monte cassino i komesar-a...odlicne knjige...stvarno velika preporuka  _________________ Ležim na krevetu,gledam zvijezde na ovom prekrasno plavom nebu i razmišljam"a gdje je meni krov!?"
.....................................................................
I hope I didn't brain my damage! - Homer Simpson |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Špicfajer
| Član od: 09 Pro 2009 | Poruke: 312 | Mjesto: Kastela,Croatia |
|
Upisano: Uto Lip 07, 2011 6:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajme , sad sam puka od smija - pogleda sam za S.Hassela na Wiki pa sam svratija ovdi http://www.imdb.com/title/tt0093546/ , a Svena glumi... |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| BuffaloBoy
 | Član od: 21 Kol 2010 | Poruke: 127 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 07, 2011 6:59 pm Naslov poruke: |
|
|
meni osobno nije bitno je li istinito ili nije....meni su romani napeti i uzbudljivi...i ja cu ih svejedno nastaviti citati  _________________ Ležim na krevetu,gledam zvijezde na ovom prekrasno plavom nebu i razmišljam"a gdje je meni krov!?"
.....................................................................
I hope I didn't brain my damage! - Homer Simpson |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
 | Član od: 10 Stu 2010 | Poruke: 398 | |
|
Upisano: Uto Lip 07, 2011 7:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako nisi gledao film, ni nemoj! Uzmes lepo Stalingrad ili Iron Cross i kraj meca.
A Sven je jako cudan lik, ima logike u komentarima ljudi koji ga strahovito napadaju, ali ja ga i dalje citam
PS Jel se samo meni cini da bi ovi njegovi likovi morali da budu iz Waffen SSa i to najverovatnije Viking? Nesto mi previse angazovanja za Wermaht, cak i ako izuzmemo cinjenicu da doticna kaznjenicka divizija nije postojala. _________________ http://zlikovacscale.blogspot.com/
http://www.facebook.com/MaketarskaEkipaBanjaLuke |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | Član od: 12 Ožu 2008 | Poruke: 1111 | |
|
Upisano: Uto Lip 07, 2011 8:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Viking...svakako kupi barem jednu knjigu i probaj čitati, ja jesam i ubrzo sam prestao. Obični anti-nazi, anti-ratni pamflet. Ali bih ti preporučio ako može knjigu "Može i bez kavijara" Johannesa Simmela, radnja je također smještena u WW2, al je ova knjiga stvarno dobra.
p.s. kako netko može misliti da su Hasselove knjige autobiografske kad se glavni lik bori na svim bojištima i u svim rodovima vojske istovremeno??? _________________
Group build - metal finish battle |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
 | Član od: 10 Stu 2010 | Poruke: 398 | |
|
Upisano: Uto Lip 07, 2011 8:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Apsolutno ti je komentar na mestu. Njega inace sumnjice da je za vreme rata bio najobicniji lokalni pandur koji je bio produzena ruka Gestapoa i da nikada fronta nije ni video, a da je price pokupio i prepakovao upravo od prezivelih danskih SSovaca. Sve u svemu, te knjige ne treba uzimati nista ozbiljnije od obicne razbibrige, poput akcionog filma B produkcije. Pa ko voli, nek izvoli. _________________ http://zlikovacscale.blogspot.com/
http://www.facebook.com/MaketarskaEkipaBanjaLuke |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | Član od: 17 Lis 2005 | Poruke: 2828 | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Uto Lip 07, 2011 8:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Zahvaljujem. Ja osobno knjige čitem većinom u tramvaju, a te mi odgovaraju veličinom i formatom.
Tole, hvala na preporuci. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|