Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

H.M.S. Bounty
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
hemza

Član od: 06 Ožu 2008
PorukaUpisano: Sri Sij 05, 2011 10:37 pm    Naslov poruke: H.M.S. Bounty Citiraj ovaj komentar

Ja se ispričavam što su slike ogromne,za drugi put ću ih smanjiti.
Evo smanjio sam slike.

hemza: poruka promijenjena dana: Čet Sij 06, 2011 11:37 pm; prepravljeno ukupno 2 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Sri Sij 05, 2011 10:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hahahahahaha, ako ti se sad stucalo psovao sam te kolike si to ogromne slike stavio Smile
Inace fin rad, svidja mi se sto si sam ispleo "lotrice", samo sto je sve veliko pa se vidi i najmanja pogreska, no nista strasno.
Moram ti donijet Constitution ako hoces radit sto sam ja poceo, samo prvo treba maskulirati trup jer sam zeznuo sa bojanjem...

LP

Ilija
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Sri Sij 05, 2011 11:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

fina maketica

ak smijem pitat, po cemu si ga bojao?
pitam jer sam uglavnom vidjao Bounty s crnim a ne plavim bokovima, a i Tehnodidakta navodi crne bokove...al dobro, njima nije za vjerovat:-)
i jel zna netko dal su ga s podvodne strane poplocali bakrom??
Natrag na vrh
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Sri Sij 05, 2011 11:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U biti, ne znam di sam to procitao, ali negdje jesam da je imao bakrene plocice po trupu...
Sto se tice kalupa ovog broda, zakleo bih se da je donji dio (trup broda) isti kao i kod HMS Beaglea, mislim na maketu...
Natrag na vrh
hemza

PorukaUpisano: Čet Sij 06, 2011 12:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bojao sam ga po slici na revellovoj kutiji.Prije nego sam ga išao bojati još sam provjerio na netu i nebi vjerovao da je jedna replika pravog broda obojan isto tako.Ovo je "obična" barka pa stoga nije imala bakrenu oplatu.Nijedna replika nema bakrenu oplatu,pa pretpostavljam da ni original nije imao.Bakrenu oplatu sam vidio jedino na kliperima i ratnim brodovima.Ako sam u krivu nek me neko ispravi.
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Čet Sij 06, 2011 12:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ups, onda je moj krivo obojen, u crno Very Happy
nema veze, ionak je poklonjen
jel ima u onoj seriji Anathomy of the ship Bounty?
Natrag na vrh
hemza

PorukaUpisano: Čet Sij 06, 2011 12:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da,ima Bounty i knjiga ti košta 45$.Na naslovnici je crni kao i tvoj,a podvodni dio je bakrena oplata.E sad više neznam što je točno.
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Čet Sij 06, 2011 12:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

knjigu bum skinul od negdje, a ti se ne sekiraj - dobar je i ovak..jedino da nadjemo na fejsu nekog s otoka Pitcairn i zamolimo ga da malo zaroni i vidi koje je boje Smile
Natrag na vrh
fallschimjager

Član od: 21 Tra 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Sij 08, 2011 3:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super, kolega, uvik je lipo vidit tvoje radove.

CK 2018. NOVI PROSTOR - Žarka Dolinara 9
Betmen, Supermen, Nepismen
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
fkova

Član od: 24 Tra 2010
PorukaUpisano: Sub Sij 08, 2011 6:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično izgleda, a vidim da si i alge napravio... i posadu. Super!! Jedva čekam vidjeti uživo. Pozdrav

http://wargamehobby.blogspot.com
Natrag na vrh
hemza

PorukaUpisano: Sub Sij 08, 2011 7:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

zilkan Napisao/la:
Hahahahahaha, ako ti se sad stucalo psovao sam te kolike si to ogromne slike stavio Smile
Inace fin rad, svidja mi se sto si sam ispleo "lotrice", samo sto je sve veliko pa se vidi i najmanja pogreska, no nista strasno.
Moram ti donijet Constitution ako hoces radit sto sam ja poceo, samo prvo treba maskulirati trup jer sam zeznuo sa bojanjem...

LP

Ilija

Samo ti donesi,bum ga složio.Znaš da patim za jedrenjacima.
Natrag na vrh
Stips

Član od: 23 Ruj 2009
PorukaUpisano: Sub Sij 08, 2011 7:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast, vrlo lijep rad Laughing . Još kada se sjetim što si sve na njemu
dodatno radio.......izgleda super.

PorukaUpisano: Ned Tra 24, 2011 11:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za one koji neznaju, ova maketa je ove godine iz Mosona donijela BRONCU. Very Happy
Natrag na vrh
Kapitän zur See

Član od: 17 Ruj 2010
Mjesto: Konjščina
PorukaUpisano: Pon Tra 25, 2011 10:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve čestitke!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
krivukov

Član od: 22 Stu 2009
Mjesto: Zagreb, Sesvete
PorukaUpisano: Uto Tra 26, 2011 10:02 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super izgleda!
Neki bi možda rekli da je Bounty već izlizana tema, ali ja se ne bih složio Smile

Inače, što se tiče bakrene oplate, kratko guglanje je dobavilo slijedeću informaciju:

Citat:
http://www.archaeology.org/9905/etc/bounty.html

"Our team began with an assessment of the Bounty wreck site. A reconnaissance dive in 1997 had shown that a large number of ballast blocks and some copper sheathing were spread throughout an area of large rocks adjacent to the Landing."

Dakle, sigurno je imao bakrenu oplatu... a što se boje tiče, to su samo nagađanja.
Moje je mišljenje slijedeće - kapetan Bligh bi vjerojatno bio odgovoran za pituranje broda, a pošto je u to doba dominantna moda bila oker žuta sa francusko plavom, velika je vjerojatnost da bi i Bounty bio tako opituran. Napominjem, neki pouzdan izvor nemam, to je samo moje mišljenje.

Ali uostalom, koga briga da je i kombinacija kričavo crvene i florescentno zelene, svejedno je lijepa maketa Very Happy
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma