Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Santa Maria
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Baraba

Član od: 15 Velj 2011
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ožu 21, 2011 2:42 pm    Naslov poruke: Santa Maria Citiraj ovaj komentar

Evo da i ja objavim svoj prvi projekt koji nadam se bude uspio Smile Naime, zašto sam odabrao taj brod je duga priča ali da skratim. Prati me taj brod već od dječjih dana, tj. vidio sam ga kod frenda na tavanu dok je stajao u kutu u prašini i bila je to ljubav na prvi pogled Smile Odmah sam mu rekao da mi ga da ali nije to bilo tako lako jer je vidio valjda tako očiti žar u mojim očima pa je tražio nešto u zamjenu. Znao je da imam akvarij koji meni nije služio jer su mi ribice bile odavno uginule, pa je rekao da mu dam akvarij za brod. Sve bi to bilo super da sam ga ja mogao uzeti i mjenjati ali velika prepreka su bili starci koji su taj akvarij u to vrijeme podosta platili pa dati klincu da mjenja za neki drveni brodić u poluraspalom stanju i ne bi bio neki pametan potez Smile I onda tu stupa ona dječja glupost i moje lude misli kako ukrasti taj akvarij da oni ne skuže Smile šta ćeš kad sam ga toliko htio Razz Tako jednog dana ja njega maznem i napravim trampu stoljeća i donesem ga starom da mi ga pomogne donekle restaurirat jer u to doba nije bilo interneta i koje kakvih pomagala pa je stari iz neke jugo enciklopedije izvukao sliku po kojoj smo krenuli u restauraciju. Nedugo nakon toga su usljedila i pitanja, "Pa di je onaj akvarij nestao", a ja sam se pravio mutav kao da ništa ne znam Smile
Odluka je vrlo lako pala koji će brod biti moj prvi jer ipak prva ljubav se pamti Smile Prije nego sam krenuo u izradu nabavio sam par knjiga i napravio mali cirkularčić (usput se zahvaljujem kolegama s foruma koji su mi pomogli sa savjetima oko cirkulara), a ručnog alata imam dosta jer mi je deda bio stolar, pa mislim da neće biti problem oko alata. Znači otvaram svoj škver i krećem u business Smile
Kritike i savjete rado prihvaćam jer početniku kao ja će biti dobra vodilja.
barba

Član od: 05 Svi 2009
PorukaUpisano: Pon Ožu 21, 2011 6:08 pm    Naslov poruke: Dobro nam došao Citiraj ovaj komentar

Želim ti puno lijepih dana u tvom škeru. Ti pitaj kada zapneš, uvije ti tu neko uleti kao pomoć.

Mislim da imam neke planove od Santa Marie što sam skinuo sa neta pa, ako ti zatreba reci pa da ti pošaljem.

pozdrav
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
turky-ri

Član od: 08 Lip 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pon Ožu 21, 2011 6:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zanima me napredak ! slike slike slike amo.... Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Baraba

PorukaUpisano: Pon Ožu 21, 2011 8:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo ga da stavim par slika Smile
Spojio sam kobilicu od četiri dijela i stavio između dva stakla da se suši 24 h. Koristio sam hrastovinu.

Danas sam to sve malo pošmirglao i spojio s tiplima, tj. čačkalicama od bambusa koje su mi poslužile kao tipli.

Dida

Član od: 05 Velj 2007
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Sri Ožu 23, 2011 9:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super! Želim ti puno sati opuštajuće zabave. Very Happy
Kakvo drvo koristiš? Na priloženim slikama vidim jako čiste rezove, pa me zanima kako to radiš.
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Baraba

PorukaUpisano: Sri Ožu 23, 2011 9:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na pohvali za čiste rezove jer dobiti pohvalu od takvog majstora kao što si ti je nešto neprocjenjivo Smile Koristio sam hrastovinu za kobilicu, možda i nije najbolji izbor ali imao sam doma nešto hrastovine pa sam odlučio pokušati. Večinom ručno izrezujem s malom lučnom pilicom koju sam koristio za tehnički u osnovnoj školi, a onda turpija i šmirgl. Jedino sam neke pravocrtne rezove ispilio cirkularom koji sam napravio.
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
PorukaUpisano: Sri Ožu 23, 2011 12:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Po kojim nacrtima radiš? Nekim sa neta ili imaš nacrte od nekog kita?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Baraba

PorukaUpisano: Sri Ožu 23, 2011 1:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na netu sam našao neke, koji mi se čine dosta detaljni. Talijanski su.
Krešimir

Član od: 31 Kol 2007
Mjesto: Hamilton, Waikato, NZ
PorukaUpisano: Sri Ožu 23, 2011 2:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

možeš li poslati pp link od nacrta da vidim... ja imam nekakve, mislim da su Tehnodidakta....
Bruce

PorukaUpisano: Sri Ožu 23, 2011 4:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Krešimir, ajde molim te provjeri da li su stvarno Tehnodidaktini planovi od Santa Marie. Baš bih si htio nabaviti te planove.
Natrag na vrh
Krešimir

Član od: 31 Kol 2007
Mjesto: Hamilton, Waikato, NZ
PorukaUpisano: Sri Ožu 23, 2011 11:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok pokušati ću, ja sam po njima radio, nisam siguran dali je bila Santa MAria ili Constitution, nemogu se sjetiti, to je još moj otac kupio..... prije sigurno 30-ak godina u crvenom fasciklu,.... brod je naravno davno izgorio u buktinji rata....
Bruce

PorukaUpisano: Čet Ožu 24, 2011 9:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tehnodidaktine nacrte od Constitutiona imam i ja, nadam se da tvoji jesu od Santa Marie Very Happy

Hvala na trudu.
Natrag na vrh
Baraba

PorukaUpisano: Čet Ožu 31, 2011 9:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo ga mali moj napredak Smile Napravio sam još par dijelova za kobilicu i ispilio skoro sva rebra. Na rebra sam dodavao komad hrastovine jer će biti vidljiva iznad palube pa da šperploča ne bode u oko Smile Uglavnom ovako izgleda.

Dijelovi za kobilicu:

Rebra (prije):

Rebra (poslje):

Gusar

Član od: 14 Svi 2009
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Sub Tra 02, 2011 12:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bok. u vezi nacrta preporucio bi ti da skines sa neta anatomy of the ship the ships of cristopher columbus http://www.farposst.ru/phpBB2/viewtopic.php?t=10514 mislim da su najprecizniji i tu imas tri verzije santa marije.

Član od: 12 Lis 2010
Mjesto: Bakarac
PorukaUpisano: Sub Tra 02, 2011 10:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gusare, mislim da si se krivo izrazil, ne postoje tri verzije S.M. nego S.M., Nina i Pinta. Tamo se govori o Kolumbovim brodovima ( ships ) a ne o jednom brodu ( ship ).
Pozdrav !
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma