Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

GB brodovi Barbi u čast
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Essex
Gost
PorukaUpisano: Čet Ožu 10, 2011 3:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To neka šjor Goran odluči
Natrag na vrh
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Čet Ožu 10, 2011 6:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

i ja bih se pridruzio ovom GB. Zapoceo sam malo s gradnjom i to samo zalijepio trup, pa stao, ali sada sam odlucniji obzirom da je Aranzi u spomen.

Nazalost na bolan nacin nas je Aranza podsjetio na prolaznost ovog zemaljskog zivota pa se valja primiti posla.

Cijela ta prica mi je izrazito mucna, kao i svima nama, a prvenstveno zato sto je Ivica odmah "na prvu" odavao kakav je covjek. Najmanje sta mogu sada jest napraviti maketu njemu u spomen.

Krenuti cu sa Kongom u 1/700, mozda par slika za tjedan dana.

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Kapitän zur See

Član od: 17 Ruj 2010
Mjesto: Konjščina
PorukaUpisano: Čet Ožu 10, 2011 10:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Upit-zamolba majstorima za brodove i plovila. Od prošle jeseni postao sam član Foruma a na prijavu su me potaknuli mnogi komentari,savjeti i prikazi izrade maketa koje je iznio gosp. Ivica Aranza. Vjerujem da mnogi članovi (povratnici u maketarstvo) mogu potvrditi izuzetno pozitivan i ohrabravajući način na koji je gosp. I. Aranza uspio svaku izrađenu maketu učiniti još ljepšom a njezinog tvorca navesti da se osjeća majstorom. Proteklih tri-četiri mjeseca prikupio sam ponešto boja,kistova,sitnog alata,airbrush i počeo sklapati "Prinz Ojgena", 1/400, od Hellera+mesing Tom´s modelworks(veliko hvala Sea Wolfu). To je moja prva(povratnička) maketa u proteklih osamnaest godina i želio bih je dovršiti Ivici u spomen. Grunf je napisao da vas(majstora) ima šest, mogu li biti 6+1?
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Pet Ožu 11, 2011 1:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma i nismo ti mi neki majstori.... Very Happy
naravno da moze, cim vise tim bolje
maketu na stol i vozi
ak imas pitanja, pitaj, ak mozemo pomoc, tu smo
Natrag na vrh
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Ožu 11, 2011 1:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mislio sam ovih dana malo, i osobno nisam nikad bio na nikakvo natjecanje jer jednostavno nisam toliko "mobilan" a nosit makete od skoro metra po HR mi se ne cini najboljom idejom.

Ali isto tako sam shvatio da sam dugo na forumu, dugo se druzim sa svima, a nikoga nisam bas upoznao, a tuzna vijest koja jos uvijek je u nasim mislima me potakla da ipak se potrudim doc, tako da vas upoznam, da se druzim, jer kao sto vidimo zivot je nepredvidljiv.

Kako bi putovao busom (vozim par godina al jednostavno nebi po ZG jer nemam pojma tamo gdje je sta), onda nemogu sa sobom nosit kapitalac u 1/350 zbog tezine i velicine. Al imam malog razaraca u 1/350 kojeg radim, i trudim se dosta oko malisana, i to je jedino sto bi mogao dofurat na CK dragom Ivicom u cast...

pa ako se slazete, racunajte na mene 99%
fkova

Član od: 24 Tra 2010
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Ožu 11, 2011 9:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:
mislio sam ovih dana malo, i osobno nisam nikad bio na nikakvo natjecanje jer jednostavno nisam toliko "mobilan" a nosit makete od skoro metra po HR mi se ne cini najboljom idejom.

Ali isto tako sam shvatio da sam dugo na forumu, dugo se druzim sa svima, a nikoga nisam bas upoznao, a tuzna vijest koja jos uvijek je u nasim mislima me potakla da ipak se potrudim doc, tako da vas upoznam, da se druzim, jer kao sto vidimo zivot je nepredvidljiv.

Kako bi putovao busom (vozim par godina al jednostavno nebi po ZG jer nemam pojma tamo gdje je sta), onda nemogu sa sobom nosit kapitalac u 1/350 zbog tezine i velicine. Al imam malog razaraca u 1/350 kojeg radim, i trudim se dosta oko malisana, i to je jedino sto bi mogao dofurat na CK dragom Ivicom u cast...

Naravno Pile, uvijek si dobrodošao! Wink

http://wargamehobby.blogspot.com
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Ožu 11, 2011 10:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro je vidjeti da raste broj sudionika, a vidim da će tu biti i vrhunskih radova poznavajući rad pojedinih prijavljenih kolega maketara. Mislim da će biti najbolje da svatko od nas otvori svoju temu samo sa naznakom npr. Aranza tribute i u nju posta slike.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Pet Ožu 11, 2011 5:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dragi kolege

Prije nekih mjesec i pol dana mi je pokojni Ivica poslao USS Hancocka u 1:700, nijedan brod 20. stoljeća nisam napravio, no on me je ohrabrivao da se odvažim i pokušam jer je vjerovao da sam dorastao takvome projektu, pošto je stariji kalup u pitanju. Kroz razgovor smo formulirali da želim iz tog broda izvući svoj maksimum i uložiti truda i vremena koliko je god potrebno, on mi je rekao da će mi uvijek uskočit u pomoć gdje zapne... Danas mi je stigao mail da mi je poslan WEM-ov set za Essex klasu nosača (na preporuku kolege Dražena-Essex), tako da mislim da sam dobro opremljen; imam i materijala za scratch tako da posao može početi...
Već imam jedan rad u WIP-u pa bih ga mogao prebaciti u GB netko od administratora ako je kako moguće. Ivica mi je par puta rekao da mi se divi što sam počeo raditi podmornicu u scratchu i ohrabrivao me da ne odustanem od nastavka radova, pošto sam jednostavnom računicom došao do toga da trebam na nju stavit preko 1000 zakovica; No on me je ohrabrivao da ju napravim i bez zakovica, da će sa njima ili bez njih biti impresivan rad...
Ja sam voljan se pridružiti GB-u, jedino što imam par otežavajućih okolnosti. Imam jako slab fotoaparat, a ni nisam neki fotograf za makro situacije. Drugo je što imam jako sporu internet vezu pa mi treba i po 5-10 minuta za upload svake fotografije. Ako mi možete "prožvakati" barem jedan problem, ja ću vam se bilo kojim projektom pridružiti u GB-u.

LP

Ilija
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
slider
Gost
PorukaUpisano: Pet Ožu 11, 2011 5:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

radi i uzivaj.....i ne opterecuj se..
ja imam sugu od aparata, i nemam jetkovinu za emdena....ograde cu radit sam, nesto od plastike, ostalo ce ic bez toga....boje cu mijesat, ali dat cu sve od sebe pa kak ispadne....
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Čet Ožu 17, 2011 2:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poz svima!

Nisam vec neko vrijeme u maketarskim vodama bas, ali ako nisam zakasnio, pridruzio bih se i ja ovom GB-u. Takodjer, neznam koliko cesto cu moci slati slike napretka, koliko cu uopce moci maketariti, a posebice je nesigurno dali ce gotova maketa moci biti prisutna u 9 mjesecu na CK, ali eto, ako se racuna namjera, pridruzio bih vam se i ja, ako me primate u ovaj GB.....

Radio bih u-boot, mjerilo 1/72, ako se slazete.....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
PorukaUpisano: Čet Ožu 17, 2011 2:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
Poz svima!

Nisam vec neko vrijeme u maketarskim vodama bas, ali ako nisam zakasnio, pridruzio bih se i ja ovom GB-u. Takodjer, neznam koliko cesto cu moci slati slike napretka, koliko cu uopce moci maketariti, a posebice je nesigurno dali ce gotova maketa moci biti prisutna u 9 mjesecu na CK, ali eto, ako se racuna namjera, pridruzio bih vam se i ja, ako me primate u ovaj GB.....

Radio bih u-boot, mjerilo 1/72, ako se slazete.....

ja mislim da nemoras nikoga pitat ni trazit odobrenje, radis kako i kad stignes, poznavajuci tvoje znanje rezultati nece izostati. Wink
Night Hawk

Član od: 03 Svi 2007
PorukaUpisano: Čet Ožu 17, 2011 2:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:

Ajd kolega, smislit ćemo neki aranžman, pa možemo zajedno sa mojim škodilakom se zaletit! Ja bih rado išo pogledat, al mi se neda samom ić! Very Happy
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Ožu 17, 2011 3:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Night Hawk Napisao/la:
veliko_pile Napisao/la:

Ajd kolega, smislit ćemo neki aranžman, pa možemo zajedno sa mojim škodilakom se zaletit! Ja bih rado išo pogledat, al mi se neda samom ić! Very Happy
Vidim da je problem transporta flote rješen Very Happy Svakako se javite da se upoznamo kad ste na CK. U zdravlje

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma