Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Stare složene makete - šta da radim s njima???

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
fuzz
Gost
PorukaUpisano: Sub Svi 20, 2006 11:51 pm    Naslov poruke: Stare složene makete - šta da radim s njima??? Citiraj ovaj komentar

imam stotinjak maketa u raznim mjerilima. dosta njih iz moje početne faze slaganja nisu baš nešto, a pored toliko maketa, htio bi ih se najradije rješit ili napravit nešt s njima...tj. pa me zanima što s njima?? možda neka restauracija?? pomagajte!!!!!! ne želim ih u smeću jer nemam srca, a da budem iskren, žao mi i truda i love... heeelllpppp!!!! Nemam pojma
Natrag na vrh
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Ned Svi 21, 2006 12:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nipošto nemoj ništa baciti. Ipak su to tvoj uloženi trud i (kada je riječ o starim modelima) novci tvojih roditelja Laughing
One bolje napravljene i teže nabavljive se svakako isplati pokušati restaurirati, a sve ostale treba čuvati, ako ništa drugo, onda za rezervne dijelove. Iznenadit ćeš se s vremenom koliko korisnih i potrebnih dijelova možeš skinuti i prenamijeniti upravo sa svojih početnih modela.
Natrag na vrh
Strina

Član od: 10 Pro 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Svi 21, 2006 11:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

iuli ih odfuraj u neki maketarski klub ili školu pa da djeca uče... Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Zoki
Gost
PorukaUpisano: Ned Svi 21, 2006 5:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U svakom slučaju ih sačuvaj i iskoristi za stare dijelove. Ja sam sve svoje potrpao u jednu kutiju i tu i tamo sjecnem nešto s njih što se da iskoristiti...
Natrag na vrh
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Ned Svi 21, 2006 9:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo s kutijom je dobra ideja .
Ja već recimo imam jednu sa starudijama ali ih je ipak puno
završilo u smeču .

Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Herr Flick
Gost
PorukaUpisano: Ned Svi 21, 2006 9:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

moje sve stare su zavrsile ovdje

jednostavno sam to morao ucinit.. mozda sam pogrijesio, al moro sam se rijesit toga
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Svi 21, 2006 9:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kao i prethodnici, čuvam stare makete za dijelove i slično i nikada ni jedan komadić makete nisam bacio u smeće jer nemam srca za tako nešto. Dan danas imam u kutijama prepolovljene i razbijene neke od mojih prvih maketa starih oko 14 godina.

Timmy: poruka promijenjena dana: Pon Svi 22, 2006 12:47 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
tiger
Gost
PorukaUpisano: Ned Svi 21, 2006 10:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Herr Flick Napisao/la:
moje sve stare su zavrsile ovdje

jednostavno sam to morao ucinit.. mozda sam pogrijesio, al moro sam se rijesit toga

...pa dobro Fliće, zašto si ih baš išao baciti u Trogir, kaj ti nije bio bliži Jakuševac Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Svi 29, 2006 12:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

neke možeš iskoristiti za kakvu dioramu u kojoj bi uklopio srušeni avion, onaj vidljivi dio restauriraš i preurediš u izrešetani trup i tome slično Cool
Natrag na vrh
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Uto Svi 30, 2006 12:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hornet Napisao/la:
neke možeš iskoristiti za kakvu dioramu u kojoj bi uklopio srušeni avion, onaj vidljivi dio restauriraš i preurediš u izrešetani trup i tome slično Cool

Dobar savjet .
Tematika diorame je nepresušna i stvarno se može baš sve
iskoristiti .

Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Guderian

Član od: 02 Stu 2005
PorukaUpisano: Sri Svi 31, 2006 1:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Elem, s mojim starim maketama se igra moj sin koji još nema pune tri godine. Već je polomio 10-ak komada ali za sada sam mu davao da se igra sa pravim krševima tipa SMER i slično.
Ostale koristim za pokuse i isprobavanje novih tehnika ili kako je navedeno za rezervne dijelove dijelove.
Natrag na vrh
T-hudi
Gost
PorukaUpisano: Ned Lip 18, 2006 6:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

imaš puno humaniju varijantu mjesto bacanja u smece- otfuraj ih u nazorovu tj. nezbrinutoj djeci. tako sam ja učinio. Wink
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma