Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
|
Upisano: Pet Svi 26, 2006 8:28 pm Naslov poruke: PORSCHE 911 Turbo Tamiya |
|
|
Vrlo lip i jednostavan kit za sastavljanje. Sve je kako treba samo crtu od ljeva je treba pobrusiti (da nije stepenica). Motor se ne može vidjeti odozgora, samo ispod se vidi i to je sljeven sa donjim djelom makete. Auto če biti obojan u običnu crnu boju brez kakvih dodataka na maketi. Felge su kromirane a središnji dio se boja. Iz slika je razvidno, da nema puno djelova ali se nadam , da sve paše tako kako priliči Tamiyi.
Pobrušen sa brusnim papirom 1200 granulacije i opran sa sapunom prije nanosa prajmera.
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Pet Svi 26, 2006 11:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Prajmer i bojanje. Lakiranje malo kasnije.
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Sub Svi 27, 2006 12:11 am Naslov poruke: |
|
|
Mora li biti kutijica magnezija kao postolje za farbanje ili i šumeće tablete multivitamina mogu proći?
Ti si, vidim, dotjerao tvoju mini lakirnicu do savršenstva, koliko se po fotkama vidi. A kako se boriš protiv prašine, da ti ne zezne friški paintjob? |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Timmy Administrator
| Član od: 16 Stu 2005 | Poruke: 2375 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Svi 27, 2006 12:38 am Naslov poruke: |
|
|
Auto je stvarno predivan. A što se tiče prašine, to i mene zanima jer mi je prašina najveća noćna mora kod maketarenja. |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Sub Svi 27, 2006 12:53 am Naslov poruke: |
|
|
Kutijica magnezijevih multivitaminskih tableta. Pa maketari smo zato, da se snađemo kako znamo i umjemo. A što se tiče prašine je stvar ovakva. Živim u zgradi izađem na hodnik i u stoječem stavu bojam. To znači, da mora prostor biti gdje NEMA propuha, niti blizu poda niti blizu zida, onaku uspravno u ruci držim maketu i bojam je. Nikakva velika umjetnost. Inače ako ima prašine se (ako je to moguče) polije po podu malo vode , da se prašina ne diže. Obično bojam akrililnima bojama koje se brzo suše, tako da je i to jedna prednost tih boja napram emajlima koji trebaju više dana, da se osuše. |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Sub Svi 27, 2006 10:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Polakiran.
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Sub Svi 27, 2006 10:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa izgleda i više nego dobro .
Mogao bi preči i na prave u fušu .
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| Jurisdiktor Administrator
| Član od: 22 Lis 2005 | Poruke: 20 | Mjesto: OMF |
|
Upisano: Pon Svi 29, 2006 1:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlični su ti auti a ovo mi je definitivno favorit! _________________ It's not over untill the fat lady sings! |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Pon Svi 29, 2006 11:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Moram ti priznat da pratim već neko vrime tvoj vozni park, zbilja si hiperproduktivan! Jako impresivno, nema šta |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Pon Svi 29, 2006 11:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima na pohvalama. |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Sub Lip 03, 2006 4:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Poliran i voskan. Poliran je polirnom pastom Magic a voskan sa Tamiyinim voskom.
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| bugy1
| Član od: 23 Pro 2006 | Poruke: 851 | Mjesto: Ljubljana-Split |
|
Upisano: Pet Pro 29, 2006 9:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako mali napredak. Sjedala sam zapunijo sa Revellovim plastom jer je bila velika gruba rupa a djelove sam sortirao po broju boje u koju če biti bojani. Djelova je jako malo (45) ali je maketa ako se ljepo složi veoma dobra za vidjeti.
_________________ http://www.toyota.co.jp/Museum/ |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Sub Pro 30, 2006 12:23 am Naslov poruke: |
|
|
preljepo
da je meni jedan takav, pravi |
|
Natrag na vrh |
|
|
| bugy1
| Član od: 23 Pro 2006 | Poruke: 851 | Mjesto: Ljubljana-Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|