Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| noname
 | | Član od: 24 Stu 2009 | | Poruke: 385 | | Mjesto: kod Rudi-a i Bobi-a |
|
Upisano: Pet Sij 07, 2011 4:11 pm Naslov poruke: |
|
|
samo cu se prisjetiti pitanja koje je neko u nekoj temi postavio prije par mjeseci zasto ljudi malo stavljaju svoje radove zavrsenih maketa, pa upravo zbog ovakvih osoba koji uvijek nadu neku gresku na maketama oko tocnosti (joj gle to ti nije ova boja, tu ti je prevec hrđavo... ) itd tako je i nastala ova gomila prepucavanja na jednoj temi ... Aranza i Iwtcha podrzavam Vas, necu Vam pisati sada tu ostanite , nebrisite profile, vratite nam se jer vi radite za svoju dusu i za svoju gust ...
Pozdrav
hvala na razumijevanu ... _________________
http://www.youtube.com/watch?v=qGyPuey-1Jw |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mephis
 | | Član od: 26 Sij 2009 | | Poruke: 51 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 07, 2011 4:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Kako je rekao jedan gospodin cije ime necu navest jer bi ispalo da reklamiram njega i njegov shop, "maketari onako kako je TEBI najdraze. Ako treba ofarbaj miga u ljubicasto sa rozim krilima i stavi HRZ dekale." Moram priznati da ne idem u tolike krajnosti ali cesto razmisljam da li staviti slike kad nesto slozim. Uglavnom ne stavljam. Ali mislim da cu sada poceti stavljati sve, pa tako i roze i ljubicaste migove i stuke. Pa nek mi netko dokaze da negdje u svijetu nema takav primjerak .
Pozdrav gospodi koja odlaze i sretno!
Damir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
Upisano: Pet Sij 07, 2011 6:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Poštovane kolege moram skrenut pažnju na jednu ćinjenicu koja se kostantno provlaći u ovim raspravama a rijeć je o povjesnoj toćnosti i grupi koja sebe naziva manjina.
Sto put ponovljena laž na žalos postaje istina .Kako je Iwća prvi koji je stavio to manjina u svoj potpis onda ovo i spada u temu.
Naime svojevremeno je jedan ćlan foruma određenu grupu ljudi nazvao Manjinom i neznalicama,(da budem blag) .Kako nije bilo drugog naćin za prekinuti taj ružni i bezkorisni topic, raspravu smo na kraju okrenuli na sprdnju i isprovocirali zakljućavanje.
Istine radi ,pripadnici manjine nikad nisu radili netoćne i krivo bojane makete.Onaj ko misli da Aranza , Iwća ili drugi rade napamet taj je zbilja jako slabo upoznat sa temom .Mnogi zbog neimformiranosti upadaju u tu zamku.
Da je to istina dokaz je da su na CK pripadnici manjine izašli sa preko 40 maketa i pokupli nekih 12-14 medalja ( nism baš siguran za dvije makete)
Zašto onda ćeto pripadnici manjine odgovaraju ''hebe bi se za toćnost''
Zato što je takav naćin ćesto jedini da bi se prekula prećesta natezanja i zatrovana atmosvera,a i da se shvati a i oni koji žele raditi po svome mimo uputa infobroa imaju nato pravo .
Ono što meni osobno smeta ,a zbog ćega ču se nakraju svadit sa svima je to što su svađe uvućeni i neki pripadnici '' suprotnog '' tabora ,vrlo kvalitetni pripadnici foruma ,vrsni znalci i dobri ljudi ali tvrdoglavi ko mazge .
Pokušao sam ukratko objasnit neke ćinjenice ,i nadam se da sam bar djelom uspio ,ja sam ipak Vulkanizer a ne Krleža.
Radite kako vas je volja i uživajte u tome .
moje savjet budite dobri sa svima .
I ima jedno ali
Nek se zna
Manjina trenutno najviše radi , najkvalitetnije i najbolje .
Ako ne vjerujete ,vidimo se na kupu Zagreba u svibnju .
Bez obzira na sve siguran sam da će tamo biti i Iwća i Aranza i mnogi drugi. _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pet Sij 07, 2011 7:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja ne spadam u niti jednu grupu...
Nisam od onih koji broje milimetre na maketi, ali nisam niti od onih koje sad baš boli briga kakva će maketa na kraju ispasti, pa volim istražiti barem malo dalje od sastavnice.
Makete slažem sebi za gušt, nisam ulazio u konflikte na baš niti jednom forumu (a prisutan sam na gotovo svima)...
...ali me smeta što se nigdje ne može konstruktivno raspravljati o nekoj maketi. Konkretno, meni je rasprava o crvenim krilima na Aranzinom MiG-u veoma zanimljiva, i ako se 3 stranice polemizira oko boja krila, to nije 3 stranice pljuvanja po Aranzinoj maketi i upravo je nevjerojatna količina ljudi koji to tako shvaćaju. (Aranzu smatram izvrsnim maketarom koji radi makete na sebi svojstven način i mislim da to misli 99% foruma, a cijenim ga i kao čovjeka)
Ne razumijem pak "wow" komentare jer ne služe ničemu. Osobno, cijenim komentare Grunfa jer čovjek sasvim realno upućuje na greške/nedostatke, ali ispada problem što upravo njegovi postovi postanu okidač za raspravu koju ljudi krenu shvaćati kao pljuvanje...
Ja ću svoje makete rado objavljivati pri čemu mi konstruktivna kritika uvijek više znači od nekakvog "to majstore" komentara.
Ako pogriješim boju (da li zbog sastavnice ili slučajno), onda očekujem da mi se to kaže. Ako sam ja nešto pobojao sivo, a mora biti plavo, ja to želim znati, a na meni je da li ću to popraviti ili ne. Naljutiti se na takav komentar po meni - nije normalno.
Primjer. Radim F-117, pobojam ga u ljubičasto, drugi mi kažu da mora biti crni, treći mi kažu "ma pusti ih majstore, maketa ti je WOW", ja kažem - idem s foruma napravit svoj forum gdje će mi svi govoriti samo "WOW" i gdje ću ja moderirati što će drugi reći...
Da se razumijemo, to nije stvar Hrvata... to je stvar - svih...
Svrha ovog posta nije ništa drugo nego negodovanje na nešto što ionako nitko ne razumije... Ni manjina, ni većina, ni oni koji to gledaju sa strane. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
|
Upisano: Pet Sij 07, 2011 8:16 pm Naslov poruke: |
|
|
O vikinže OT ,ali ako ne smeta Iwći ne smeta ni meni jer jako cijenim tvoj rad .
Što kažeš imalo bi logike ,ali
Misliš li i ti da Arnza i dr. rade napamet .Pa gledali iko slike radova?
Zamka i je u tome da je ćovik doveden u situaciju di ispada da mu sve smeta.Ništa nije nastalo od jedanput ni slućajno ,gomilalo se i puca.
Što se pak tiće Gumfa kad ga već spominješ ,po meni je najkorisniji ćlan foruma no postoji i jedno ali .Neću o tome dok čovik ni tu ...
Što se komentara tiće ,Većina uglavnom ćita samo svoje ,a nemaju smisla jer su se odnosi do te mire zategli da sve ispada osobno.
Ćesto oni koji ,,brane nekoga '' ućine veću štetu nego da ga napadaju.
U ovoj situaciji po meni je najvažnije kako će Admini reagirat.Nije mi jasno da ni poslje opetovanog traženja Aranze (koji je Ad.) Lowa i na kraju najvećeg autoriteta i onog koji je uvjek znao uvesti reda Von Štuka rasprava i dalje nastavljena .(npr u zadnjem slućaju) _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Pet Sij 07, 2011 8:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja je isto ne bih zatvorio... To što je otišlo OT - svaka druga tema ode OT...
To što svaki post nije wow... Nije OT
...Sa druge strane, na ovom se forumu brisalo i za manje, al to je već OT  _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Pet Sij 07, 2011 8:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vulkanizer Napisao/la: | Toćno no moglo se povest u pravom smjeru , na to sam upozorio .Jasno je da je u pitanju spećifićna situacija i znalo se kako će se završit.
Ali zašto se nije poštovalo mišljenje Admina ? |
A tko je točno admin? Sudac, nadčovjek?
Administrator is a fictional character in the Marvel Universe, an enemy of Wolverine who is the leader of the Watchtower, an organization hoping to "cure" all mutants of their powers. He first appeared in Wolverine #154.
OT, ali morao sam _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 07, 2011 8:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro, a sad dosta...ovaj dio foruma je predvidjen iskljucivo za predstavljanja i nista drugo, te stoga topic od samog pocetka nema smisla i krajnje je vrijeme da bude zakljucan. Sa foruma kao clan nece biti izbrisan nitko, a na svakome je da sam odluci hoce li i dalje nastaviti aktivno sudjelovati u radu foruma ili ne. Meni bi bilo zao da odredjeni ljudi koji uvelike pridonose forumu odu, koji god bio razlog, ali to je u cijeloj prici sada najmanje bitno. Svatko ima pravo ciniti kako ga volja po tom pitanju, ali ova rasprava se nece nastaviti.
Hvala na razumijevanju.
MATIJA _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|