Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| husky011
 | | Član od: 28 Ruj 2010 | | Poruke: 307 | |
|
Upisano: Pet Pro 17, 2010 4:22 pm Naslov poruke: P-38L - Academy 1/48 - Putt Putt Marry |
|
|
Poodavno sam preuzeo od prijatelja maketu P-38L Lightninga.
Standardna Academy-jeva maketa u razmeri 1/48, lepo se uklapa, ne bas kao Tamija ali sasvim pristojno za moj ukus.
Od aftermarketa tu je Eduard set za kabinu i Microscale oznake da nebih koristio one budjave iz kutije.
Radicu standardnu verziju, overall srebrni sa oznakama pilota pukovnika Charlsa McDonalda iz 475 winga sa pacifickog ratista.
Od dorada za sad su najvece mrezice u uvodnicima vazduha na bokovima trupa, po koja zica i rucica u kabini, dorada prednje noge stajnog trapa kao i naoruzanja.
Maketa ima gume uradjene od kaucuka sto mi se dopada i izgleda realnije, a i lakse je za farbanje!
Kokpit je vrlo lep kad mu se doda eceraj.
Sasvim korektno izgleda:
Malo farbe i wash sad dolaze na red.
Boja kokpita je Interior zink hromate green.
Instrument tabla je standardno kombinacija celuloida i eceraja:
U trup je ubacen komadic stirena da bi podigao patos kabine i da bih je pozicionirao na pravo mesto.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Pro 17, 2010 6:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da boja kokpita nije u stvarnosti tako vrištavo zelena. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| husky011
|
Upisano: Pet Pro 17, 2010 7:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Slikan je pod losim osvetljenjem, nije tako u stvarnosti.
Inace bojim se da ne buce pretamna pole washa i filtera. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Pet Pro 17, 2010 10:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Najprecizniji "sažeti" izvor podataka za amere što se interijera tiće je ipmsstockholm, ja ga se držim kad god mogu (pa čak i kad sam subjekt dalje istraživao kao što je npr mustang, nikad nisam našao podatak koji je tu bio krivo naveden).
Ovo meni lići na Zinc Chromate Green, a to je jednostavno pogrešna boja, Grunf je u pravu (a mogu navesti još izvora koje tvrde isto jer sam dosta materijala prekopao kad sam radio onog "Somborskog"):
Lockheed P-38 Lightning
Recent research claims that early production P-38Es and F-1s had Olive Drab cockpits.
Later down the production line, for the P-38F to H, the colour was changed to Interior Green. Instrument panels, control columns, rudder pedals and electrical boxes were all black.
Some evidence suggests that some (possibly subcontracted) components, notably pilot seats and the rear armour plate attached to it continued to be delivered in Olive Drab through a long time after the transition to Interior Green was made. With the arrival of the P-38J, the shape of internal armour plate was modified - and it seems to have received Interior Green finish matching that of the rest of the cockpit.
Wheel wells and interior of the well doors of camouflaged aircraft were painted in Neutral Grey with selected structural elements in Zinc Chromate Yellow. Undercarriage legs were painted in Aluminium lacquer. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| husky011
|
Upisano: Sub Pro 18, 2010 12:45 am Naslov poruke: |
|
|
Sva sreca pa nije kasno!
Taman mi je ova svetla dosla kao primer za tamniju boju.
Hvala na informacijama i u pravu ste.
Boja jeste bila tamnija.
Ispravicu!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Sub Pro 18, 2010 11:22 am Naslov poruke: |
|
|
To mi je drago, jer se trudim da ne komentiram ako vidim da je prekasno za ispravku
BTW: ostatak za sada izgleda jako dobro,zanima me kako će ti na kraju leći krila. Ja sam sa onom prastarom Hasegawom imao milion problema, pa zbog toga razmišljam o nabavci Academy-a, pa da napravim još jednog... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cromodeler
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 409 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 20, 2010 11:32 am Naslov poruke: |
|
|
Samo mala ispravka ( koja nema veze s maketom ) . Osobni naziv letjelice nije bio "putt putt marry" nego "Putt Putt MARU" . I postojala su 4 P-38 s istim nadimkom ! ( sve od istog pilota ) _________________ Darko Belaj
tajnik MK "David Schwarz" - www.mkdavidschwarz.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pon Pro 20, 2010 1:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| darko Napisao/la: | | .....,zanima me kako će ti na kraju leći krila. Ja sam sa onom prastarom Hasegawom imao milion problema, pa zbog toga razmišljam o nabavci Academy-a, pa da napravim još jednog... |
...radio sam Academy-jevog. Ima samo malo za pokitati od ispod gondola. Ostalo je ko bog.
Lipo ti ide..  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|