Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Uto Ruj 21, 2010 11:12 pm Naslov poruke: Avro Lancaster B. III, Revell 1:72 |
|
|
Poceo sam danas sa sastavljanjem i ide nekako. Evo par slika...
By djoomlla at 2010-09-21
By djoomlla at 2010-09-21 _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dorian
 | | Član od: 22 Jul 2010 | | Poruke: 221 | |
|
Upisano: Sri Ruj 22, 2010 9:44 am Naslov poruke: |
|
|
kokikt je super _________________
a meni rekli da se ne bojim svemiraca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
|
Upisano: Čet Pro 09, 2010 7:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro veče. Ovu maketu slažem već tri mjeseca i konačno je gotova (samo još vash ). Imao sam i peh sa digitalcem, tako da sam morao slikati mobitelom pa su i slike lošijeg kvaliteta ! Boja na avionu nije ona koja bi trebala biti. Umjesto preporučene dark earth, matt 82 koristio sam olive brown, matt 86. Naravno radi se o Revell bojama. Međutim, ta se boja je poslije nanošenja pronta dodatno promijenila, tako da je ovo totalno what if projekat! S obzirom da je ovo moja druga maketa možda i nije tako loša ?! Vjerujem da će pojedincima biti muka od ovakvog rada, ali šta je tu je! Znam da je "puna" grešaka, ali bih voljeo da čujem komentare. Hvala svima koji imaju strpljenja da malo pogledaju slike. Ovom prilikom se zahvaljujem kolegi Aranza-i koji mi je nesebično pomogao i imao strpljena da odgovori na moja pitanja! Znam da bi i ostale kolege uradile isto da sam ih upitao. Uživajte, valjda !
By djoomlla at 2010-12-09
Pozdrav od Mladena iz Sarajeva. _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aces High
 | | Član od: 02 Lip 2009 | | Poruke: 197 | | Mjesto: Đakovo |
|
Upisano: Pet Pro 10, 2010 12:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni se sviđa!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
 | | Član od: 27 Svi 2009 | | Poruke: 407 | |
|
Upisano: Pet Pro 10, 2010 5:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni se ovo ne čini loše ! I definitivno nije what if ! Pošto ti je druga maketa u životu to je O.K. Mora postojati razvojni put , iskustvo i dr. da bi se došlo do vrhunski složene makete . Koliko vidim ( jel imam istu takvu maketu sastavljenu prije par godina ) maketa ima korektnu geometriju , ispravan raspored šare i ne nedostaje joj ništa . Što se boje tiče .......kvalitata je uvjetovana tehnikom i iskustvom , a nijanse ........o tome bi se moglo do sutra. Po meni boja ne bježi puno od originala , a dalo bi se još i popraviti ako treba . _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Pro 10, 2010 7:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| u-boat Napisao/la: | ...vjerujem da će pojedincima biti muka od ovakvog rada, ali šta je tu je! Znam da je "puna" grešaka, ali bih voljeo da čujem komentare. Hvala svima koji imaju strpljenja da malo pogledaju slike.
. |
...nikakva muka od ove gradnje. Kao i svaka druga zaslužuje pažnju i osvrt (pomoć za dalje).
Pa ukratko....
Za boju koju nisi imao odlično si se snašao zamjenskom. Naime, mnogo nas mješa boje kada se nema. U tvom slučaju uradio si poprilično sličnu. Da si dodao kap, dvije obične braun (medium) bila bi skoro ista. Činjenica je (polazim od sebe) da se nema uvijek za boje, pribor itd., zato se snalazimo.
Par savjeta za dalje. Prije postavljanja trapa, kojeg načelno stavljaš zadnjeg, matiraj djelove. Ovako će ti pristup biti malo teži. Konkretno gume (osim ako se ne vrte).
Prije bojanja, prijeđi samo spojeve sa najobičnijom sivom mat bojom kako bi vidio treba li dokitavati spojeve. Malo se naziru. Dakle, nije nužno imati prajmer.
Ne znam da li je bojano četkicom no bez obzira, slobodno možeš boju razrijediti još 20% više nego kako si razrijedio. Dakle oko 70. Bolje u par slojeva sa sušenjem od 24 sata između svakog. Bolje "legne " lak.
Sve navedeno ne shvati kao kritiku već kao pomoć za narednu gradnju.
Za drugu maketu izabrao si nimalo lak projekat. Prvo po veličini, detaljima etc....Ovako veliku, nije ju lako ni sa ab-om kvalitetno opiturati. Na ovolikoj ima i posla a i nezgodna je za manipulirati sa njom.
Zato ti svaka čast, uradio si je sasvim solidno i sviđa mi se.
Neću ti govoriti da će slijedeća biti bolja, čak odlična, jer se to podrazumjeva.
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
|
Upisano: Pet Pro 10, 2010 10:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala vam na podršci i drago mi je da vam se bar malo sviđa. Bojenje sam radio sa ovim AB-om,
By djoomlla at 2010-12-10
i moram da priznam da nije lako! Boju olive brown, matt 86 sam morao četkicom da dotjeram (koliko se moglo). Naravno da ću sve rečeno shvatiti kao pomoć. Ali i da je bilo kritika prihvatio bih bez problema, jer mislim da se i na taj način može nešto naučiti! Kolege hvala vam na vašoj iskrenosti !
A na stolu su:
Hawker Hunter FGA.9/Mk.58
i Supermarine Walrus Mk.I.
Hvala vam još jednom ! _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Pro 11, 2010 10:40 am Naslov poruke: |
|
|
Za drugu maketu ti se stvarno nema što prigovarati. Pošto imaš airbrush, umjesto pronta rađe koristi gloss lak. Pronto hoče napraviti "gluposti" na maketi. S takvim airbrushem je i kolega Aranza počeo i rezultati su bili vrhunski, pa ne sumnjam ni u tebe Za sve što te zanima i što ti nije jasno, slobodno pitaj (možeš i na PM). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
|
Upisano: Sub Pro 11, 2010 5:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| Iwtcha Napisao/la: | Za drugu maketu ti se stvarno nema što prigovarati. Pošto imaš airbrush, umjesto pronta rađe koristi gloss lak. Pronto hoče napraviti "gluposti" na maketi. S takvim airbrushem je i kolega Aranza počeo i rezultati su bili vrhunski, pa ne sumnjam ni u tebe Za sve što te zanima i što ti nije jasno, slobodno pitaj (možeš i na PM). |
Hvala ti na mišljenju, savjetu i podršci.  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 15, 2010 3:55 pm Naslov poruke: Dehidral kut krila Lancestera na fotografijama |
|
|
Poštovani
Svima nam je radost nova maketa , pa tako i Revellov Lancester.
Vode se rasprave o točnosti, pa pogledajmo nekoliko reprofotografija iz doba 2. svjetskoga rata, uz ovu priloženu u nizu.
Lijep pozdrav svim radoznalim maketarima. Dragiša _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|