Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1300 | |
|
Upisano: Sub Svi 13, 2006 9:59 am Naslov poruke: Kopro Su-22 M4 1/48 |
|
|
Evo da i ja malo doprinesem nekom recenzijom. Ovo čudo je nedavno doletjelo na moj radni stol, avion za koji ni rođena majka ne bi mogla reći da lijepo izgleda, pravi rus, Su-22 M4. Kvaliteta izrade se vidi na prvi pogled, nije Tamiyagawa, ali je odmah klasu ispod njih. Količinu dijelova vidite na slikama, tu ima svega. Prozirni dijelovi su odlični. Tu su 2 canopya, dvodijelni ako radimo otvoreni kokpit, i jednodijelni ak nešto zaseremo. Sastavnica je valjda najbolja koju sam u životu vidio, tu je sve što smo navikli vidjeti kod najboljih + slika kokpita i usporedna tablica boja (Revell, MM, Humbrol...) s FS stupcem. Sad, što se točnosti tiče, na sastavnici piše da se zahvaljuju izdavačima 4+ publikacija na podatcima, pa ću pretpostaviti da su dečki iz Kopro-a dobro obavili posao. Ak neko baš hoće uspoređivat maketu sa nacrtima, neka mu, meni zgleda ok. Naljepnice izgledaju odlično, to je kopro sheet 0328, oni ga prodaju i posebno preko neta. Nisam dosad imao iskustva sa njihovim naljepnicama, vidjet ćemo kakve su. Kokpit im je malo jadan, tu će ić jedan Aires. Ovak na prvi pogled vidim da su dali srednji krilni nosač naoružanja, al nisu dali P-62-1MD lanser za R-60, ccc prva lična za kopro... Vrata stajnog trapa nemaju nikakvih detalja sa unutarnje strane, zaboravite na bilo kakva natjecanja sa ovom maketom OOB, kako čujem, suci nemaju razumijevanja za ovakve stvari... Opcije: otvoreni/zatvoreni kokpit, dignuto/spušteno podvozje, 4 kombinacije borbenog tereta i otvorene/zatvorene zračne kočnice, naravno da će bit otvorene:) To bi bilo to, kratko i jasno. Ak sam nekaj zaboravil nemojte kaj zamerit. Pozdrav svima.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Svi 13, 2006 10:19 am Naslov poruke: |
|
|
Su-17/22 M3 ili M4 su prema nacrtima 99,80% točni po dimanzijama.Za panele nisam siguran, još ih nisam detaljno provjeravao.Sa dodatcima kao što je Aires, Cutting Edge i Part maketa je itekako spremna za takmičenje.Bez problema.
To izgleda otprilike ovako:

von Stuck: poruka promijenjena dana: Ned Svi 14, 2006 10:19 am; prepravljeno ukupno 3 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sub Svi 13, 2006 11:16 am Naslov poruke: |
|
|
Gdje si to nabavio? JA bi to isto.
0viking0: poruka promijenjena dana: Sub Svi 13, 2006 11:17 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sub Svi 13, 2006 11:16 am Naslov poruke: |
|
|
| Tihomir Likso ti ima kopiju neomeginog kokpita u resinu... Dobro izgleda |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Svi 13, 2006 1:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Mali podsjetnik:
Citava ta serija, 1:48, je proizasla iz iste radionice (OEZ):
Mig-21 MF/Bis - Kopro
Su-7 - Kopro
Su-25 - Kopro
Su-22 - Kopro
Mig-17 - SMER
Su-22 je u OEZ-u napravljen prije 4+ publikacije, a u Kopru su maketu doradili nakon preuzimanja (tada je vec 4+ postojao). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Svi 13, 2006 2:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| Damir Napisao/la: | Mali podsjetnik:
Citava ta serija, 1:48, je proizasla iz iste radionice (OEZ):
Mig-21 MF/Bis - Kopro
Su-7 - Kopro
Su-25 - Kopro
Su-22 - Kopro
Mig-17 - SMER
Su-22 je u OEZ-u napravljen prije 4+ publikacije, a u Kopru su maketu doradili nakon preuzimanja (tada je vec 4+ postojao). |
Sve to stoji, i maketa je, kada se malo doradi, mrak.Dalje nabavljam
Su-25.Obavezno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1300 | |
|
Upisano: Sub Svi 13, 2006 2:37 pm Naslov poruke: |
|
|
To viking: Modelimex, i kažeš im da ti ga stave u neoznačenu kutiju, tak da te ne drape na carini
Da sam bar ranije znao za taj kokpit. Ovako sam već nabavio airesov |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Svi 13, 2006 7:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Imam tu maketu
tacno je da je to rebox Oez-a
pa prema tome ne znam sta su mislili KP-ovci sa onom
zahvalnicom 4+ timu u sastavnici?
Naoruznanje je bezveze
Postoji gomila rezina za tu maketu(za koji treba naravno
i gomila para)
JA sam za sad nabavio samo LM kokpit(Neomega)koji sadrzi i unutrasnost
prednjeg staj trapa i odlican je.VAljalo bi nabaviti tockove i jos po nesto
(npr.oruzje) ali to kad budem imao vise parica.
ovo sma napisao prije nego sto sam vidio nove replije
Vidim ima neko CE set jel bi mogao da svrati na kafu to LMa ?
I onako treba imati dva seta:)
Ja imam M4 a u avgustu mi stize M3 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Svi 13, 2006 8:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| flanker Napisao/la: | Imam tu maketu
Naoruznanje je bezveze
Postoji gomila rezina za tu maketu(za koji treba naravno
i gomila para)
JA sam za sad nabavio samo LM kokpit(Neomega)koji sadrzi i unutrasnost
prednjeg staj trapa i odlican je.VAljalo bi nabaviti tockove i jos po nesto
(npr.oruzje) ali to kad budem imao vise parica.
ovo sma napisao prije nego sto sam vidio nove replije
Vidim ima neko CE set jel bi mogao da svrati na kafu to LMa ?
I onako treba imati dva seta:)
Ja imam M4 a u avgustu mi stize M3 |
...a, njet!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Svi 13, 2006 10:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| flanker Napisao/la: |
|
Nije rebox, jer u originalnom OEZ-ovom pakiranju nikada ta maketa nije ni izasla na trziste. Prvotnu OEZ-ovu maketu su Koprovci preradili prema 4+, koji je u medjuvremenu (izmedju prvotne OEZ-ove makete i Koprovog izdanja) izasao. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Svi 14, 2006 10:36 am Naslov poruke: |
|
|
| a hvala na obavjesetnju:) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Svi 14, 2006 10:48 am Naslov poruke: |
|
|
| flanker Napisao/la: | | a hvala na obavjesetnju:) |
Ništa, kava može uvijek , CE ne prelazi u tuđe ruke...i ja se veselim izradi Su-17/22!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Svi 14, 2006 6:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| daneel Napisao/la: | To viking: Modelimex, i kažeš im da ti ga stave u neoznačenu kutiju, tak da te ne drape na carini
Da sam bar ranije znao za taj kokpit. Ovako sam već nabavio airesov |
Ja sam imao Neomegin kokpit i mogu reci da nisam niti malo zadovoljan. Barem po prvim pripasavanjim nije nikako stimalo, inst ploca je katastrofa ali totalna, detalji losi i grubi, jedino sta vrijedi je sjedalo K-36, ali sa novim izdanjem aires K-36 sjedala i to je rijeseno. uglavnom, koliko znam ti u ovom aires setu imas staro sjedalo koje ti toplo preporucam da zamijenis sa aires K-36 novim sjedalom u sivom resinu. Vjeruj mi, kada ga vidis, past ce ti vilica na pod, ako ga vec nisi vidio. Vjerujem da ti nece biti problem odvojiti za sjedalo koje i nije skupo, kada si se vec odlucio uzeti Ce set koji je pretjerano skup.
Ja sam isto mislio raditi tu maketu, i to jos uvijek mislim, i skupio sam za nju ove part setove, neomega kokpit, Hi-dekale, Linden hill dekale, a onda u nestasici love sam bio prisiljen prodati, sto mi je jako zao. Flapsove i slatsove sam mislio rezati, potkanut cijenom ce seta. Da sam imao lovu u tom trenutku mozda bi i to uzeo.
Sto se tice izgleda aviona, meni je nevjerojatno lijep, pogotovo kada ima rasirena krila. definitivno mi je jedan od najljepsih mlaznih aviona, izgleda prokleto agresivno.
U svakom slucaju, jedna od must-have za mene i nadam se da ces ju poceti raditi uskoro i slati fotke, biti ce jako zanimljivo.
mskukan: poruka promijenjena dana: Ned Svi 14, 2006 9:06 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Svi 14, 2006 7:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Kaj nitko od vas 48-masa ne radi sjedala schratchanjem, na bazi postojeceg sjedala (pretpostavljam da je visedjelno u originalu)..?
Jos jedno pitanje: sto radite sa tim brazdama ? Nije valjda da ostavljate kakve jesu ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Svi 14, 2006 8:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| Damir Napisao/la: | Kaj nitko od vas 48-masa ne radi sjedala schratchanjem, na bazi postojeceg sjedala (pretpostavljam da je visedjelno u originalu)..?
Jos jedno pitanje: sto radite sa tim brazdama ? Nije valjda da ostavljate kakve jesu ? |
"Skrač" ostavljam boljima...niti toliko vremena niti toliko živaca. O kakvim je brazdama riječ?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|