Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Sd.Kfz. 9 FAMO, Revell, 1/72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Cehtunger

Član od: 19 Jul 2010
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Kol 21, 2010 5:34 pm    Naslov poruke: Sd.Kfz. 9 FAMO, Revell, 1/72 Citiraj ovaj komentar

Nisam planirao kupiti ovu maketu, ali dok sam na polici birao što bih mogao uzeti upala mi je u oko, prvenstveno jer je sastrane na kutiji pisala brojka 5, tj najveći skill level, a kako nisam baš primjeto da je to čest slučaj sa 1/72 maketama, rekoh ajde da vidim.

Model sadrži motor sa cijelim pogonom i podvozjem i dosta detalja i mislim da će biti lijep izazov.

Ovaj komad prozirne plastike služi za staklo, lijepo od Revella što je stavio viška za svak slučaj Smile

Cehtunger: poruka promijenjena dana: Sri Kol 25, 2010 8:44 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Dario

Član od: 15 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Kol 25, 2010 12:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Revellovi FAMO-i u 1/72 su odlični... Pratim...

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
dorian

Član od: 22 Jul 2010
PorukaUpisano: Sri Kol 25, 2010 9:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pratim sa zanimanjem
Cehtunger

PorukaUpisano: Sri Kol 25, 2010 8:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za sada mi se čini da je maketa jako dobra. Ima puno dijelova i sve sjeda na svoje mjesto. Trenutno čekam da mi stigne boja koju sam naručio (revell aqua 32362, nisam je nigdje kod nas našao, ali sva sreća na ebay-u Smile), kako bih mogao ofarbati kotače i sastaviti podvozje do kraja

Mogao bih jedino malo popraviti ove spojeve na motoru, tek sada su mi upali u oko kada sam ih vidio uvećane na slikama Smile

Natrag na vrh
messerschmitt

Član od: 31 Jul 2010
Mjesto: Ruma, Srbija
PorukaUpisano: Pon Kol 30, 2010 2:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlična maketa, radio sam je! Samo napred!

PorukaUpisano: Uto Ruj 07, 2010 10:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Podvozje je sastavljeno...još tu i tamo mali popravci i drybrush gusjenica nekom metalik

Po ovome do sada maketa je stvarno odlična...nadam se da ću uspjet napraviti to kako spada

Natrag na vrh
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Sri Ruj 08, 2010 7:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pitanje: može li se maketa (ova) sastaviti bez da se stavlja motor na šasiju??? Naime, mene ti zatvoreni dijelovi uoće ne zanimaju ali, da li se motor ovdje javlja eventualno kao nosivi dio nekog komada iznad pa da ne pokvarim cijelu maketu?!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Cehtunger

PorukaUpisano: Sri Ruj 08, 2010 8:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sam motor se može izostaviti, dok ovaj drugi dio između pogonskih kotača služi i kao uporište za ovaj trokutasti veliki dio prednjeg ovjesa. Iako cijeli se motor sastoji od dva dijela sa tri mala dodatka (ovi crno ofarbani na motoru s tim da je jedan nosač koji ide na šasiju) tako da ga nije neki problem staviti unutra pa čisto da maketa nema rupu odispod Smile
Natrag na vrh
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Sri Ruj 08, 2010 1:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tnx
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Cehtunger

PorukaUpisano: Čet Ruj 09, 2010 7:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stranica sa hrpom detaljnih slika FAMO-a...Ne znam koliko su boje autentične ali svejedno odlična stranica

http://vincesgallery.smugmug.com/History/SdKfz-9-Famo/1398314_hWyz3#66123298_aEWuP
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma