Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| BuffaloBoy
 | | Član od: 21 Kol 2010 | | Poruke: 127 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Kol 28, 2010 12:50 pm Naslov poruke: band of brothers |
|
|
evo,ja sam odlucio napraviti onu scenu iz filma band of brothers gdje njemci pucaju iz onih svojih haubica(mislim da je to D-day +4,nisam siguran)....posto jos nisam nabavio haubice a dioramu sam poceo raditi,nisam znao gdje smjestiti temu tu ili na diorame i figure a posto ce naknadno doci jedna haubica stavio sam je ovdje.
evo ovako napreduje:
http://img706.imageshack.us/g/img00097z.jpg/
usput ako netko ima kakvu ideju kako da napravim da mi rovovi ne budu tako plitki,nije bilo debljih ploča za kupiti. _________________ Ležim na krevetu,gledam zvijezde na ovom prekrasno plavom nebu i razmišljam"a gdje je meni krov!?"
.....................................................................
I hope I didn't brain my damage! - Homer Simpson |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1353 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sub Kol 28, 2010 1:53 pm Naslov poruke: Re: band of brothers |
|
|
| BuffaloBoy Napisao/la: |
usput ako netko ima kakvu ideju kako da napravim da mi rovovi ne budu tako plitki,nije bilo debljih ploča za kupiti. |
stav jos jednu plocu takve debljine.... _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sub Kol 28, 2010 5:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Na sam D-Day je bila ta akcija. Nakon što su se padobranci koji ajmo reć nisu promašili DZ reorganizirali, Winters je poslan da ušutka 88ice koje su tukle 4. pješačku na Utahu. Po dolasku je shvatio da to nisu 88. topovi nego 105mm. Koja je priča? Hoće bit figura i to? Il samo položaj topova? _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| BuffaloBoy
|
Upisano: Sub Kol 28, 2010 5:50 pm Naslov poruke: |
|
|
probam pa javim!
hvala!  _________________ Ležim na krevetu,gledam zvijezde na ovom prekrasno plavom nebu i razmišljam"a gdje je meni krov!?"
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| BuffaloBoy
|
Upisano: Ned Kol 29, 2010 10:43 am Naslov poruke: |
|
|
imas pravo sto se tice dana,vidio sam kasnije
a sto se tice price napravit cu samo jednu haubicu,oko nje posadu i jos par regularnih vojnika,dodat cu one kanistere,sanduke i municiju oko haubice ali nisam 100% da je to bio leFH 18/40,na slikama sa neta mi se cini nekako mali a na filmu mi se cini duplo veci
stavit cu jos maskirnu mrezu nad haubicu pa cu vidjeti kako bu bilo
ako itko ima ideju kako bi mogao napraviti onu scenu gdje je winters uništio topovsku cijev rucnom granatom,to sam u pocetku mislio napraviti(wintersa i njegvu ekipu kako upadaju u rov i unistavaju haubicu)no neznam kako da napravim unistenu topovsku cijev(rascvjetanu)posto je to puna plastika i nije bas debela cijev??? _________________ Ležim na krevetu,gledam zvijezde na ovom prekrasno plavom nebu i razmišljam"a gdje je meni krov!?"
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| BuffaloBoy
|
Upisano: Ned Kol 29, 2010 10:51 am Naslov poruke: |
|
|
evo ljudi vjerojatno nisam ni prvi ni posljednji....
jucer u vecernjim satima dogodila se komicna tragedija
eto dok sam rezao stirud skalpelom,skalpel je iskocio i zarezo mi venu na ruci
tako da evo danas idem na sivanje pa cu zasad najvjerojatnije stat sa izradom makete na neko vrjeme dok ovo ne zaraste jer ne mogu raditi sa jednom rukom
pozz _________________ Ležim na krevetu,gledam zvijezde na ovom prekrasno plavom nebu i razmišljam"a gdje je meni krov!?"
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
|
Upisano: Ned Kol 29, 2010 11:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Više strpljenja i opreza, neće ti nikud pobjeći.
Što se tiče topova, pusti filmove, za sekundu na guglu nađeš sve informacije, ali eto jesu leFH 18/40 bili..
Ma cijev se još da srediti da izgleda rascvijetano, nego ti je veći posao napraviti padobrance koji to obavljaju, nema baš nekih poza, morao bi mesariti figure i to jako...
U svakom slučaju me zanima kako ćeš sve izvesti. _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| BuffaloBoy
|
Upisano: Ned Kol 29, 2010 11:48 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala,puno mi znaci podrska.
a sto se tice padobranaca,mislio sam napraviti onako razneseni top i oklo njega wintersa i njegov vod kako pucaju po njemcima koji uzvracaju paljbu sa druge strane....no vidjeli bi se samo ameri
samo sam ovu "ogradu"sto drzi zemlju napravio drugacije,tocnije sa sibicama,zbog toga sto mi stara nije dala da joj unistim metlu za pletenu ogradu
i jos....neznam kako napraviti stabla ipak je to mjerilo 1:35  _________________ Ležim na krevetu,gledam zvijezde na ovom prekrasno plavom nebu i razmišljam"a gdje je meni krov!?"
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| noname
 | | Član od: 24 Stu 2009 | | Poruke: 385 | | Mjesto: kod Rudi-a i Bobi-a |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| noname
 | | Član od: 24 Stu 2009 | | Poruke: 385 | | Mjesto: kod Rudi-a i Bobi-a |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| BuffaloBoy
|
Upisano: Uto Kol 31, 2010 8:55 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala!  _________________ Ležim na krevetu,gledam zvijezde na ovom prekrasno plavom nebu i razmišljam"a gdje je meni krov!?"
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| BuffaloBoy
|
Upisano: Uto Kol 31, 2010 9:31 pm Naslov poruke: |
|
|
sutra stavljam maskirnu mrezu....ali jos uvijek me muci problem sa stablima,neznam gdje da stavim tolka stabla i jos bolje kako da ih napravim
evo ovako za sada napreduje,trebam staviti(tj. zalijepiti zemlju u rovu,ali to necu moc uskoro sa obzirom na vrijeme vani i sloziti figure i top) u ostalom ima jost tu dosta dorade:
http://img163.imageshack.us/img163/3687/img00111.jpg
znam,znam...nije onako kako je na filmu ali ipak tek sam poceo i ovo mi je prva diorama,nakon njuskanja po forumu naso sam dosta korisnih savjeta za izradu i naravno dosta su mi pomogli vasi komentari na ovu temu
hvala!
 _________________ Ležim na krevetu,gledam zvijezde na ovom prekrasno plavom nebu i razmišljam"a gdje je meni krov!?"
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
|
Upisano: Sri Ruj 01, 2010 12:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Treći oklopnjakov link u prvom postu je najbliže napravljeno stvarnosti, ovi ostali su svi u ravnini a tak nije bilo, što se tiče drva, bilo bi ti ok svega 2-3 drveta a ovo ostalo su sve grmlje, staviš ih oko ove linije topa.. evo ti slika...
Inače, tu dioramu i ja planiram, samo sa sva četiri topa, tako je, evo ti hanich 800 kn...  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| BuffaloBoy
|
Upisano: Sri Ruj 01, 2010 12:51 pm Naslov poruke: |
|
|
evo ja danas imam staviti jos maskirnu mrezu par grmova i neko drvce i naravno top i figure sto budem kad ih nabavim....
a to sto ti planiras napraviti sva cetiri topa...gdje to mislis staviti,to bu bilo nesto vece
ja ti zelim svu srecu u sastavljanju...mene je samo materijal doso 150kn + 200kn top + 50 kn figure posade + 50 kn figure reg.vojnkia + 70kn oprema za top(kanisteri,sanduci,municija) + 70kn za metalne cahure koje mislim staviti!?
mene to ispadne poprilicno puno a kad zamislim da ti moras dati to puta 4  _________________ Ležim na krevetu,gledam zvijezde na ovom prekrasno plavom nebu i razmišljam"a gdje je meni krov!?"
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
|
Upisano: Sri Ruj 01, 2010 2:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Uvijek se nađe mjesta..pa koštati će me topovi dosta, ostalo imam već duže vrijeme, al nemam vremena za raditi to sada.. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|