Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| barba
| | Član od: 05 Svi 2009 | | Poruke: 283 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Kol 08, 2010 8:28 pm Naslov poruke: Letvice |
|
|
U bauhausu ćeš naći bukvu ali od 3 mm pa nadalje, ima i nešto bora. Ima balze. MEni uglavnom trebaju letvice 5x2 ili 8x2 i to u ZG-u ne mogu nabaviti, jednom sam nabavio iz MAristelle iz Splita, a sada se snalazim tako da kupim dasku i onda kod prijatelja režem na dimenziju koja mi treba.
Nije lako!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hdelic
 | | Član od: 07 Kol 2010 | | Poruke: 11 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Kol 08, 2010 8:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Barba. Upravo su to dimenzije koje tražim i ježim se od traženja nekoga za piljenje. Sad bi mogao početi....prije dvadeset godina se moglo.....
Kako god, Hvala!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hdelic
|
Upisano: Pon Kol 16, 2010 9:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav svima,
Imam jedno malo pitanje odnosno trebam savjet za nekim trikom ili tehnikom. Imam letvicu od lipe 2x15mm duzine 1m i volio bih ju razdijeliti na 3 trake po 4-5mm. Obzirom da nemam pilu za ispiliti ravno u toj duljini da li netko zna kako bi to učinio? Probao sam sa skalpelom no baš i nije najbolje uspjelo....Hvala
P.S. vjerojatno mi je rješenje pred nosom, no....... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1985 | |
|
Upisano: Pon Kol 16, 2010 10:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Naručio letvice 2×2 i 2×3 od Leomodeli, više nego zadovoljan. Trebalo je biti malo strpljiv ali na kraju sve 5. _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Kol 17, 2010 4:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| hdelic Napisao/la: | Pozdrav svima,
Imam jedno malo pitanje odnosno trebam savjet za nekim trikom ili tehnikom. Imam letvicu od lipe 2x15mm duzine 1m i volio bih ju razdijeliti na 3 trake po 4-5mm. Obzirom da nemam pilu za ispiliti ravno u toj duljini da li netko zna kako bi to učinio? Probao sam sa skalpelom no baš i nije najbolje uspjelo....Hvala
P.S. vjerojatno mi je rješenje pred nosom, no....... |
Mali cirkular je dušu da za te stvari, ako se misliš ozbiljnije bavit drvenim maketarstvom nabavi malo alata, znaš kako se kaže bez alata nema zanata.
Inaće za sve koji žele naručivat ima dobra adresa u italiji http://www.onlinehobbysite.com/shop/index.php _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hdelic
|
Upisano: Uto Kol 17, 2010 7:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lale Napisao/la: |
Mali cirkular je dušu da za te stvari, ako se misliš ozbiljnije bavit drvenim maketarstvom nabavi malo alata, znaš kako se kaže bez alata nema zanata.
Inaće za sve koji žele naručivat ima dobra adresa u italiji http://www.onlinehobbysite.com/shop/index.php |
He he, Hvala i slažem se! Imam već desetak brodova iza sebe s pauzom od 10 godina a i alata ne fali. Žena mi je luda na skalpele, dlijeta pilice, brusilice.....mislim da bi me skalpirala da joj još dofuram cirkular Što se alata tiče sjetilo me na doba kad još nije bilo Proxxona , Dremela i inih pa sam brusilice radio rastavljajući autiće na daljinski Vjerujem da nisam jedini.
Kako god, još smišljam kako razdijeliti tu letvicu
Hvala na link za Shop!!!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| turky-ri
 | | Član od: 08 Lip 2008 | | Poruke: 203 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Kol 18, 2010 6:24 am Naslov poruke: |
|
|
| hdelic Napisao/la: | | Lale Napisao/la: |
Inaće za sve koji žele naručivat ima dobra adresa u italiji http://www.onlinehobbysite.com/shop/index.php |
He he, Hvala i slažem se! Imam već desetak brodova iza sebe s pauzom od 10 godina a i alata ne fali. Žena mi je luda na skalpele, dlijeta pilice, brusilice.....mislim da bi me skalpirala da joj još dofuram cirkular Što se alata tiče sjetilo me na doba kad još nije bilo Proxxona , Dremela i inih pa sam brusilice radio rastavljajući autiće na daljinski Vjerujem da nisam jedini.
Kako god, još smišljam kako razdijeliti tu letvicu
Hvala na link za Shop!!!!! |
Uvijek je moguča varijanta samogradnje cirkulara sa proxxonovim listom pile ( kolko je to isplativo mislim da nema potrebe raspravljati jer, 1000 ljudi 1000 čudi) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
|
Upisano: Sri Kol 18, 2010 2:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Misliš nešto ovako :
Moja ne prigovara toliko jer iman posebnu prostoriju, ali kad san reka da iden u nabavu tokarskog reakcija je bila , ali ne dam se smest, nabava je u tijeku ma šta god ona rekla .Jedino šta još na ovon cirkularu namjeravan prominit gornji dio, da ne bude šperploča nego aluminij 2mm. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| turky-ri
 | | Član od: 08 Lip 2008 | | Poruke: 203 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Kol 18, 2010 4:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Upravo to imam namjeru napraviti samo što razmišljam o motoru veš mašine (pristupačniji i jači ako se ne varam) !  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hdelic
|
Upisano: Sri Kol 18, 2010 4:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Našao ovo
Nije cirkular ali mi se čini praktično. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
|
Upisano: Sri Kol 18, 2010 8:16 pm Naslov poruke: |
|
|
To je glodalica, ne znam koliko će ti bit od pomoći što se tiće izrade letvica. Ovaj motor na mom cirkularu je 250w plaćeno 130kn, novo u Metroa, dovoljno za moje potreb.Skinia san kamene za brušenje, prijatelj mi istokaria koloture i poveza sa remenom. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William
Lale: poruka promijenjena dana: Sri Kol 18, 2010 9:36 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hdelic
|
Upisano: Sri Kol 18, 2010 8:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lale Napisao/la: | | To je glodalica, ne znam koliko će ti bit od pomoći što se tiće izrade letvica. Ovaj motor na mom cirkularu je 250w plaćeno 130kn, novo u Metroa, dovoljno za moje potreb.Skinia san kamnene za brušenje, prijatelj mi istokaria koloture i poveza sa remenom. |
Nisam niti gledao za rezalicu. Ovo tvoje je super. Bas sam gledao od cega je motor. Kakav je list pile...nesto posebno ili..?? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
|
Upisano: Sri Kol 18, 2010 9:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Od proxxona cijena 50tak kn, iman dva lista jedan sa finijim, a drugi sa malo grubljim zubima. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dovla
 | | Član od: 30 Pro 2009 | | Poruke: 38 | | Mjesto: Gradište |
|
Upisano: Sri Kol 25, 2010 12:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lale Napisao/la: | Misliš nešto ovako :
Moja ne prigovara toliko jer iman posebnu prostoriju, ali kad san reka da iden u nabavu tokarskog reakcija je bila , ali ne dam se smest, nabava je u tijeku ma šta god ona rekla .Jedino šta još na ovon cirkularu namjeravan prominit gornji dio, da ne bude šperploča nego aluminij 2mm. |
bok,nije me dugo bilo na forumu ali imam jedno pitanje,gdje si nabavio pilu tevelicine!? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
|
Upisano: Sri Kol 25, 2010 8:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako misliš na list, radi se o proxxon-ovom, ima ga za kupit u Croma ili u bauhausa u zg. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|