Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Jul 05, 2010 12:16 am Naslov poruke: MV Agusta 500/3 |
|
|
Danas je fakat moj dan. Vratim se sa fantasticnog vikenda, taman stignem doma prije pljuska, popijem kafe s kolegama maketarima i kao slag na kraju, dobijem ovu talijansku ljepoticu. Hvala , Mico, hvala do neba Odmah sam ju odlucio staviti u izradu. Zasad anema slika osim boxarta, tek toliko da se vidi o cemu se radi:
Inace, cim sam zavirio u kutiju skuzio sam na jednom sprueu radilicu Brz pogled u sastavnicu, a tamonis o tome. Malo boljim pregledom sadrzaja kutije sam pronasao i klipnjace i same klipove, a i skizio gdje sta ide. Naravno da se nista nece vidjeti ad se masina zatvori, ali eto, veseli me Mozda je cak sklepam i ostavim vani, pored samog bajka. I ovjes je potpuno funkcionalan, jako lijep detalj. idem sad malo jos proucavati detalje  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Pon Jul 05, 2010 9:45 am Naslov poruke: |
|
|
dogovorili ste se? ajde super. i odmah u radu  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Pon Jul 05, 2010 1:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo ću pratit i nadam se da ćeš uživat u slaganju. Sretno!  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Pon Jul 05, 2010 1:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kakva je kvaliteta felgi? Sretno u radu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Sri Jul 07, 2010 12:11 am Naslov poruke: |
|
|
| to-mek Napisao/la: | | Kakva je kvaliteta felgi? |
Iznenadjujuce dobra. Ipak je ovo Italieri, linija kalupa ima posvuda, i to na najglupljim mogucim mjestima, ali felge su dosta ciste, malo na nekoj od zbica treba postrugati i to je to. _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 07, 2010 1:20 am Naslov poruke: |
|
|
Mislim da sam cuo il cak vidio vec prije da ta maketa ima cijeli motor i klipove i sve... Imali smo je u klubu, mislim... Bas me zanima kak ce zgledat.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Uto Jul 27, 2010 10:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Radi se na Agusti, svaki dan pomalo, ali ne bez problema. najprije muka s farbanjem, prije 2 dana lakirao dijelove(inace, isao sam primer-aluminij-crvena na sve osim rame jer sam htio da mi bude nijansu tamnija) t taman nanesem lijep sloj laka kad mi glavni oklop padne s nosaca. Dobri refleksi nisu uvijek najsretnije rijesenje, jer iako sam ga uhvatio u zraku, palac je uredno ostavio otisak koji je prosao skroz do aluminija. Sreca u nesreci je da sam se izvukao tako sto sam male MV decale podigao malo i tako pokrio stetu, jer fakat nisam bio raspolozen za ponovno farbanje. Takodjer mi se pojavio i zanimljiv efekt na aluminiju kad sam lakirao, kao nijansu tamnije pruge na mjestima gdje se mlaz iz AB-a preklapao. Bilo je vidljivo u pocetku, ali sada decali odvlace pozornost s toga pa se i ne kuzi ako se ne zna. A danasnji drekec - decali. Inace moram pohvaliti Cartograf, ovo su mi prvi njihovi i jako su dobri. Ali prednji broj, kao i desni imaju problem. Naime, prednji dio oklopa je toliko zakrivljen da decal jednstavno ne sjedne kako treba, vec se a mjestima "preklapa", ako me kuzite. Uz obilatu upotrebu softera sam ih uspio postaviti, ali pregibi su dosta vidljivi. Bah, nema veze, ionako ju rdm sebi za dusu i nece mi neki sareni papiric pokvariti uzitak Jos sve decalirano treba polakirati i ispolirati. Masina jos nije gotova, treba doci par dijelova koje prvo moram u alclad(kao i vecinu preostalih komada). Ovo zasada je farbano s MM stainless steel i magnesuim metalizerima i junacki washano, s malo BMF-a na usisnim gumama cilindara. Al da vise ne pisem eseje, par slika:
 _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Uto Jul 27, 2010 10:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| Izgleda odlično za sad, uopće se ne primijeti da si imao poteškoća. Dali si probao ovaj prednji decal ugrijati sa fenom pa pritisnuti štapićem za uši? Meni je to dalo dobre rezultate. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Uto Jul 27, 2010 10:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Iskreno, nisam. Mislio sam da ce softer to srediti, a sad je decal vec zavaren za oklop. Al kao sto rekoh, ne muci me to uopce, nema svi problemi na tom ostanu  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Uto Jul 27, 2010 11:28 pm Naslov poruke: |
|
|
steta za te 'jedinice', bas mi je zao
ali tko zna, kad sve bude gotovo mozda ce se jos manje vidjeti, nece toliko privlaciti paznju.
a ovi metalizeri su kao stvoreni za farbanje motora  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
|
Upisano: Sri Jul 28, 2010 11:47 am Naslov poruke: |
|
|
Problemi sa decalima? To mi je od nekud poznato...
Odličan rad do sad. Metalizeri dizu ukupan dojam... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Pet Stu 05, 2010 3:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Nitko nis u ovom dijelu projekata u radu, pa rekoh, aj malo sunce izaslo, da nes pofarbamo i probudimo auto-moto sekciju foruma Nakon povecih problema s lakiranjem, koje sam si sam skrivio jer nisam dobro zamjesao 2K lak pa se nije htio posusiti, oklopi su dobili jos jedan tanki sloj laka, koji se evo vec danas(farbano jucer) lijepo susi(hvala kolegi Reaperu koji mi je rijesio tu misteriju). Sada su u biti svi dijelovi pofarbani, sto aluminij, sto gunmetal, sto alclad krom. Kroz koji dan, kad se oklopi posteno osuse ide poliranje i finisiranje, ali uglavnom, u ciljnoj ravnini sam. Par slika :
Alcladani dijelovi:
Oklopi;
Ostatak koji jos treba postaviti:
Inace, ova 3 tanja aluminij komada u donjem lijevom kutu, kao i zadnji lancanik, nisu imali rupe po sebi(lancanik je imao samo vece) ali sam na jednoj slici vidio Agustu s njima pa sam malo busio, osobno mi se puno vise svidja.
Sto je dosada u rami:
A sada bi bilo dosta, odoh na voznju  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Ned Stu 07, 2010 2:46 pm Naslov poruke: |
|
|
da, malo smo se svi uljenili nesto
dobro ovo izgleda, cilj je na vidiku  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
|
Upisano: Ned Stu 07, 2010 5:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Bas to, nitko nis ne radi...
Dobro napredujes, fino to zgleda. Samo naprijed.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mac.airbrush
 | | Član od: 31 Lis 2010 | | Poruke: 493 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 08, 2010 10:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| Shmeegy Napisao/la: | Bas to, nitko nis ne radi...
Dobro napredujes, fino to zgleda. Samo naprijed.  | ma radi se samo još nisam skužil kak metnut slike  _________________ nema toga od trsta do graza što ima kod maca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|