Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Poky
 | Član od: 16 Lis 2005 | Poruke: 5322 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 08, 2010 12:00 pm Naslov poruke: Sudbina brodova Mornarice Kralj. Jugoslavije |
|
|
Postavljam pitanje ovdje jel je veča koncentracija stručnjaka za brodove, a ak moderatori misle da spada pod povjest nek premjeste topic.
Dakle pokušavam kompilirati sudbinu brodova mornarice kraljevske jugoslavije nakon 41g.
Našao sam podosta podataka na netu ,al mi fale sudbine nekih manje poznatih ,pa ako netko zna šta se desilo sa inima ,molio bih nek me prosvijetli
Dakle fale mi sudbine sljedečih brodova, (kako nisam veliki stručnjak za klasificiranje i brodove općenito ,unaprijed se ispričavam):
1.Torpiljarke:T-6 i T-8 navodno potopljene (gdje i kad)
2.Moto. torpiljarke: Suvobor i Četnik (znam samo da su zarobljene od talijana...)
3. Pomočni brod za podmornice :Hvar (o njemu nemam ništa)
4.Remorker. Jaki (nemam ništa)
5. Motorne jahte/topovnjače?: Klis, Lastavica, Neretva (o njima ne znam ništa: ni točnu namjenu ,ni veličinu ,ni sudbinu)
6.Tanker: Lovčen
7. Brodovi za potporu: Kozjak, Jadran, Trogir (tkođer ko i 5, nemam pojima o ničem)
Unaprijed zahvaljujem na odgovorima i ispričavam se ak se o inima već govorilo ovdje. _________________ Poky |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Sri Lip 09, 2010 2:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Kaj nitko od starih morskih vukova nema nikakve informacije....?!? _________________ Poky |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | Član od: 17 Lis 2005 | Poruke: 1967 | |
|
Upisano: Čet Lip 10, 2010 1:36 am Naslov poruke: Re: Sudbina brodova Mornarice Kralj. Jugoslavije |
|
|
Poky Napisao/la: | ...
1.Torpiljarke:T-6 i T-8 navodno potopljene (gdje i kad)
2.Moto. torpiljarke: Suvobor i Četnik (znam samo da su zarobljene od talijana...)
3. Pomočni brod za podmornice :Hvar (o njemu nemam ništa)
4.Remorker. Jaki (nemam ništa)
5. Motorne jahte/topovnjače?: Klis, Lastavica, Neretva (o njima ne znam ništa: ni točnu namjenu ,ni veličinu ,ni sudbinu)
6.Tanker: Lovčen
7. Brodovi za potporu: Kozjak, Jadran, Trogir (tkođer ko i 5, nemam pojima o ničem)
... |
Da probam odgovorit za ponešto:
1. T-6 - potopljena 11.09.1943 u talijanskoj luci Cesenatico
T-8 Potopili njemci iz zraka dan ranije SZ od Dubrovnika
2. Suvobor potopljen 18.09.1943 u talijanskoj luci Cattolica (kao talijan nosio oznake (MAS 7D a poslije MS 45)
Četnik vračen Jugi 1944. (kao talijan nosio oznake (MAS 2D a poslije MS 47 i ME 47)
ostalo je ??? _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | Član od: 21 Lis 2005 | Poruke: 2223 | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Čet Lip 10, 2010 2:52 am Naslov poruke: Re: Sudbina brodova Mornarice Kralj. Jugoslavije |
|
|
hornet Napisao/la: |
Četnik vračen Jugi
|
Na žalost nemam posbnih saznanja o sudbini ovih brodova, ali na ovaj dio sam se nasmijao. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Čet Lip 10, 2010 12:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala ti Hornet puno pomaže. Dal znaš gdje bi mogao tražiti kakve podatke o ovim pomočnim brodovima? _________________ Poky |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | Član od: 17 Lis 2005 | Poruke: 1967 | |
|
Upisano: Čet Lip 10, 2010 8:35 pm Naslov poruke: |
|
|
a čuj i ovo su podaci za koje nisam siguran koliko su vjerodostojni, za ostale nemam pojma gdje bi mogao potražiti
Essex ili Alaska bi mogli pomoći, oni su dobro potkovani _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | Član od: 15 Ruj 2009 | Poruke: 2324 | |
|
Upisano: Čet Lip 10, 2010 10:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Da li postoji neka slika ”četnika” ili ”Klisa” ? |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pet Lip 11, 2010 1:39 am Naslov poruke: |
|
|
Evo još jedno pitanje: dakle talijani su nakon rata vratili yugi i 3 patrolna čamca bivše financijske službe od kojih je največi (92t) nosio u JRM ime Velebit i broj 121
Uploaded with ImageShack.us
, dok su druga dva bila istisnine 18t
i 15t
Mene zanimaju njihova imena iz vremena kraljevine ,odnosno dok su bili u službi te financijske službe i eventualno njihovo podrijetlo. _________________ Poky |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| canadair
| Član od: 28 Jul 2007 | Poruke: 356 | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pet Lip 11, 2010 1:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar članak o torpiljarkama je bio u Hrvatskom vojniku od prije desetak godina i tamo je rečeno i da su bile u sastavu JRM dosta dugo.Treba pronači taj članak -sve je bilo čak i crteži.Nažalost stari mi je mrknuo taj broj i kasnije navodno izgubio a tvrdio je da još u drugoj polovici 50-ih služio na jednoj od njih .Kotlovi su su se kaže ložili na ugljen i svi su bili crni kod ukrcaja ukrcaja tog goriva. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
 | Član od: 16 Stu 2009 | Poruke: 1144 | Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/ |
|
Upisano: Pet Lip 11, 2010 4:43 pm Naslov poruke: |
|
|
To su bile bivše Austro-Ugarske torpiljarke. u JNA su se zvale Cer i Golešnmica. Moj pokojni stari (služio je u mornarici 1957-1960) mi je pričao o njima. Imale su parne kotlove i turbine. cer je imala jedan kotao na naftu, jedan na ugljen. imaš ih jako kvalitetno obrađene na www.paluba.info, topic JKRM torpiljerke. Mislim da ćeš na tom site-u naći i ostale podatke koji te zanimaju o starim brodovima koji su se vrzmali po Jadranu.
Uploaded with ImageShack.us |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pet Lip 18, 2010 2:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala ti Minolovac,eto prošvrljao sam tom Palubom eto, ali nisam našao ništa o tim brodovima financijske službe, a ni o ostalim brodovima koji me zanimaju, pa ako ko ima kakve nove spoznaje il kakav link bilježim se sa štovanjem _________________ Poky |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|