Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Čet Lip 17, 2010 6:23 pm Naslov poruke: Condor MIG 21-93 (moja prva diorama) |
|
|
Pozdrav kolege ,
Maketa je kao sto znate condorova i ne bih je preporucio osobama sa slabim srcem i tankim zivcima ali vidim da su sada na novijim condorima i dalje plitki paneli ali su bar svi urezani ,sto kod mene nije bio slucaj sve je radjeno iz kutije osim samogradnje opreme koja se nalazi na pisti .Maketa je zaista problematicna i teska za rad ali nekako sam izvukao nesto od iste .Koristio sam humbrol 127 boju i acryl od MM dark green uz malo toniranja sivom.simulacija ostecene boje radjena je srebrnom olovkom vestacka trava je scotch brite (istroseni)sto se lepo pokazalo u nedostaku neceg boljeg.najvecu zamerku bih uputio na noge stajnog trapa koje su jezive i jedva sam ih uglavio u leziste uz pomoc tone super lepka dok je tocak sa nogama lepo legao ali je izliven iz jednog komada zajednosa ostalim delovima tako da je neka zamena neophodna ali u nedostaku novaca radio sam sa raspolozivim materijalom.na fotkama je crvena boja malo jaca i pored obrade u photo shopu ali dobro ima tu jos gresaka.Napomenuo bih da su dekali jako sirimasni ali su zaista jako dobri za rad tako da je silvering u ovom slucaju bio nepoznata pojava.eto da vise ne davim to bi bile neke glavne informacije a sad je red na Vas pa kritkujte i pitajte ako ima necg zanimljivog sto nisam spomenuo pozdrav i hvala na podrsci tokom rada, Dusko.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lip 17, 2010 8:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo je odlično  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| VooDoo
 | | Član od: 27 Lis 2005 | | Poruke: 319 | | Mjesto: Zagreb / Ravnice |
|
Upisano: Pet Lip 18, 2010 10:11 am Naslov poruke: |
|
|
vrhunski !!
dobra ideja sa navlakom preko šajbe kokpita ( pošto 21-93 ima potpuno drujciji prednji dio kabine u odnosu na vulgaris 21-nušu ) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lip 18, 2010 11:01 am Naslov poruke: |
|
|
Lijep rad. Možda je malo previše naoružanja poslagano oko aviona,kao na nekoj izložbi povodom dana zrakoplovstva i sl. Dobro bi došlao i koji mehaničar. To lako napraviš i dodaš naknadno. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Pet Lip 18, 2010 1:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na podrsci bar znam da se muka isplatila a sto se tice mehanicara mislio sam da ih postavim ali ne znam koja firma ih pravi u 72-ci a da je nesto povoljno,i da upitam vezano za ove dve rakete (mislim da je to KAB500)deluju mi nekako nezgrapno pa me zanima da li je to greska u dimenzijama ili je zaista u pitanju velika grdosija, posto sam burice proporicionalno umanjio u odnosu na prave ove rakete mi naspram njih deluju glomazno  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Lip 18, 2010 8:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| dule Napisao/la: | Hvala na podrsci bar znam da se muka isplatila a sto se tice mehanicara mislio sam da ih postavim ali ne znam koja firma ih pravi u 72-ci a da je nesto povoljno,i da upitam vezano za ove dve rakete (mislim da je to KAB500)deluju mi nekako nezgrapno pa me zanima da li je to greska u dimenzijama ili je zaista u pitanju velika grdosija, posto sam burice proporicionalno umanjio u odnosu na prave ove rakete mi naspram njih deluju glomazno  |
...ja se baš ne razumijem, ali ove dvije velike rakete i meni izgledaju malo off scale.
Bez obzira, uopće ne umanjuje krasan dojam koji ostavlja ova diorama. Avion je urađen vrlo lijepo. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mario101
 | | Član od: 16 Velj 2009 | | Poruke: 43 | | Mjesto: velika gorica |
|
Upisano: Sub Lip 19, 2010 11:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Rakete su čini mi se Kh-31 (lijevo) i Kh-29 (one dvije bliže avionu),a odnos veličina je takav jer konstruktori 50-tih godina nisu predvidjeli nošenje vođenog naoružanja zrak-zemlja.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Ned Lip 20, 2010 10:03 am Naslov poruke: |
|
|
Dusko ovo je meni prekrasno, svaka cast!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|