Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

pitanje moderatorima - INBOX RECENZIJE
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Čet Lip 10, 2010 7:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:

Dakle inbox recenzija striktno objektivna: što je u kutiji i veći propusti proizvođaća.

...i ja mislim da je to sasvim dovoljno. Vrlo je malo maketara (na forumu na prste jedne ruke izbrojati), koji kontirno netočnu maketu ispravljaju studijski jer definitivno to treba znati uraditi. Ja se prvi ne usuđujem poduzimati takve korake jer ne znam. Jedino da možda autor opširnije opiše pojedine sekcije, njihove mane i prednosti i eventualno sugerira zamjenske djelove (resin, metal). Zumiranjem djelova sprua prilikom slikanja već se dovoljno vidi, što olakšava, kao što su detalji zakovica, panela i sl.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
T34
Gost
PorukaUpisano: Čet Lip 10, 2010 7:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Što se mene tiče, Frka, možete napisati recenziju i istu neću zaključati. Pripaziti ću da komentari koji eventulno budu postani budu konstruktivni, a članovi će osobnom i maketarskom kulturom koju su bezbroj puta dokazali dozvoliti sami sebi i komentare određenog nivoa, pa se nemamo o čemu brinuti. Jedan eksperiment ne znači i uspjeh, no dobar je putokaz.

O ostalom; ne znam zašto se pojedini ljudi toliko ljute. Ja sam brišem vlastite postove koje mi se učine glupi ili ispaljeni na prvu loptu, pa što.
Ukoliko je neki od moderatora ili admina nekom brisao ili editirao post, ne znači da dotičnog mrzi ili želi da isti ode s foruma.
Čemu toliko negativnosti - ne znam gdje bi se dopustilo toliko kritike na rad foruma ili javno prozivalo pojedince (i ovo nije prvi put) koji ga vode i pritom ipak žrtvuju dio svoje dokolice a o živcima da ne govorim.

Meni osobno je iskreno stalo do mišljenja članova - maketarili oni ili ne; dokle kod se neko ponaša normalno i u skladu sa pravilima dobrodošao je; u svakom ostalom slučaju stoji činjenica da je svatko na forum došao sam, pa može i otići.
Po stoti put; forum ne služi sam sebi nego svom članstvu, moderatorskoj ekipi najmanje.
Natrag na vrh
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Lip 10, 2010 8:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

OK, nemojmo sada previše pametovati kako treba izgledati standardna recenzija, pustimo neka autori pišu i rade onako kako misle da je dobro i što smatraju da ljude zanima, a komentare usmjerimo na temu recenzije i sve će biti u redu.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
prelude

Član od: 23 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Lip 10, 2010 11:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

frka Napisao/la:
OK, nemojmo sada previše pametovati kako treba izgledati standardna recenzija, pustimo neka autori pišu i rade onako kako misle da je dobro i što smatraju da ljude zanima, a komentare usmjerimo na temu recenzije i sve će biti u redu.

word!
I budimo malo više konstruktivni i puno više tolerantni prema afinitetima, jer o njima, kao i o ukusima, kao što znamo ne treba raspravljati ...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Tanelorn

Član od: 08 Tra 2005
PorukaUpisano: Pet Lip 11, 2010 7:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Recenzije su u pocetku foruma bile otvorene kao i sve ostalo. Nakon ucestalih provokacija recenzenata i na trazenje dobrog djela clanstva koje je pisalo recenzije pocele su se zakljucavati odmah na objavljivanju. Dakle nije nicija fix ideja nego se dobar dio clanstva tada izjasnio da zele da se recenzije zakljucavaju.
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
sgt.dautanec

Član od: 28 Lis 2005
Mjesto: ZG
PorukaUpisano: Sri Lip 16, 2010 2:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

T34 Napisao/la:
S druge strane postoje recenzije koje očito piše netko polupismen, i što sad? S treće strane viđao sam recenzije gdje je jasno da autor veze nema o čemu piše i da je općenito bolje da se recenzije nije ni prihvaćao...Dakle sama tehnička strana je problem, a kamoli ona ljudska...No opet ponavljam, u načelu se slažem.

nadam se da se ja ne nalazim u pobrojanom?

nego,vezano za topic,ne znam zasto su se recenzije uopce zakljcavale-po meni nije bilo potrebe.

no,kako odluci moderatorstvo,ja cu se slozit,meni tak svejedno.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Lip 16, 2010 9:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Recimo onda ovako. Recenzije se neće zaključavati, ali će biti bez objašnjavanja čišćene od svih postova koji nemaju veze sa temom uključujući i one tipa-Bravo, krasna recenzija+smajlići. Već zaključane recenzije ne bi trebalo otvarati jer su to već ionako stare teme. Ja se slažem sa tim da bi recenzija trebala imati i nešto više od slika. Danas već praktično svaki proizvođač ima slike spruova na svojoj stranici ili je do toga lako doći preko Google-a. Ono što bi recenzija trebala sadržavati su u kratko podaci o maketi-proizvođač, mjerilo, cijena i poželjno bi bilo nešto ukratko napisati o subjektu. Tu nisu toliko potrebni romani, ako se već autoru ne da pisati. Fotografije bi trebale pokazivati box art, spruove, dekale, eventualne dodatke, a možda i detalj sastavnice ako autor ocjeni da je to važno. Fotografije u recenziji bi trebale biti zadovoljavajuće kvalitete. Sigurno bi u tom preliminarnom obliku trebalo napisati i neke svoje utiske i procjenu kvalitete makete. Zato se to i zove recenzija. Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Sri Lip 16, 2010 9:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Po meni tekst, mišljenje i usporedba sa stvarnim objektima, je dobrodošla, slika sprova i detalja je isto tako dobrodošla, zašto? Zato jer je dobro da se forum obogaćuje sa temama da ljudi budu upoznati što da kupe, a što da ne, jer koliko se meni puta dogodilo da kupim neki kramp, a nisam znao pronaći pravi inbox review ili recenziju pa sam bacio novac.

Slažem se da sve bezvezne komentare treba brisati, ali kako ne iskomentirati kada si nekto da puuuno truda i odradi recenziju kao za novine.
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Sri Lip 16, 2010 11:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mariok Napisao/la:

Slažem se da sve bezvezne komentare treba brisati, ali kako ne iskomentirati kada si nekto da puuuno truda i odradi recenziju kao za novine.

Niko se kruha od smajlića i "bravisima" ne bu najel ... A ak je neko recenziju pisal sam zato da ga neko po ramenu tapša i po kosici gladi, onda taj autor ima problema sa samopouzdanjem. Jer apropo toga, svi ovdje kakti tvrde da ovaj hobi upražnjavaju samo i prije svega zbog svog gušta ... i da ih nije briga što drugi misle ...

Vezano za to, nisu mi baš jasni oni koji su tražili da im se recenzije zaključavaju, mada se tome i ne čudim (takvi bi valjda bili najsretniji i da im se svaki post nakon iznešenog stava zaključa). Pa ako je tako nemam ništa protiv da moderatori na zahtjev autora i nadalje zaključavaju njihovu recenziju. Time su takvi, uostalom, sve o sebi rekli ...
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Sri Lip 16, 2010 2:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sgt. Dautanec ne znam uopće zašto bi se tu ti našao, ja sam prvenstveno mislio na oklop (zrakoplovstvo ne pratim aktivnije) i to na različitim forumima, nekim i stranim.
Nikad ne bi na takav način nekog prozvao i žao mi je ako je nespretno sročeno.

Prelude; ja sam u moderatorski tim došao malo kasnije pa se ne sjećam tih vremena, tko je tražio da mu se zaključava i sl. Neki maketari smatraju da bi se i galerije trebale zaključavati pa nek se na PM hvali ili kudi kako kome odgovara, takva praksa mislim čak i postoji ponegdje.
Ljudima je teško udovoljiti. Treba imati samo dobre volje i dobre namjere i bit će sve OK.
Natrag na vrh
sgt.dautanec

Član od: 28 Lis 2005
Mjesto: ZG
PorukaUpisano: Sri Lip 16, 2010 7:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

drago mi je da su recenzije opet vracene na staro,dakle da ce bit otkljucane,jer mislim,pogledajmo realno,svi zele da se povede nekakva konstruktivna rasprava vezana za doticnu (novu na trzistu?) maketu,eventualno da se isprave bugovi ili tipfeleri koji su napravljeni od strane autora.

postojao je problem,da bih ispravio neke tehnicke podatke u recenziji,morao sam kontaktirati moderatora da mi otvori temu,sto samo nepotrebno komplicira stvari.

jasno,da chat,i spamanje ne sluzi svrsi i da se treba uklonit te upozorit doticne na krsenje pravila,ali takve stvari su normalna pojava i svakodnevica i na bilo kojem drugom forumu,te iz takvog razloga i jesu osmisljeni moderatori.

ja,s druge strane, trudim se koliko mogu uciniti recenziju prikladnom i transparentnom za maketara,prije svega,jasno,ne odstupajuci od tehnicke strane,kojoj po vokaciji i pripadam,je li. Mr. Green

@T34

nema beda,vec sam pomislio da me neko 'trazi'....sve 5. Wink
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma