Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Sub Svi 29, 2010 11:18 pm Naslov poruke: Kako sprijeciti ljepljenje povrsina? |
|
|
Zdravi bili!
Kako bih spriječio ljepljenje jedne drvene površine s drugom? Površinu bih želio s nečim namazati uz pomoć tankog kista, što će se poslije osušiti (i ne će mi zameljati ostale detalje) i spriječiti da se drvofix uhvati na nju (površinu). Tanka plastična folija mi se pomakne i otkrije površinu na koju se ne smije ništa zalijepiti.
Ako netko zna za neku čarobnu kemikaliju, molio bih ga da mi otkrije tajnu.
Zahvalan do neba! _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Ned Svi 30, 2010 7:43 am Naslov poruke: |
|
|
postoji tzv. tekući lateks. To je tekućina koja se pretvori u gumu i lako se odlijepi s površine. Nisam siguran hoće li uspjeti to što želiš na drvetu (zbog hrapavosti) ali vrijedi probati.
Pozdrav! _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
|
Upisano: Ned Svi 30, 2010 9:13 am Naslov poruke: Tekući lateks |
|
|
Hvala Tole! Znaš li, možda, trgovački naziv te stvari i gdje bih ju trebao tražiti? _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Svi 30, 2010 9:33 am Naslov poruke: |
|
|
| kolika je povrsina, Dida ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
|
Upisano: Ned Svi 30, 2010 2:12 pm Naslov poruke: Veličina površine |
|
|
Nije velika: 18 x 10 mm, ali takvih površina imam 18 komada. Odvojene su jedna od druge. Između su rebra širine 5 mm. Letvica ide preko rebara i tih površina. Za rebra se mora zalijepiti, a za spomenute površine se ne smije zalijepiti. _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vukii
 | | Član od: 30 Pro 2006 | | Poruke: 202 | |
|
Upisano: Ned Svi 30, 2010 4:20 pm Naslov poruke: |
|
|
ak sam dobro skužil,ja takve stvari ili malo sa štapičem za uši namažem uljem ili voskom i neljepi ništa |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
|
Upisano: Ned Svi 30, 2010 5:38 pm Naslov poruke: Primjer |
|
|
Evo primjera što lijepim. Letvicu trebam zalijepiti na rub donje letvice i za rebra. Ako mi se ljepilo raziđe, letvice će se zalijepiti i za šablonu, a to želim izbjeći.
Ovdje sam označio kontaktne površine: gdje se lijepi, a gdje ne.
 _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
|
Upisano: Ned Svi 30, 2010 5:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| vukii Napisao/la: | ... štapičem za uši namažem uljem ili voskom i neljepi ništa |
Hvala, probat ću ovako. Ne smije mi zamazati letvicu koju lijepim, mora ostati čista. _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| miro
 | | Član od: 16 Svi 2010 | | Poruke: 46 | | Mjesto: st. toplice |
|
Upisano: Ned Svi 30, 2010 7:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| možete koristiti i odvajače za rad sa poliesterom,postoji u masti i zove se formula five,a ima i tekući i možeš ga nanositi kistom ,a alternativa je vosak ili loj.,zaboravi sam napisat da se ovaj tekući odvajač naziva pva. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|