Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Umro Josef "Sepp" Allerberger
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Svjetska vojna povijest
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Pet Svi 21, 2010 3:17 pm    Naslov poruke: Umro Josef "Sepp" Allerberger Citiraj ovaj komentar

Evo nešto sam tražio o snajperistima i naletio na podatak da je umro 3.2.2010. Relativno svježe pa rekoh da znate ako već niste..
Drugi po uspjehu njemačkih snajpera, iza Matthäusa Hetzenauera.

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pet Svi 21, 2010 10:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

boze moj dragi,pa covjek je ubio 257 ljudi Shocked
kako je mogo zivit s tim,razumin da je to vojnik na vojnika,al opet...
ma jel on ovo sa 18 godina dera Shocked
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Svi 21, 2010 11:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a tek Matthäus Hetzenauer koji ih je izresetao 345, a jednog cak sa oko 1km, ja nisam prvo pomislio kako je mogao zivjet s tim, al kako ubiti vise od tri stotine ljudi a da niko nije ubio tebe. S jedne strane mu se divim
101Airborne

PorukaUpisano: Sub Svi 22, 2010 12:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Simo Hayha ima 542 confirmed killsa s M28-Finska inačica Mosin Naganta i još 200tinjak killsa Finskom inačicom špaginke...i to sve unutar 100 dana, nije koristio optiku zbog magljenja i jer je glava gledajući kroz optiku podignuta, poznat po onesposobljavanju ruskog topništva pucajući u optičke sprave, znači čisti iron sight!! Na pitanje žali li za ljudima koje je ubio odgovara sa: "Radio sam ono što mi je rečeno najbolje što sam mogao."

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sub Svi 22, 2010 12:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

isuse, to su pravi hladnokrvni vojnici, meni osobno najdrazi su snajperisti
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Sub Svi 22, 2010 8:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

101Airborne Napisao/la:
Simo Hayha ima 542 confirmed killsa s M28-Finska inačica Mosin Naganta i još 200tinjak killsa Finskom inačicom špaginke...i to sve unutar 100 dana, nije koristio optiku zbog magljenja i jer je glava gledajući kroz optiku podignuta, poznat po onesposobljavanju ruskog topništva pucajući u optičke sprave, znači čisti iron sight!! Na pitanje žali li za ljudima koje je ubio odgovara sa: "Radio sam ono što mi je rečeno najbolje što sam mogao."

je, i zato je dobio naziv 'White Death', ali nije ni on prosao odlicno, dobio je metak u vilicu kada su ih jednom rusi uhvatili nespremne sto mu je izoblicilo lice na neko vrijeme...
vec sam rije gledao onaj intervju sa njim i citao o njemu, i sve me vise podsjeca na Zajceva iz filma Neprijatelj pred vratima; ono: 'I am a stone', jedenje leda i slicno Cool
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
101Airborne

PorukaUpisano: Sub Svi 22, 2010 11:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma kad pročitaš Memoirs of a Sniper, Vasili Zaitsev- cijeli film pada u vodu....kažu da je film sniman prema knjizi a nema veze s njom...

Knjiga o Seppu je odlična, jedna od boljih što sam čitao, pojavila se neka nova, Sniper Ace o Bruni Sutkusu, a vidio sam i da je napisana knjiga i izdana na engleskom o Hayhi Cool

Onaj drugi finac, zvan "Sulo Kolkka" ne postoji, to je Simo Hayha ali propagande radi su stvorili još jednog, jer je opisan identično ko Hayha i neke stvari su jednostavno prišili njemu koje su iste kao kod ovog...
Nema ga u zapisnicima, slika, ničega.

Natrag na vrh
josipww2

PorukaUpisano: Sub Svi 22, 2010 12:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

st65uka Napisao/la:

je, i zato je dobio naziv 'White Death', ali nije ni on prosao odlicno, dobio je metak u vilicu kada su ih jednom rusi uhvatili nespremne sto mu je izoblicilo lice na neko vrijeme...
vec sam rije gledao onaj intervju sa njim i citao o njemu, i sve me vise podsjeca na Zajceva iz filma Neprijatelj pred vratima; ono: 'I am a stone', jedenje leda i slicno Cool

je i to je tada dobro nadrapao jer njegovi suborci tvrde da su ga nasli sa lijevom stranom vilice potpuno objesenom.
ali to su po meni bili vojnici,ovo sad nije vidilo vojnika,samo pritisne neki botun i raznesu pola drzave,a cuja san da sad proizvode neke "pametne" metke koji te prate po toplini,kamo ova tehnologija vodi...
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Sub Svi 22, 2010 12:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

josipww2 Napisao/la:
.......ali to su po meni bili vojnici,ovo sad nije vidilo vojnika,samo pritisne neki botun i raznesu pola drzave,a cuja san da sad proizvode neke "pametne" metke koji te prate po toplini,kamo ova tehnologija vodi...

mmm, nema tu ni romantike ni viteštva ni fair play-a tu ima sano ono da parafrazima moto kolege s foruma "...navesti neprijatelja da pogine..." tj onesposobiti protivničku stranu što učinkovitije i bezbolnije (za sebe !!).
Ista razmišljanja se mogu primijeniti na uvođenje luka, pa samostrijela pa vatrenog oružja pa aviona, pa radara, pa mlažnjaka itd...
Mislim da se može promatrati samo kroz kontekst vremena u kojem se zbiva. Pa zamislite kakve bi mogučnosti ti vrhunski snajperisti imali protiv današnjih (naravno isto vrhunskih), male , i to iz dva razloga; tehnologija ali i iz činjenice da se današnji koriste svim korisnim proizašlim iz iskustva prethodnika.
Leo
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Sub Svi 22, 2010 1:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Neznam stavite se u njegovu ulogu: vojnik ste, u ratu, a što bi trebao raditi??
Čovjek se borio na prvoj crti uvijek, je na krivoj strani, ali u takvim okolnostima je najviše davao. Vjerovatno ga je pekla savjest, kao da Zajceva nije, ili one koji su bacili bombu na Hiroshimu i Nagasaki!

U svakom slučaju vrhunski stručnjak za to što je radio. Crying or Very sad
Natrag na vrh
josipww2

PorukaUpisano: Sub Svi 22, 2010 2:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mariok Napisao/la:
Čovjek se borio na prvoj crti uvijek, je na krivoj strani, ali u takvim okolnostima je najviše davao. Vjerovatno ga je pekla savjest, kao da Zajceva nije, ili one koji su bacili bombu na Hiroshimu i Nagasaki!

ne bi se slozio da je bio na krivoj strani,covjek je za vrijeme zimskog rata branio i vodio OBRAMBENI rat protiv rusije koja ih je napala,pa mi je zato malo jasnije kako je ostao hladnokrvan nakon sto je pobio toliko ljudi,pogotovo ce taj osjecaj razumit ljudi koji su stariji od mene,koji su sudjelovali u domovinskom ratu,jer je dosta slican kao i zimski rat
mariok

PorukaUpisano: Sub Svi 22, 2010 2:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

josipww2 Napisao/la:
mariok Napisao/la:

ne bi se slozio da je bio na krivoj strani,covjek je za vrijeme zimskog rata branio i vodio OBRAMBENI rat protiv rusije koja ih je napala,pa mi je zato malo jasnije kako je ostao hladnokrvan nakon sto je pobio toliko ljudi,pogotovo ce taj osjecaj razumit ljudi koji su stariji od mene,koji su sudjelovali u domovinskom ratu,jer je dosta slican kao i zimski rat

Mislio sam na Josefa! Embarassed

A Fincu kapa dolje! Čitam njegov životopis na Wikipediji i ježim se !

A jedna zanimljivost je da je najbrže napredovao od vodnika do poručnika u Finskoj vojsci.... za takva djela ne da je trebao biti general, ali........ samo kada pomislim kako su se dijelili činovi u Hrvatskoj vojsci....
Natrag na vrh
josipww2

PorukaUpisano: Sub Svi 22, 2010 2:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mariok Napisao/la:

ajme,oprosti,doslo je do nesporazuma,mislio sam da govoris o fincu Embarassed Embarassed
mariok

PorukaUpisano: Sub Svi 22, 2010 2:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

josipww2 Napisao/la:
mariok Napisao/la:

ajme,oprosti,doslo je do nesporazuma,mislio sam da govoris o fincu Embarassed Embarassed

Very Happy nema problema, svakako nebih bio ni jednom od njih na nišanu! Cool
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sub Svi 22, 2010 3:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mariok Napisao/la:
Vjerovatno ga je pekla savjest, kao da Zajceva nije, ili one koji su bacili bombu na Hiroshimu i Nagasaki!

Misliš!?

Paul Tibbets, zapovjednik Enola Gay:

"During a 1975 interview Paul Tibbets said: "I'm proud that I was able to start with nothing, plan it, and have it work as perfectly as it did... I sleep clearly every night." In March 2005, he stated, "If you give me the same circumstances, I'd do it again."
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Svjetska vojna povijest Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 1/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma