Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sub Svi 08, 2010 5:25 pm Naslov poruke: izrada pojaseva od prirucnog materijala |
|
|
Živili,
...jedan mini slikoviti opis brze izrade pojasevi u nedostatku istih. Kako nismo svi uvijek u mogućnosti priuštiti si nekakav set za popunu kabine, u ovom slučaju malo obogatiti sjedalo, pokazao bih vam kako ja to radim od priručnog materijala kojeg svatko od nas ima kod kuće. Vrijeme izrade ovih bilo je oko 1h i 15 min. Nekome će trebati malo više vremena, nekome manje ali načelno ide brzo.
Evo što nam sve treba za izradu.
- mrva trake (može bilo koja ovog tipa, krep recimo)
- malo komadić lima od svijeće
- papir iz kutije cigareta (sa jedne strane aluminij radi kasnijeg oblikovanja)
- malo žice
- i mrva strpljenja
..traku zalijepimo na papirnu stranu
..izrežemo oštrim nožićem dvije uže i jednu širu za ramene i donje pojaseve. Odprilike, naravno:
...male alkice savijemo pincetom (neće ići iz prve, ali uspije se) i namaknemo na početak koji ćemo kasnije saviti i zalijepiti sa malo gela:
...od limića svijeće odrežemo trakicu koja će nam simulirati klizne alke:
...dodamo na sredinu još male komadiće koji simuliraju dio za podešavanje: Sve se lijepi sa mrvom gela (cianoakr.)
..spremno za bojanje. U ovom slučaju koristio sam najobičniju send..
..i evo;
...napomenuo bih da ih ja tako izrađujem, no vjerojatno ima i boljih i lakših načina. U svakom slučaju, mislim da ne izgledaju loše.
Pozdrav svima!
Ivica _________________
Španac
Aranza: poruka promijenjena dana: Sub Svi 08, 2010 7:02 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|