Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

izrada pojaseva od prirucnog materijala

Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Mala škola maketarstva
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sub Svi 08, 2010 5:25 pm    Naslov poruke: izrada pojaseva od prirucnog materijala Citiraj ovaj komentar

Živili, Wink

...jedan mini slikoviti opis brze izrade pojasevi u nedostatku istih. Kako nismo svi uvijek u mogućnosti priuštiti si nekakav set za popunu kabine, u ovom slučaju malo obogatiti sjedalo, pokazao bih vam kako ja to radim od priručnog materijala kojeg svatko od nas ima kod kuće. Vrijeme izrade ovih bilo je oko 1h i 15 min. Nekome će trebati malo više vremena, nekome manje ali načelno ide brzo.
Evo što nam sve treba za izradu.
- mrva trake (može bilo koja ovog tipa, krep recimo)
- malo komadić lima od svijeće
- papir iz kutije cigareta (sa jedne strane aluminij radi kasnijeg oblikovanja)
- malo žice
- i mrva strpljenja Wink

..traku zalijepimo na papirnu stranu

..izrežemo oštrim nožićem dvije uže i jednu širu za ramene i donje pojaseve. Odprilike, naravno:

...male alkice savijemo pincetom (neće ići iz prve, ali uspije se) i namaknemo na početak koji ćemo kasnije saviti i zalijepiti sa malo gela:

...od limića svijeće odrežemo trakicu koja će nam simulirati klizne alke:

...dodamo na sredinu još male komadiće koji simuliraju dio za podešavanje: Sve se lijepi sa mrvom gela (cianoakr.)

..spremno za bojanje. U ovom slučaju koristio sam najobičniju send..

..i evo;

...napomenuo bih da ih ja tako izrađujem, no vjerojatno ima i boljih i lakših načina. U svakom slučaju, mislim da ne izgledaju loše. Wink
Pozdrav svima!
Ivica

Španac

Aranza: poruka promijenjena dana: Sub Svi 08, 2010 7:02 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Mala škola maketarstva Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma