Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Me-109E-3 JKRV ICM 1/72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
PELE

Član od: 10 Kol 2008
Mjesto: Pancevo, Srbija
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 2:50 pm    Naslov poruke: Me-109E-3 JKRV ICM 1/72 Citiraj ovaj komentar

Pozz...

Nisam vise mogao da gledam ovog jadnika kako cami u kutiji sa zapocetim maketama, pa da je koliko-toliko ispraznim i smanjim broj projekata, resio sam da ga zavrsim.

Maketa sama po sebi nije losa, dovoljan je tecni lepak i malo vise zivaca da se sve uklopi bez gita... Boje su MM, kupljene po LH uputstvu.

Ranije sam napravio topic gde sam kacio projekte u radu, sve je islo super sve dok dekali nisu dosli na red. Nisam znao kako se korsti Mr. Mark Setter pa sam sve zivo upropastio, ali resio sam da po drugi put probam da postavim dekale sa istom hemijom i uspelo mi je.

Ovo je moj prvi zavrseni propelerac, posto sam ih uvek zapocinjao i nikad zavrsavao (mada cini mi se da sam davno uradio jedan Skyraider, Monogramov 1/72, ne mogu tacno da se setim)

Par fotografija za kraj...

Izvinjavam se zbog fotografija, lose su, iako je slikano napolju ( neke pre skole oko 7 sati, a neke pre pola sata). Aparat ima 4 mp...

Uzivo je sasvim druga prica, nadam se da ce biti prilike da vidite maketu na nekom takmicenju...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Vajled
Gost
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 3:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

lijep rad, bez obzira na slike...
ali ako se primječuje, jedino bi malo weatheringa dobro došlo na njega, al bez obzira na to... uredno i lijepo odrađeno Smile

pozz
Natrag na vrh
anki

Član od: 08 Ožu 2009
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 4:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pele,

Nemogu da razlucim je si li mrezicu usisnika na levoj strani radio bare metal ili RLM 70? Trebalo bi da je metal. Takodje mislim da si poklopac kokpita (srednji deo staklica) stavio od E4? Jesu li bila 2 u kutiji ili si mozda E4 koristio kao osnovu? Kod E3 gornja staklena ploca nije ravna vec ima oborene bocne ivice pa je ram nesto nizi.

Sto se zanatskog dela tice - cisto i pedantno.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Danny

Član od: 19 Pro 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 4:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Neznam dal je do mene,al dosta su tamne slike!
Inace lijep rad!
tiger
Gost
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 5:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepa maketa.
Prva crno bijela egzibicija je zakon!
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 7:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Rad je vrlo kvalitetan. Što se tiče wetering-a dovoljno bi bilo malo naglasiti ispuhe i izlaznu ivicu lijevog krila , Mislim da su ove 109-ke kraljevine poprilično održavane u to vrijeme.

Španac
Natrag na vrh
PELE

Član od: 10 Kol 2008
Mjesto: Pancevo, Srbija
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 7:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala svima!

Da, slike su odvratne... moracu da slikam boljim aparatom, a i da poradim na osvetljenju!

Kabina je ok, osim ramova sa strane... umesto jednog "prozora" ja sam napravio dva, to cu pokusati da skinem cackalicom ili da nozicem skinem stari, pa da maskiram novi...

Pozz
Natrag na vrh
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 7:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lipo i uredno Very Happy
T34
Gost
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 8:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni je jako lijep i odmjeren. Baš volim vidjeti nešto tvoje, pozz. Very Happy
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 9:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni se jako sviđa, točno je onakav kakav treba bit. Jako lijep rad.

Međutim, nevezano za maketu, na zadnjoj slici gdje je sa MIG-om nešto mi ne štima sa mjerilom. Ili je Messer preveliki ili je 21-inica premala. Možda je i zbog kuta snimanja, ali ... Emil je bio poznat kao malen avion, ovdje mi je nekako preveliki u usporedbi sa MIG-om. Nemam pojma
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 9:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
Međutim, nevezano za maketu, na zadnjoj slici gdje je sa MIG-om nešto mi ne štima sa mjerilom. Ili je Messer preveliki ili je 21-inica premala. Možda je i zbog kuta snimanja, ali ... Emil je bio poznat kao malen avion, ovdje mi je nekako preveliki u usporedbi sa MIG-om. Nemam pojma

bas, to je i mene zbunilo, prvo sto sam napravio jest da sam pogledao komplet slike a onda procitao tekst, a u glavi mi se vec posli gledanja slika upisao da je 1/48 posebno zbog te zadnje, ali vjerojatno je zbog kuta slikanja....
a sto se tice makete, tvoja klasika, odlican rad, super odradjen posao! Very Happy
Natrag na vrh
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pet Tra 30, 2010 11:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odlicna je,mozda malo weatheringa ne bi skodilo,iako kako kaze gospodin aranza da su ti messeri bili dobro odrzavani,isto bi bilo prljavstine
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Svi 01, 2010 9:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan je Pele, jako pedantno i uredno Goreprsti
Natrag na vrh
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Sub Svi 01, 2010 10:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo uradjeno, bojenje je i starenje OK Very Happy , ali i vjetrobransko staklo i poklopac kabine je pogresan Confused . Stavio si od E-4, JKRV 109-ke, verzija E-3 su imale zaobljen poklopac i kompletno drugaciji prednji dio. Progooglaj, vidjeces razliku...
Natrag na vrh
Mr.Burns

Član od: 11 Pro 2009
PorukaUpisano: Sub Svi 01, 2010 3:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijep rad, samo kao što su kolege već navele, poklopac kabine i vjetrobran su od E-4. Ispravi to i biće još ljepši Wink U zdravlje
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma