Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Ned Tra 25, 2010 10:25 pm Naslov poruke: Fw-190 F-8 1/72 u jedan dan |
|
|
evo, jucer sam otvorio kutiju sa dijelovima, radio sam ga od jucer u 16:57, kada su prvi dijelovi obojani, ovo je bio trening za 24h group build, ako ga bude, a ujedno i rjesavanje stasha, ovo je jedini nacin, uz prodaju naravno...
boje i lakovi su razrjedjivane sa nitrom, i zato su se brzo susili, maketa je tako-tako po kvaliteti, dijelovi lipo sjedaju ali ono, canopy me najvise razocarao, radio sam ga sinoc od 17h do 19h i danas od 12h do 6h sa stankama za rucak, osnovne potrebe i to, uglavnom ovo moran prosvercat(poklonit) nekome da ga slucajno nebi restaurira ponovo, neki dijelovi jos fale i nije u mattu jer ga nemam, a te dijelove mi se stvaaaarno nije dalo sada stavljat, neke stencile nisam isto stavljao jer ce mi najvjerojatnije trebat kasnije, ovako je maketa puna gresaka i slicno, ali sve u svemu, glavno da ga ja svrstavam u gotove, zapravo sutra je komplet gotov...
canopy je bojan rucno kao i svi manji dijelovi...
ali ako bi se radilo polako i sa razmisljanjem mogla bi se izvuc dobra maketa...
evo kako je to islo:
evo kada je lakiran
eto, svakako jedno zanimljivo iskustvo za maketara, jako zanimljivo i napeto ako se ima vremena, ali svejedno ja ovog ''Reich defendera'' necu moci gledati ovako zalosnog na polici, moram ga se rijesit
uglavnom jako zabavan projekt, a to mi je i bilo najvaznije, uz to da se rijesim jedne makete sa stasha...
sada vi recite sto mislite...
st65uka: poruka promijenjena dana: Pon Tra 26, 2010 10:12 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5428 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Tra 26, 2010 12:52 am Naslov poruke: |
|
|
Ma sve bi to bilo super da nisi pretjero sa tamnim drybrushom/wetheringom ,na kraju, a i prednji prednji dio poklopca kabine je prečist na odnosu na ostatak aviona. Al s obzirom na vrijeme u kojem je rađen ,još i dobr zgleda  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1642 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Tra 26, 2010 8:48 am Naslov poruke: |
|
|
Da nisi toliko gubio vremena slikajući maketu i narihtavajuči ručni sat za fotkanje, bio bi još brži  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pon Tra 26, 2010 10:33 am Naslov poruke: |
|
|
opa,super izgleda,bas sam ja jucer napravio jednu u jednom danu (trebalo mi je 2h i 42min)
neki revellov dvokrilac,nista vrijedno spomena,bojao sam ba po mom gustu _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Tra 26, 2010 3:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Sve u svemu je OK, moja jedina zamjerka je izbor makete za jedan ovakav brzinski projekt. Ako se izuzme canopy, Revelov FW je previše dobra maketa da bi se "potrošila" na ovakav način. Al' ako tebe veseli... _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Tra 26, 2010 4:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro si ga napravio, puno bolje nego ja svojih 5 koji stoje u kutiji.
Čuvaj ga, i pokaži da si ga napravio za jedan dan. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pon Tra 26, 2010 4:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako dobro stuka  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4107 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Tra 26, 2010 6:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro je, za jedan takav brzinski projekt  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pon Tra 26, 2010 6:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Stvarno sam iznenađen brzinom a bogami i kvalitetom za tako malo vremena. Mislim da čak i nije toliko taman već je do slikanja. Kao "projekt na ograničeno vrijeme", izuzetno dobro napravljen. Iskreno, polako nadmašuješ sebe. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Uto Tra 27, 2010 4:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| Stvarno dobro izgleda za brzinu kojom je radjen... Samo ne znam - gdje je tu zabava? Mislim, bar meni, makete sluze da opuste, a ne da prave tlaku... Ali ako si se ti pri tom zabavljao, onda OK, nema se sta reci. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Uto Tra 27, 2010 5:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odlicno narocito brzina kojom si radio bravo ,malo su mi pege izbledele ali lepo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Danny
 | | Član od: 19 Pro 2008 | | Poruke: 931 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Tra 27, 2010 8:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni zgleda vise nego odlicno za tako malo vremena,bravo ! _________________ Overhead the albatross hangs motionless upon the air,and deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves
The echo of a distant time comes willowing across the sand,and everything is green and submarine |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Uto Tra 27, 2010 8:24 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala ekipa na lipim rijecima, a sto se tice ovoga Doktore, meni je bila zabava, ma koliko gresaka sam pritom napravio - uzivao sam i to mi je bilo primarno, a smatram maketarenje opustanjem, ali jednostavno sve je manje vremena pa me to tjera na ove projekte, a druga stvar jedna manje na stashu, tako da sam u svakom slucaju dobio, samo Borise vas komentar mi je bas dao zadatak da razmislim, je kada sad ponovo pogledam mogao sam ga nekome dati pa da napravi vjerojatno 6x olju maketu, ali sljedeci put znam kako cu, zato se i rjesavam onog Taifuna, ali sve isto mi je, svaka maketa koju imam na lageru je medju boljima ako ne i najbolja u svom mjerilu, tako da...
a mislim napraviti ovo sto Tiger kaze, hvala!
Djani i Aranza hvala, drago mi je cuti da i ja imam neke svoje kvalitete
Dule u pravu ste, pjege sam resao lagano sa rijetkom RLM 79 pa su zato malo blijede...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Tra 27, 2010 8:50 pm Naslov poruke: |
|
|
| st65uka Napisao/la: | | Borise vas komentar mi je bas dao zadatak da razmislim, je kada sad ponovo pogledam mogao sam ga nekome dati pa da napravi vjerojatno 6x olju maketu, ali sljedeci put znam kako cu, zato se i rjesavam onog Taifuna, |
Mogao si Taifuna ovako brzinski a FW-a natenane, pa ga sam napravit 6x bolje!
Ma najvažnije je da si se ti zabavljao, tome i služi ovaj hobi. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|