Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| P-51
| Član od: 24 Ožu 2006 | Poruke: 3469 | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pon Ožu 27, 2006 11:10 pm Naslov poruke: Panzer II Luchs |
|
|
Može li me netko podučiti o ovome mališanu u razmjeru 1:35? Može koja fotografija eventualno? Znam, (provjerio na netu) da ga radi Tasca a sinoć sam čuo od poznanika da ga rade i Ukrajinci( nije rekao koji). Obzirom da sam vozio godinu dana T-55 i palim se na tenkove gotovo više nego na avione jako me nervira ova moja neinformiranost. Molim pomoć u informacijama a molbu za kupnju istog vozila 1:35 sam stavio u oglase.
Ako ga netko ima i voljan je prodati plaćam u sekundi. |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Pon Ožu 27, 2006 11:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Maketu nažalost nemam ali imam knjige i fotke .
Ako bu trebalo kaj od toga javi .
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Uto Ožu 28, 2006 12:43 am Naslov poruke: |
|
|
Proizvodi ti:
1. Techmod (Poljska) kat. br. TECH3004
2. Mirage (mislim da isto Poljska), kat. br. MIRA35107 i 35108
3. Tasca TAS35001
4. Alan ALAN3509 (ausf D)
5. Alan ALAN3510 (Pz.Kpfw.II Flammpanzer Ausf.D)
Da ne bi bilo reklame, posaljem ti urlove web shopova na PM. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Dario
| Član od: 15 Lis 2005 | Poruke: 918 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 28, 2006 12:51 am Naslov poruke: |
|
|
Zašto baš Luchs? Tamiya radi sasvim solidnog Pz II ausf F. Misliom da je dostupniji i jeftiniji od gore navedenih... Osim, dakako, ako ne postoji neka posebna vezanost za Luchsa? Npr. Ja bi ubio za jednog Pz IV ausf D i Pz III ausf L u 1/35... |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Uto Ožu 28, 2006 12:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni je Luchs fenomenalan,izvidjačke posade su ga jako cjenili,najočitiji je primjer 4.Pz.Div. koja ga je uspješno koristila od sredine '43. kad su ga dobili ,pa do kraja rata.Pripremam Mirageovog,nabavio sam Aberov PE set,i fenomenalan je usporedjujuči ga sa Militarijinom publikacijom.Treba uzeti u obzir da Tasca radi varijantu koja je korištena na zapadnom frontu,116.PD (jedino ako u medjuvremenu nisu izbacili i kutiju sa istoka).
Tamiya je možda dostupnija slažem se ,no to je stara maketa i po kvaliteti je razlika "drastična" ,veliki nedostatak su vinilne gusjenice, no slažem se da ga svaki germanofil mora imati u kolekciji.
No mješamo kruške i jabuke,L i F su drugačijega oblika i namjene |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Dario
| Član od: 15 Lis 2005 | Poruke: 918 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 28, 2006 12:20 pm Naslov poruke: |
|
|
tiger Napisao/la: |
No mješamo kruške i jabuke,L i F su drugačijega oblika i namjene |
Istina. Ja ipak preferiram stvarčice koje su rokale za vrijeme najvećeg uspona Reicha (cca do uporabe dunkelgelb boje ). Nema sumnje da je jedan Panther ili Tiger bio predobar tenk, ali ipak, od ovih mališana je sve počelo, a dok dotični nisu došli trebalo je imat muda u jednom Pz III navaljivat na t 34... Neznam, jednostavno su mi ti iz prve polovice rata privlačniji... |
|
Natrag na vrh |
|
|
| P-51
|
Upisano: Uto Ožu 28, 2006 9:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima na pomoći,mislio sam da je to prilično rijetka maketa, no sad mi je puno jasnije. Ukoliko bude trebalo biti ću slobodan pa ću se javiti.
Što se tiče Luchsa, jednostavno mi je prekrasan, ko mali Tigar.
Inače, iako obožavam avione, relativno sam mali rastom pa sam u JNA 1989. dobio 55-ticu u ruke te sam od tad tenkist u duši. Osim nje vozio(nju sam dužio čitavu godinu i prešao preko 400 km što je bilo jako puno prije rata)sam M-84 (istina samo par stotina metara), zatim BTR, jedno zapovjedno vozilo (ne sjećam se marke, bog će me kaznit) i kao vrhunac sam uspio okrenit i đir sa T-34/85. Ko nije kopao bez lopate ne zna šta je vozit T-34 boga mi. Stoga , iako volim avione svako malo radim tenk. U radu mi je M3A3 Stuart, AFV Cluba sa partizanskim oznakama; vjerovali ili ne ima ih u kutiji. Eto, kratka ispovijed malog tenkiste. Pozdrav svima i laku noć za večeras. |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Sri Ožu 29, 2006 12:12 am Naslov poruke: |
|
|
P-51 Napisao/la: | Hvala svima na pomoći,mislio sam da je to prilično rijetka maketa, no sad mi je puno jasnije. Ukoliko bude trebalo biti ću slobodan pa ću se javiti.
Inače, iako obožavam avione, relativno sam mali rastom pa sam u JNA 1989. dobio 55-ticu u ruke te sam od tad tenkist u duši. Osim nje vozio(nju sam dužio čitavu godinu i prešao preko 400 km što je bilo jako puno prije rata)sam M-84 (istina samo par stotina metara), zatim BTR, jedno zapovjedno vozilo (ne sjećam se marke, bog će me kaznit) i kao vrhunac sam uspio okrenit i đir sa T-34/85. Ko nije kopao bez lopate ne zna šta je vozit T-34 boga mi. Stoga , iako volim avione svako malo radim tenk. U radu mi je M3A3 Stuart, AFV Cluba sa partizanskim oznakama; vjerovali ili ne ima ih u kutiji. Eto, kratka ispovijed malog tenkiste. Pozdrav svima i laku noć za večeras. |
Zapovjedna vozila su bila nesto kao MKŠK (mala kola - stabna kola) i to je bila kampanjola ili Fiat, a ŠK je bilo u dajcu. A bilo je nesto u berdemki (bar smo mi to tako zvali '87), to je bio neki oklopnjak...
Ajme sto sam star. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| P-51
|
Upisano: Sri Ožu 29, 2006 1:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Sitio san se poslin:BTR |
|
Natrag na vrh |
|
|
| P-51
|
Upisano: Sri Ožu 29, 2006 1:38 pm Naslov poruke: |
|
|
pardon, to sam već naveo, i ja starim |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Guderian
| Član od: 02 Stu 2005 | Poruke: 12 | |
|
Upisano: Čet Tra 20, 2006 2:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Ekhm
Malo kasnim s odgovorom, "ukrajinci" koji ga proizvode su ICM.Imam jednog kod kuće koji je u fazi stavljanja zelene boje već zadnja tri mjeseca. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| von Stuck Administrator
| Član od: 08 Lis 2005 | Poruke: 3470 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 20, 2006 3:02 pm Naslov poruke: |
|
|
P-51 Napisao/la: | Hvala svima na pomoći,mislio sam da je to prilično rijetka maketa, no sad mi je puno jasnije. Ukoliko bude trebalo biti ću slobodan pa ću se javiti.
Ovako zgodno sročen tekst dugo nisam imao prilike pročitati..hvala. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| P-51
|
Upisano: Čet Tra 20, 2006 4:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajde da i ja koga razveselim. Bilježim se štovanjem, reka je jedan moj prijatelj. Poslin je puka na živce. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| von Stuck Administrator
| Član od: 08 Lis 2005 | Poruke: 3470 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 20, 2006 6:56 pm Naslov poruke: |
|
|
P-51 Napisao/la: | Ajde da i ja koga razveselim. Bilježim se štovanjem, reka je jedan moj prijatelj. Poslin je puka na živce. |
Mislim da tebi ne prijeti ta opasnost. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| P-51
|
Upisano: Čet Tra 20, 2006 8:07 pm Naslov poruke: |
|
|
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|