Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Panzer II Luchs
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pon Ožu 27, 2006 11:10 pm    Naslov poruke: Panzer II Luchs Citiraj ovaj komentar

Može li me netko podučiti o ovome mališanu u razmjeru 1:35? Može koja fotografija eventualno? Znam, (provjerio na netu) da ga radi Tasca a sinoć sam čuo od poznanika da ga rade i Ukrajinci( nije rekao koji). Obzirom da sam vozio godinu dana T-55 i palim se na tenkove gotovo više nego na avione jako me nervira ova moja neinformiranost. Molim pomoć u informacijama a molbu za kupnju istog vozila 1:35 sam stavio u oglase.
Ako ga netko ima i voljan je prodati plaćam u sekundi.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Pon Ožu 27, 2006 11:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketu nažalost nemam ali imam knjige i fotke .
Ako bu trebalo kaj od toga javi .

Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Fubar
Gost
PorukaUpisano: Uto Ožu 28, 2006 12:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Proizvodi ti:
1. Techmod (Poljska) kat. br. TECH3004
2. Mirage (mislim da isto Poljska), kat. br. MIRA35107 i 35108
3. Tasca TAS35001
4. Alan ALAN3509 (ausf D)
5. Alan ALAN3510 (Pz.Kpfw.II Flammpanzer Ausf.D)

Da ne bi bilo reklame, posaljem ti urlove web shopova na PM.
Natrag na vrh
Dario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ožu 28, 2006 12:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zašto baš Luchs? Tamiya radi sasvim solidnog Pz II ausf F. Misliom da je dostupniji i jeftiniji od gore navedenih... Osim, dakako, ako ne postoji neka posebna vezanost za Luchsa? Npr. Ja bi ubio za jednog Pz IV ausf D i Pz III ausf L u 1/35... Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
tiger
Gost
PorukaUpisano: Uto Ožu 28, 2006 12:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni je Luchs fenomenalan,izvidjačke posade su ga jako cjenili,najočitiji je primjer 4.Pz.Div. koja ga je uspješno koristila od sredine '43. kad su ga dobili ,pa do kraja rata.Pripremam Mirageovog,nabavio sam Aberov PE set,i fenomenalan je usporedjujuči ga sa Militarijinom publikacijom.Treba uzeti u obzir da Tasca radi varijantu koja je korištena na zapadnom frontu,116.PD (jedino ako u medjuvremenu nisu izbacili i kutiju sa istoka).
Tamiya je možda dostupnija slažem se ,no to je stara maketa i po kvaliteti je razlika "drastična" Very Happy ,veliki nedostatak su vinilne gusjenice, no slažem se da ga svaki germanofil mora imati u kolekciji.
No mješamo kruške i jabuke,L i F su drugačijega oblika i namjene Wink
Natrag na vrh
Dario

Član od: 15 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Ožu 28, 2006 12:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tiger Napisao/la:

No mješamo kruške i jabuke,L i F su drugačijega oblika i namjene Wink

Istina. Ja ipak preferiram stvarčice koje su rokale za vrijeme najvećeg uspona Reicha (cca do uporabe dunkelgelb boje Wink ). Nema sumnje da je jedan Panther ili Tiger bio predobar tenk, ali ipak, od ovih mališana je sve počelo, a dok dotični nisu došli trebalo je imat muda u jednom Pz III navaljivat na t 34... Neznam, jednostavno su mi ti iz prve polovice rata privlačniji...
Natrag na vrh
P-51

PorukaUpisano: Uto Ožu 28, 2006 9:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala svima na pomoći,mislio sam da je to prilično rijetka maketa, no sad mi je puno jasnije. Ukoliko bude trebalo biti ću slobodan pa ću se javiti.
Što se tiče Luchsa, jednostavno mi je prekrasan, ko mali Tigar.

Inače, iako obožavam avione, relativno sam mali rastom pa sam u JNA 1989. dobio 55-ticu u ruke te sam od tad tenkist u duši. Osim nje vozio(nju sam dužio čitavu godinu i prešao preko 400 km što je bilo jako puno prije rata)sam M-84 (istina samo par stotina metara), zatim BTR, jedno zapovjedno vozilo (ne sjećam se marke, bog će me kaznit) i kao vrhunac sam uspio okrenit i đir sa T-34/85. Ko nije kopao bez lopate ne zna šta je vozit T-34 boga mi. Stoga , iako volim avione svako malo radim tenk. U radu mi je M3A3 Stuart, AFV Cluba sa partizanskim oznakama; vjerovali ili ne ima ih u kutiji. Eto, kratka ispovijed malog tenkiste. Pozdrav svima i laku noć za večeras.
Natrag na vrh
Fubar
Gost
PorukaUpisano: Sri Ožu 29, 2006 12:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

P-51 Napisao/la:
Hvala svima na pomoći,mislio sam da je to prilično rijetka maketa, no sad mi je puno jasnije. Ukoliko bude trebalo biti ću slobodan pa ću se javiti.

Inače, iako obožavam avione, relativno sam mali rastom pa sam u JNA 1989. dobio 55-ticu u ruke te sam od tad tenkist u duši. Osim nje vozio(nju sam dužio čitavu godinu i prešao preko 400 km što je bilo jako puno prije rata)sam M-84 (istina samo par stotina metara), zatim BTR, jedno zapovjedno vozilo (ne sjećam se marke, bog će me kaznit) i kao vrhunac sam uspio okrenit i đir sa T-34/85. Ko nije kopao bez lopate ne zna šta je vozit T-34 boga mi. Stoga , iako volim avione svako malo radim tenk. U radu mi je M3A3 Stuart, AFV Cluba sa partizanskim oznakama; vjerovali ili ne ima ih u kutiji. Eto, kratka ispovijed malog tenkiste. Pozdrav svima i laku noć za večeras.

Very Happy Very Happy Very Happy

Zapovjedna vozila su bila nesto kao MKŠK (mala kola - stabna kola) i to je bila kampanjola ili Fiat, a ŠK je bilo u dajcu. A bilo je nesto u berdemki (bar smo mi to tako zvali '87), to je bio neki oklopnjak...

Ajme sto sam star.
Natrag na vrh
P-51

PorukaUpisano: Sri Ožu 29, 2006 1:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sitio san se poslin:BTR
Natrag na vrh
P-51

PorukaUpisano: Sri Ožu 29, 2006 1:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pardon, to sam već naveo, i ja starim
Natrag na vrh
Guderian

Član od: 02 Stu 2005
PorukaUpisano: Čet Tra 20, 2006 2:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ekhm
Malo kasnim s odgovorom, "ukrajinci" koji ga proizvode su ICM.Imam jednog kod kuće koji je u fazi stavljanja zelene boje već zadnja tri mjeseca.
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Tra 20, 2006 3:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

P-51 Napisao/la:

Ovako zgodno sročen tekst dugo nisam imao prilike pročitati..hvala. Cool Very Happy
Natrag na vrh
P-51

PorukaUpisano: Čet Tra 20, 2006 4:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajde da i ja koga razveselim. Bilježim se štovanjem, reka je jedan moj prijatelj. Poslin je puka na živce.
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Tra 20, 2006 6:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

P-51 Napisao/la:
Ajde da i ja koga razveselim. Bilježim se štovanjem, reka je jedan moj prijatelj. Poslin je puka na živce.

Mislim da tebi ne prijeti ta opasnost. Laughing Laughing Laughing
Natrag na vrh
P-51

PorukaUpisano: Čet Tra 20, 2006 8:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Amen
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma