Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Problemi s Vedom
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
glava71

Član od: 18 Ožu 2009
Mjesto: Donji Macelj
PorukaUpisano: Uto Tra 06, 2010 11:42 pm    Naslov poruke: Problemi s Vedom Citiraj ovaj komentar

Cijenjeni kolege imam jedan, nadam se, mali problem. Naime danas promješam boju natoćim ju u airbrush potegnem triger kad ono boja nejde u finom mlazu, nego koda "pljucka" onako u krupnijim kapljicama. Pojaćam pritisak onda radi kolko-tolko zadovoljavajuće, ali nije to to. Inaće jućer i prekjućer radio je skroz normalno, tako da mi nije jasno kaj se je moglo desiti. "Vedom" sam šprivao samo par puta, tako da je još nov. Znaći na pritisku od 1,5-2 bara radi kolko tolko dobro, ali ispod 1,5 bar počne špricat u grubom mlazu.
Lijepo bih molio ako neko zna kaj se desava s airbrush-em da mi pomogne. Unapred zahvaljujem
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
sponge

Član od: 16 Lis 2009
PorukaUpisano: Sri Tra 07, 2010 7:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

S cime si cistio AB???

Lijep pozdrav.

Sponge
Natrag na vrh
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Sri Tra 07, 2010 8:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uvik isto ,prlajava dizna ,osušena boja zaljepljena oko igle ,sve u svemu nikakav problem .Oćisti samo pažljivo.
glava71

PorukaUpisano: Sri Tra 07, 2010 10:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sponge: uvijek ga ćistim nitrom i nikad do sad nisam imao problema

Vulkanizer: ćim se je to to pjavilo odmah sam stao i detaljno ga očistio ali i nakon čisšćenja opet isto. ćim padne prisitisak opet šprica onak nekakve krupne kapljice, nije više raspšeni fini mlaz.

Dali su mozda neke od brtvi oštećene ili negdje izlazi zrak. Nisam ni sam pametan, prva tri puta radi sve kako treba i onda odjednom problemi. Svaki put sam iza rada prvo ulio u posudicu nitro i propuho ga dok ne krene ćista tekućina, iza toga sam izvadio iglu i obrisao ostatke boje, te isto ućino i sa diznom i onim kanalom kroz koji ide boja i sve je bilo u redu. Sad odjednom problem.
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Sri Tra 07, 2010 10:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ocisti vrh airbbrusha, necist je sto posto, ima skorene boje pa ti onda zbog toga pljucka i razrijedi skroz boju, milijun posto ti je do toga ili do necistog ab-a; nista strasno Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
glava71

PorukaUpisano: Sri Tra 07, 2010 10:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ok probat ću ga još jadan put očistiti pa javim kaj se dešava.
Puno hvala za sad
Natrag na vrh
sponge

Član od: 16 Lis 2009
PorukaUpisano: Sri Tra 07, 2010 12:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

AB koji ima gumene brtve NIKAD ne čisti sa nitrom.

Jednom sam svoja AB ocistio nitrom i dogodilo mi se slicno ko i tebi pa sam moro kupovati nove brtve.

Uglavnom da skratim pricu, otidi lijepo u ducan sa bojama i lakovima i trazi da ti daju sinteticki razrijedivac, sve uredno odraduje kao i nitro a nije toliko agresivan, i ne nagriza gumu kao nitro.

Lijep pozdrav.

Sponge
Natrag na vrh
Kameraden
Gost
PorukaUpisano: Sri Tra 07, 2010 2:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako je pod garancijom reklamiraj ga i uzmi novi (ako ga nisi necim udesio pa ponistio garanciju).
AB mora imati unutarnje teflonske brtve sve ostalo je sljuka i ne radi dugo.
Natrag na vrh
tihi

Član od: 10 Kol 2007
Mjesto: ZG
PorukaUpisano: Sri Tra 07, 2010 4:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veda ima sve gumene brtve i nitro ju pojede nakon nekoliko pranja ja sam svojega isto tak čistil pa je bilo da uopče neče špricat pljuckanje bacanje boje iz posude več sam ga lagano otpisal i onda sam stavil novu diznu i iglu i sat radi kak vurica tak da sada čistim isključivo sa lakovima koji nisu agresivni na gumu.
Natrag na vrh
glava71

PorukaUpisano: Sri Tra 07, 2010 9:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tihi: to si narućil extra iglu i diznu, od kud i kolko košta i koja debljina??

Evo društvo danas za probu idem probat nekaj pošpricat i naravno kak to i inaće biva sve OK radi(neznam kak dugo). Uspio sam pošpricat ono kaj sam naumio i radilo sve OK. Evo stvarno neznam kaj se je desilo, kako sam ga jucer oćistio tako sam ga i pustio nisam ništa ponovno čistio, samo sam onaj regulator s donje strane malo ušarafio (valjda mu smanjio pritisak) i kao što sam već rekao radi ko vurica.
Jedno pitanje za kraj dali postoje di za kupiti rezervne gumice za Vedu??
Hvala puno svima na pomoći ako se opet nekaj iskomplicira javim se.
pozdrav svima
Natrag na vrh
tihi

Član od: 10 Kol 2007
Mjesto: ZG
PorukaUpisano: Čet Tra 08, 2010 4:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

iglu i diznu sam uzel od istog onog tipa kaj prodaje i kistove to me koštalo nekih 8 funti još sam si mislil dali da uzmem još jedan kist pa imam i djelove rezervne pošto ti kistovi koštaju nekih 15 funti sa poštarinom a to sam i trebal napravit a mislim da je problem u dizni ako ju prejako zašaraviš nevalja ako premalo isto tak jer ona sitna gumica na dizni je slaba i možeš ju vrlo lako oštetit ako ju jako zašarafiš a nitro ju restali dokraja zato samo neki slablji rezređivači dolaze u obzir, white spiri to meni čisti dosta dobro malo više trljanja i išpricavanja i nema brige.
Natrag na vrh
Kameraden
Gost
PorukaUpisano: Čet Tra 08, 2010 9:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Puno ljudi je kupilo Vedu pa bi bilo lijepo da se jave (ako koriste taj AB koji su kupili) i napisu iskreno kako im se taj AB pokazao pri koristenju.

Tesko je reci na osnovi 1-2 primjera opisanog problema da je taj AB konstruktivno los. Ali ako taj problem ima veci broj Veda korisnika onda je to veliki problem. Jer imati AB kroz koji ne smije nitro ili drugo jace otapalo ili agresivna boja je dobar recept za nerijetko zivciranje. Moze li se te lose gumene brtve sklone raspadanju zamjeniti teflonskim?
Natrag na vrh
tupoljev

Član od: 01 Ruj 2009
PorukaUpisano: Čet Tra 08, 2010 9:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mozda ne bi bilo loše metalne dijelove ab čistiti sa sredstvom za ciscenje pećnica koje uspjesno koristimo za skidanje boje sa maketa Very Happy , boja side dolje bez oštećenja na plastici a mislim da ni ab ne naškodilo ako se zapekne.
Natrag na vrh
glava71

PorukaUpisano: Čet Tra 08, 2010 11:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mene samo zanima ako su "otisle" dve gumice za koje sumnjam, gdje bi ih mogo kupiti (po mogučnosti teflonske), jer su stvarno tako male, pogotovo ova na dizni. Za sad jos uvijek airbrush radi, nakon onog problema (za koji nisam utvrdio od ćega je).
pozdrav i još jedan put hvala svim
Natrag na vrh
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Pet Tra 09, 2010 12:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam danas probao VEDU i radi ka urica. Čak i s 0.2 diznom, koja je već bila montirana na AB, ima opseg nanošenja boje kao da je 0.5. Imam i tu diznu koju sam uzeo u kompletu s ABom ali još nisam imao prilike probati rad s njom. Uskoro, na T72.
Kako radim isključivo s akrilnim bojama nemam nikakvih problema s brtvama.
Ja sam prezadovoljan. Za tu cijenu sam dobio i više nego sam očekivao. Samo triba pazit kod održavanja i trajat će on dugo, a kad rikne kupim novi.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma