Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| wizzy
| | Član od: 18 Ožu 2010 | | Poruke: 10 | | Mjesto: Zagreb, Dubrava |
|
Upisano: Sri Ožu 31, 2010 9:48 pm Naslov poruke: Sukhoi SU-34/32 1/72 ITALERI |
|
|
Pozdrav društvo!
Poceo sam polako raditi Rusa . Maketa mi se sviđa detalji su jako dobri, ali naravno ima i gresaka.
Na spajanju trupa neki paneli se ne nastavljaju gdje bi trebali vec par mm dalje...
Malo detaljiranja po kokpitu
Ploca ne sjeda kak bi trebala
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
| | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 548 | |
|
Upisano: Čet Tra 01, 2010 12:44 am Naslov poruke: |
|
|
Iteleri je poznat po nespajanju ploča i šavova... To rješiš tako da otkineš klinove koji služe za centriranje djelova i ljepiš tako da djelove poravnavaš prema šavovima.
A i sama instrument ploča (obično glavna) je kod Italerija isto tako ili neproporcionalna (npr. u SH-60 1/48 je kao da je od 1/72-ce) ili pk skroz krivog oblika. Po slikama koji si postao, izgleda da si ju tebao zaljepiti za gornji dio (poklopc instr. ploče) a razliku (spojnica s centralnom pločom) nadopunit s komadičem styrena od sprua (od one pločice na kojoj piše broj od djelova).
Inače, dobar napredak, kokpit izgleda dosta dobro (fali ti display radara na desnoj strani, ljevog si oboja o ovog nisi) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 01, 2010 8:27 am Naslov poruke: |
|
|
Nije li boja unutrašnjosti svjetlo sivo plava, a ne zelena kao u MiG-21? _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Tra 01, 2010 10:31 am Naslov poruke: Re: Sukhoi SU-34/32 1/72 ITALERI |
|
|
| wizzy Napisao/la: |
Ploca ne sjeda kak bi trebala
|
Ja sam na svome brusio bočne strane kokpita ( i na zrakoplovu i na kokpitu, onaj dio gdje su bočni instrumenti) dok nije sjelo na svoje mjesto.
Ploča sjeda dobro na svoje mjesto ali su bočne strane umetka kokpita preširoke i treba ih brunim papirom dovest na pravu mjeru.
Ako brusiš samo umetak, izgubit ćeš neke bočne instrumente tako da treba brusit i bočne stranice samog aviona iznutra. Ali, pretpostavljam da je za to u tvom slučaju prekasno.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Čet Tra 01, 2010 6:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| dobro si zapoceo maketu eto podseti me i moje radove sa ovom tematiokom,reci koju semu ces raditi? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| wizzy
|
Upisano: Čet Tra 01, 2010 9:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| dule Napisao/la: | | dobro si zapoceo maketu eto podseti me i moje radove sa ovom tematiokom,reci koju semu ces raditi? |
Mislim da ce sema biti ovako nesto
Ali nisam jos 100 % siguran ima jos puno vremena i posla do farbanja  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Čet Tra 01, 2010 10:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| wizzy Napisao/la: | | dule Napisao/la: | | dobro si zapoceo maketu eto podseti me i moje radove sa ovom tematiokom,reci koju semu ces raditi? |
Mislim da ce sema biti ovako nesto
Ali nisam jos 100 % siguran ima jos puno vremena i posla do farbanja  |
Poštovani kolega Wizzy...ako je netko pobornik "umjetničke slobode" u maketarstvu, a naročito u smislu odabira više ili manje točnih nijansi boja...onda sam to ja. No, osnovna poanta maketarstva je napraviti maketu nekog objekta tako da bude što je moguće sličnija objektu koji predstavlja...najćešće na način da se koristi čitav arsenal različitih optičkih varki o većini kojih se može čitati pa i vidjeti ih na bilo kojoj maketarskoj stranici...pa tako i na ovom forumu. Naravno da postoji i nešto što maketari vole zvati "what if" ili "SF". Radi se o maketama objekata koji ne postoje niti su postojali u obliku u kojem ih maketa prikazuje.
E sad...ti želiš izraditi maketu stvarnog objekta koji postoji ili je postojao...pa te, ako nemaš ništa protiv, savjetujem da dobrano pripaziš na šemu bojenja i odabir boja prije nego što počneš sa samim bojenjem. Naime, na fotografiji koju si nam pokazao, kao primjer načina bojenja na koji želiš obojiti svoju maketu se uopće ne nalazi objekt koji tvoja maketa treba predstavljati već neki sasvim drugi objekt.
Da. To jeste Su-27...no, NIJE ni onaj ni onakav Su-27 kakvoga maketu ti upravo izrađuješ.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| wizzy
|
Upisano: Čet Tra 01, 2010 11:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na upozorenju kolega, da nisi rekao fulao bih boju..
Stvarno ne vidim razliku između Su-34 i Su-27..
Evo na ovo sam ciljao.
Ili sam opet fulao  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marco Polo HR
 | | Član od: 13 Velj 2010 | | Poruke: 291 | | Mjesto: ZAGREB,Gajnice |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pet Tra 02, 2010 8:53 am Naslov poruke: |
|
|
| wizzy Napisao/la: | Hvala na upozorenju kolega, da nisi rekao fulao bih boju..
|
Stvarno ne znam zašto izmišljaš toplu vodu, kad u sastavnici imaš poprilično točne sheme bojanja kakve zaista jesu bile na toj 34-ci, a i za te sheme iz sastavnice na netu imaš gomilu dobrih fotografija. Za bilo koju drugu shemu ćeš morat nabavljat i druge dekale. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marco Polo HR
 | | Član od: 13 Velj 2010 | | Poruke: 291 | | Mjesto: ZAGREB,Gajnice |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pet Tra 02, 2010 6:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| dule Napisao/la: | | u sastvanici su date dve seme za Kubinka air show i Pariz air show mada navedene boje (bar po meni nisu tacne) |
Italerijeve sastavnice uvijek treba uzimat s rezervom, ali zato sam i rekao da za dvije navedene sheme (pogotvo ovu iz Pariza) na netu postoji dosta fotografija po kojima se može složit točno obojana maketa. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Pet Tra 02, 2010 6:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | dule Napisao/la: | | u sastvanici su date dve seme za Kubinka air show i Pariz air show mada navedene boje (bar po meni nisu tacne) |
Italerijeve sastavnice uvijek treba uzimat s rezervom, ali zato sam i rekao da za dvije navedene sheme (pogotvo ovu iz Pariza) na netu postoji dosta fotografija po kojima se može složit točno obojana maketa. | Vazi Borise u pravu si nisam se dobro izrazio ali dobro je da pomognemo kolegi koliko mozemo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|