Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Flugabwehrkanonenpanzer Gepard 2x35mm 1/35 winter
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
kamaz

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Uto Ožu 23, 2010 12:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super shema! Zanimljive boje, perfektna izrada... Svaka čast... (moga si napravit zimsku dioramu ka sa prave slike i posložit još par vozila, ka tu haubicu i fuchsa) Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ožu 23, 2010 9:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super je Wink
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Ožu 23, 2010 9:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa je na slikama dosta mala i dio slika je neoštar, tako da je teško reći nešto više, ali mi se čini da je korektno složena. Za prvi put OK. Bojanje je malo "umjetnički" napravljeno sa vrlo vidljivim potezima kista. Šema je zanimljiva i boje su, čini mi se, pogođene, ali kod ovakvih složenijih kamuflaža treba to odraditi strpljivije. Kistom se može napraviti uredniji posao kad se nanosi više razrjeđenih slojeva, a kist treba biti širok i kvalitetan. Najbolje nabavi air brush, čim prikupiš dovoljno novaca. Inače, snježne, bijele kamuflaže su među zahtjevnijima za izradu, pa za početak nije loše izabrati neku jednostavniju šemu bojanja, a onda se sa prikupljenim iskustvom upuštati u kompliciranije makete. Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Panzer1

Član od: 18 Velj 2010
Mjesto: Sjever
PorukaUpisano: Uto Ožu 23, 2010 9:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E hvala ljudi za podrsku i komentare,vidim da je kolega spomenuo nesto kao "podlogu" na kojoj bi uz geparda bili npr leopard u winter kamuflazi ili pzh,moram biti iskren i reci da sam od pocetka i ja imao tu viziju,nazalost morat cu prvo skupit pare da si kupim te nove makete pošto ja još ne radim i maloljetan sam,a moja mama nije baš hepi zbog toga kaj radim,ali kad to nabavim onda cu napravit onako jednu kolonu i kupit cu figurice vojnika ,a u međuvremenu ovih cu dana u radioni od drva napravit jednu dobru podlogu ,doma imam onaj umjetni snijegu obliku praha,stavit cu umjetnu travu i nekak drva napravit okolo,uglavnom pokazat cu kad to napravim.

Uglavnom što se same makete tiče,zadovoljan sam više ili manje,naravno volio bih da imam airbrush pa da sam mogao raditi bolje prelaze kod farbanja,iako kod zimske kamuflaze koja mora biti onako dosta gruba kist mozda i nije tako loša opcija,također imam jednu zamjerku proizvođaću tamiyi,a to je kaj nisam baš previše zadovoljan sa topovima,naprosto za mrcine od 35 mm ovo je premaleno i premršavo ako pogledaš cijelu veličinu geparda topovi jedva da se primijete,tu su se mozda trebali malo više potrudit,ali ostalo mi je većinom ok

@Grunf,to je točno,dosta sam se pozurio sa farbanjem u roku od 2 dana sam to naličil Very Happy
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Ožu 23, 2010 9:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kod podloge pazi koji umjetni snjeg stavljaš. Ima ih koji se pomalo rastope ili požute, a neki imaju i prekrupno "zrno". U ovom mjerilu snjeg nema vidljive strukture. Za početak bi ti bilo dobro napraviti snjeg od običnog gipsa. kad napraviš podlogu, nemoj gips staviti direktno, jer će vlaga iz njega deformirati drvo, nego na nekoj ravnoj površini prvo postavi nekakvu ravnu plastiku na koju se gips neće hvatati, pa onda napravi "snjeg" prema dimenzijama podloge i pazi kako ga formiraš da ti dobro legne maketa. U trenu kad se gips počne stezati, čak možeš napraviti i otiske gusjenica. važno je da kupiš što finiji alabaster gips i da bude gust kad ga zamješaš, kao žbuka. Kad ga naneseš po plastičnoj podlozi imaš 10-tak min. vremena za modeliranje hrpa snjega i pazi da ti na najtanjem mjestu bude bar 1cm debeo. Kad gips počne reagirati onda se zagrije i topal je, a kad se nakon toga ohladi, znači da je stvrdnut i da ga možeš pažljivo maknuti sa plastike. Važno je da se dobro osuši. pećica ili jako sunce ubrzava isparavanje vlage. Kad je suh, onda ga sa drvofixom zaljepi na svoju drvenu podlogu. Površinu premaži sa vrlo razrjeđenim bijelim polikolorom (ili bilo kojom drugom bojom za zidove), a dok je boja još vlažna, možeš sve posuti sa dječjim puderom. Snijeg bi trebao biti uvjerljiv. Uvijek možeš naknadno rezati i brusiti, a ako ti gips negdje i pukne, samo ga zaljepi sa drvofixom, umješaj malo jako vodenastog gipsa i kistom pokrij oštećenje. Nakon bijele boje i pudera, ništa se neće vidjeti...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma