Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Petljakov Pe-8 "5-1" ;"5-2" mothership

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Azagtoth

Član od: 04 Svi 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ožu 16, 2010 1:24 pm    Naslov poruke: Petljakov Pe-8 "5-1" ;"5-2" mothership Citiraj ovaj komentar

Znam da je ovo pitanje malo "longshot" ali , ima li tko jasnu fotografiju Pe-8 sa Ash-82 ili Ash-82FN motorima, i da je ispod njega na krilnom nosacu Bisnovat "5-1" ili "5-2".
Brljao sam jako puno po netu , ali nisam nasao jasnu fotografiju na kojoj mogu razabrati brojeve ili kamuflazu Pe-8.
Hvala unaprijed!
YSub

Član od: 09 Lis 2006
PorukaUpisano: Sri Ožu 17, 2010 11:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

možda u ovom:

http://www.armourbook.com/2009/08/08/letayushhie-kreposti-stalina-bombardirovshhik-pe.html

i zašto "ASh-"? Rusi imaju "Š"

---------------------------------

sad sam provjerio knjigu; nažalost nema slike, a one koje sam našao po forumima nisu baš upotrebljive

ako ti je od kakve koristi:
Pe-8 koji je nosio "5" bio je tv.br. 42911, tj. deveti avion 11-e serije, proizveden '44. - znači, originalno trobojna shema gornjih površina; ono što ne mogu utvrditi je je li '49. ( ili kasnije ) prebojan u zeleno/sv.plavu shemu
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Azagtoth

PorukaUpisano: Čet Ožu 18, 2010 10:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne koristim hrvatske znakove kad pisem na forum, da se nekome sa drugim postavkama ne bi pojavljivale nebuloze.
Inace, znam da je u pitanju Svetsov sa kvacicom:-)

Puno hvala na informaciji...inace , imas jedan crtez u onoj njemackoj knjizi
Bundesverlag Pe-8.Mislim da je jednobojno gornja povrsina.Fotografije "5-1" sa Pe-8/AS-82 i "5-2" sa Pe-8/AS-82FN mozes naci isto u toj knjizi.
Isto prilicno neupotrebljive.
YSub

Član od: 09 Lis 2006
PorukaUpisano: Čet Ožu 18, 2010 1:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Eh, taman sam ti danas htio spomenuti tu knjigu ...

Slike su loše, no ipak bi se moglo zaključiti da su gornje površine aviona jednobojne - osim što su na gornjoj strani krila, iznad "5", dodatna ojačanja i tamna (crna ?) traka

zanimljiv detalj: kraci propelera ostali su u boji golog metala
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Azagtoth

PorukaUpisano: Čet Ožu 18, 2010 2:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Inace, u Amodel pakiranju dobijes (dvije makete u pakiranju)) "5-1" i "5-2" zajedno sa nosacima za Pe-8...nadam se da bi mi sredinom iduceg tjedna trebala doci maketa(e) pa ti onda mogu tocnije reci , i poslikati sadrzinu.
Mozda dolaze jos neki detalji u pakiranju koji se ticu "matke", tj Pe-8.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma