Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pon Ožu 08, 2010 8:39 pm Naslov poruke: GB FW-190, Tamiya 1:72 By: St65uka |
|
|
Nadam se da se necete ljutiti sto postam temu a maketu jos nemam...
evo radit cu ovog http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=3047&origin=sparte
cim maketa stigne (narudzba ide tokom ovog tjedna) postam svoju sliku...
mislim raditi nekog od ova dva ponudjena iz JV 44, pa bi zamolio znalce da me upozore na sto pripaziti i drugo, i ako bi mi mogao netko sugestirati literaturu da proucim i trazim detaljne nacrte, rivete i drugo sto je bio razlog da postam ovu temu; tako da ga odmah cim dodje pocnem raditi...
pozdrav, nadam se da ce te razumijeti. Josip |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 09, 2010 10:42 am Naslov poruke: |
|
|
Nađi knjigu od EagleFiles#1 Doras of the Galland Circus i Osprey Elite units JV 44. Ostala literatura ti uglavnom ne treba jer je sve najbolje obrađeno u ove dvije knjige što se tiče Platzshutzstaffel-a JV44, popularno kasnije nazvanog Papagaistaffel. Ja imam D-11 i obavezno ću ga radit kao "4" iz JV44. Postoje još 3 poznata aviona koji su varijante D-9- "1", "3", i "13". Najbolje je obrađen "1" od zapovjednika Sachseberga, a "3" je najegzotičnija sa žućkastozelenim primerom na donjoj površini i drvenim flapsovima. Šteta-mogli smo sad radit općenito Focke Wulfove, a poslje napravit GB baš Dore iz JV44. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Uto Ožu 09, 2010 3:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Nađi knjigu od EagleFiles#1 Doras of the Galland Circus i Osprey Elite units JV 44. Ostala literatura ti uglavnom ne treba jer je sve najbolje obrađeno u ove dvije knjige što se tiče Platzshutzstaffel-a JV44, popularno kasnije nazvanog Papagaistaffel. Ja imam D-11 i obavezno ću ga radit kao "4" iz JV44. Postoje još 3 poznata aviona koji su varijante D-9- "1", "3", i "13". Najbolje je obrađen "1" od zapovjednika Sachseberga, a "3" je najegzotičnija sa žućkastozelenim primerom na donjoj površini i drvenim flapsovima. Šteta-mogli smo sad radit općenito Focke Wulfove, a poslje napravit GB baš Dore iz JV44. |
ok, hvala potrazit cu knjige, ma nema veze, ako budemo radili gb za Jv 44 vjerojatno cu si nabavit novog eduarda i naravit ga raskasapljenoga, kako taj i zasluzuje...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Ožu 10, 2010 10:36 am Naslov poruke: |
|
|
| st65uka Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Nađi knjigu od EagleFiles#1 Doras of the Galland Circus i Osprey Elite units JV 44. Ostala literatura ti uglavnom ne treba jer je sve najbolje obrađeno u ove dvije knjige što se tiče Platzshutzstaffel-a JV44, popularno kasnije nazvanog Papagaistaffel. Ja imam D-11 i obavezno ću ga radit kao "4" iz JV44. Postoje još 3 poznata aviona koji su varijante D-9- "1", "3", i "13". Najbolje je obrađen "1" od zapovjednika Sachseberga, a "3" je najegzotičnija sa žućkastozelenim primerom na donjoj površini i drvenim flapsovima. Šteta-mogli smo sad radit općenito Focke Wulfove, a poslje napravit GB baš Dore iz JV44. |
ok, hvala potrazit cu knjige, ma nema veze, ako budemo radili gb za Jv 44 vjerojatno cu si nabavit novog eduarda i naravit ga raskasapljenoga, kako taj i zasluzuje...  | I u ovom slučaju te čeka užitak rezanja kutija stajnog trapa, izrada stražnje strane motora i svih cijevi i žica, kao i unutrašnjih struktura koje su na Dorama vidljive kroz stajni trap. Ja se nadam da će Eduard napravit nekakav limited edition JV 44 u svom stilu sa svim ljepotama koje inače dolaze u takvim pakiranjima i u međuvremenu korigirat greške koje je napravio na Dori... _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Čet Ožu 25, 2010 8:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | st65uka Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Nađi knjigu od EagleFiles#1 Doras of the Galland Circus i Osprey Elite units JV 44. Ostala literatura ti uglavnom ne treba jer je sve najbolje obrađeno u ove dvije knjige što se tiče Platzshutzstaffel-a JV44, popularno kasnije nazvanog Papagaistaffel. Ja imam D-11 i obavezno ću ga radit kao "4" iz JV44. Postoje još 3 poznata aviona koji su varijante D-9- "1", "3", i "13". Najbolje je obrađen "1" od zapovjednika Sachseberga, a "3" je najegzotičnija sa žućkastozelenim primerom na donjoj površini i drvenim flapsovima. Šteta-mogli smo sad radit općenito Focke Wulfove, a poslje napravit GB baš Dore iz JV44. |
ok, hvala potrazit cu knjige, ma nema veze, ako budemo radili gb za Jv 44 vjerojatno cu si nabavit novog eduarda i naravit ga raskasapljenoga, kako taj i zasluzuje...  | I u ovom slučaju te čeka užitak rezanja kutija stajnog trapa, izrada stražnje strane motora i svih cijevi i žica, kao i unutrašnjih struktura koje su na Dorama vidljive kroz stajni trap. Ja se nadam da će Eduard napravit nekakav limited edition JV 44 u svom stilu sa svim ljepotama koje inače dolaze u takvim pakiranjima i u međuvremenu korigirat greške koje je napravio na Dori... |
a to mislite na 1/48 ovu relativno novu Doru?
u medjuvremenu maketa je stigla, evo pojedinosti:
Sheme bojanja za crvenog 1 i crvenog 3
Moze li me tko upozoriti na greske i neke nedostatke na ovoj maketi, i da, planiram uzeti Eduardov set za nju...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pet Ožu 26, 2010 10:13 am Naslov poruke: |
|
|
To je dobra maketa. Najbolja u tom mjerilu, iako ni Academy nije tako loš. Ja sam prije govorio o 1/48 maketama. Očekuje te kirurgija u stajnom trapu, kao i na Tamiyi 1/48 i svakoj drugoj maketi osim novog Eduarda. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Pon Ožu 29, 2010 4:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Jeli TL mozda napravio kopiju ovog seta?
PS: ima li netko kakvu noviju listu Liksovih proizvoda, i/ili neki njegov kontakt.
Unaprijed hvala! _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cromodeler
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 409 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 30, 2010 9:06 am Naslov poruke: |
|
|
Kolega Likso je malo rastrzan ovih dana . Supruga je slomila nogu negdje oko Nove godine i još uvijek je po oporavcima i terapijama u toplicama, tako da je Tihomir više angažiran oko svakodnevnog funkcioniranja u smislu brige oko djeteta,kuhanja , pranja i ostalih domaćinskih poslova , o redovnom poslu da i ne govorimo . Kad stigne , poslati će popis noviteta .
Do tada , vjerujem da svi želimo što skoriji oporavak gospođi Likso  _________________ Darko Belaj
tajnik MK "David Schwarz" - www.mkdavidschwarz.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Ned Svi 23, 2010 10:17 pm Naslov poruke: |
|
|
evo ja sam krenuo, stigla je eduardva jetkovina koja me je malo razocarala ali sto se moze...
i hvala Vrsi koji mi je sve to isposlovao, dostavio i slicno...
evo, to je zapravo bio BIGED ali je podijeljen na ovako, nebitno:
zatim nastala je mala konfuzija, imam 3 vrste flapsova, jedne drvene i dva ovicna, a neman pojma koje stavit, po sastavnici pise da idu ovi parovi zajedno:
1. obicni
(ovo je bezveze i na suho obojano i montirano, sva boja i komplet ce biti prepravljeno)
2. obicni (nisu u potpunosti isti kao i gornji, zajednicki im je jedan dio, a drugi razlicit, eto to me zbunjuje, ono sto ide po sastavnici na DONJE stranu 1.-ih flapsova, na 2.-oj to bi trebalo ici na GORNJU stranu
i neznnm koje uopce da stavin, koje su imali ovi iz JV 44, po neto nalazim sva tri primjerka, tako da predpostavljam da je na meni da odlucim...
i drveni:
sve u svemu, brusenja i uklanjanja biti ce na bacanje, ali valjda ce se isplatiti...
a ovo me je k'o sakom u oko odbilo nazad dok sam otvarao, rlm 02 na cijelom kokpitu
morat cu to prebojavati...
a ostatak ide nekako, na suho lijepo stoji i uklapa se
''noge'' su pola jetkovina
i isprike za shitty slike, nisam stogao prije, sljedeci put jamcim bolje, i da, odustao sam o sulude ideje sa rivetama  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|