Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| The Best
 | | Član od: 11 Sij 2010 | | Poruke: 107 | |
|
Upisano: Pon Ožu 01, 2010 1:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Računajte i na mene
Onako sam već počeo raditi neke sitnice na Eduradovom A-5.
Niste samo definirali do kad je rok  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 01, 2010 1:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Hm, čini mi se da ovaj GB nije ni započeo? Zanimljiva tema. Možda bi se mogao odlučiti pridružiti, ali naravno, na duži rok. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Prinz Eugen
 | | Član od: 09 Stu 2009 | | Poruke: 12 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pon Ožu 01, 2010 8:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja se prijavljujem sa trumpetrovim Focke-wulfom Fw190 D-9,ali sa zhtjevom da rok izradbe ne bude manji od godine dana. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pon Ožu 01, 2010 10:56 pm Naslov poruke: |
|
|
i ja bi se rado prikljucio, ali moram nabaviti onda nekog wulfa, ako ko ima polovnog neka javi na PM
a vidim ovdi cee biti i eduardovih 190-ki, ako uspijem nabaviti neku '72 ili jos bolje '48 prikljucujem se...
javim ako nabavim  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Uto Ožu 02, 2010 9:37 am Naslov poruke: |
|
|
| st65uka Napisao/la: | i ja bi se rado prikljucio, ali moram nabaviti onda nekog wulfa, ako ko ima polovnog neka javi na PM
a vidim ovdi cee biti i eduardovih 190-ki, ako uspijem nabaviti neku '72 ili jos bolje '48 prikljucujem se...
javim ako nabavim  | U ovom trenu je u LOM-u sniženje, pa možda uhvatiš koji FW po niskoj cijeni. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefanic
| | Član od: 17 Tra 2009 | | Poruke: 139 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Uto Ožu 02, 2010 7:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja ču uskoro zapoćeti... Čim nađem vremena. Pokušat ću kombinirat Hasegawinog i Eduardovog. Ako ne ide onda zaseebno  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Uto Ožu 02, 2010 9:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | st65uka Napisao/la: | i ja bi se rado prikljucio, ali moram nabaviti onda nekog wulfa, ako ko ima polovnog neka javi na PM
javim ako nabavim  | U ovom trenu je u LOM-u sniženje, pa možda uhvatiš koji FW po niskoj cijeni. |
ummm, snizenje ?
sutra cu svratit naravno  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Ožu 02, 2010 9:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | U ovom trenu je u LOM-u sniženje, pa možda uhvatiš koji FW po niskoj cijeni. |
Ima, u St LoM-u, ja vidio prije par sati! Jedan Fw-190 1:48 za 99,99 kn!
Nisam ga uzeo jer je Dragonov Sherman (sa 330 na 150 kn) bio puno privlačniji! Sada imam i ja svog Dragona! (sorry na OT)
BTW, da li je u zadnje dvije-tri godine ijedan započeti GB priveden kraju!? Znam da su pojedinci završili svoje makete, ali ne mogu pronaći ni jedan GB da je kompletan priveden kraju i da su svi učesnici stavili svoje makete na uvid i nekakvo ocjenjivanje članstvu foruma. Mislim, čemu uopće započinjati nešto ako se neće privest kraju (bar ne onako kako je zamišljeno). Da ne ispadne da solim pamet, i ja sam osobno učesnik nekoliko GB-ova koji ili stoje ili su odavno ugašeni. I takvo saznanje me koči u daljnjem prijavljivanju na GB-ove. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Ožu 03, 2010 10:53 am Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | U ovom trenu je u LOM-u sniženje, pa možda uhvatiš koji FW po niskoj cijeni. |
Ima, u St LoM-u, ja vidio prije par sati! Jedan Fw-190 1:48 za 99,99 kn!
Nisam ga uzeo jer je Dragonov Sherman (sa 330 na 150 kn) bio puno privlačniji! Sada imam i ja svog Dragona! (sorry na OT)
BTW, da li je u zadnje dvije-tri godine ijedan započeti GB priveden kraju!? Znam da su pojedinci završili svoje makete, ali ne mogu pronaći ni jedan GB da je kompletan priveden kraju i da su svi učesnici stavili svoje makete na uvid i nekakvo ocjenjivanje članstvu foruma. Mislim, čemu uopće započinjati nešto ako se neće privest kraju (bar ne onako kako je zamišljeno). Da ne ispadne da solim pamet, i ja sam osobno učesnik nekoliko GB-ova koji ili stoje ili su odavno ugašeni. I takvo saznanje me koči u daljnjem prijavljivanju na GB-ove. | Mislim da je što se tiče aviona, jedino GB Starfightera priveden kraju sa manjim kašnjenjem u roku. Četvoro (od u početku prijavljenih osam) su i krenuli sa radovima, a troje nas je i dovršilo ukupno 4 makete koje su se mogle vidjeti na prošlogodišnjim natjecanjima i pokupile dobre plasmane. Taj GB je funkcionirao jako dobro što se tiče međusobne podrške i razmjene informacija, a nismo radili nikavo ocjenjivanje, nego smo samo postali fotografije gotovih maketa. Obzirom da su fotografije stavljene na dio GB-a a ne u dovršene makete, manji broj članova ih je uopće pogledao i komentirao. Obzirom da sam bio pokretač tog GB-a, ponešto sam i prijateljski "natjeravao" kolege, a bome i sebe kako bi dovršili makete. Problem je u tome što u GB-ovima pokretači često sami ne dovrše makete. Većini nakon početnog oduševljenja splasne volja, a (bez zlih primisli) dvoje-troje članova koji su hiperproduktivni završe svoje makete u par dana čime dodatno ubiju ostalima volju. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| The Best
|
Upisano: Sri Ožu 03, 2010 12:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Znam da sam novi na forumu,ali ajmo završiti ovaj GB.
Moj wolf je u radu i uskoro idu slike.
Mislim da nije problem kasnije prebaciti slike u topic ''galerije''. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Ožu 03, 2010 2:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| The Best Napisao/la: | Znam da sam novi na forumu,ali ajmo završiti ovaj GB.
Moj wolf je u radu i uskoro idu slike.
Mislim da nije problem kasnije prebaciti slike u topic ''galerije''. |
GB započinje kad se prijavi bar 5 učesnika koji za početak otvore temu i prvo postaju slike nezapočete makete. Moguće je i kasnije se pridružiti, ali tada je vrijeme za izradu kraće, tj. rok koji je dogovoren u početku može se mijenjati samo u dogovoru svih učesnika. U načelu se ne mogu prijaviti započete makete, osim ako se svi ne slože da je dotična maketa vrlo malo započeta, pa neće imati utjecaja na ukupni tempo rada. Nekakav natjecateljski dio GB-a bi se mogao dogovoriti u obliku glasanja članova za najbolju maketu nakon završetka, a nagrada može biti satisfakcija "najboljeg" ili npr. maketa koju bi npr. darovao sponzor foruma. Prije svega treba i dogovoriti propozicije-varijanta aviona, mjerilo i proizvođač makete, kao i službeno označiti vrijeme početka kako bi svi imali cca isto vrijeme na raspolaganju do završnog dana i kraja GB-a. poanta ovog što sam napisao je da GB nije ni započeo... Dakle, ako si poskidao neke djelove sa stabla, zaljepio npr.rezervar i sl. onda se možeš prijaviti u GB, a ako si već sklopio zmaj aviona i počeo bojati-sorry, ne bi išlo-tako mogu i ja pokrenut GB Bf 109 sa svojom maketom koja je u fazi primera, pa ću je sigurno završit na vrijeme...  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Ožu 03, 2010 2:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo, predlažem sljedeće propozicije za GB Focke Wulf FW190:
Mjerilo 1/72 i 1/48.
Varijanta aviona-Fw 190 A/D/F/G
Proizvođač maketa-nebitno
Razina detalja i dodatno obogaćivanje makete-po vlastitoj želji
Rok dovršenja-do natjecanja Crna Kraljica u 9 mjesecu 2010
Početak GB-a-kad se prijavi prvih 5 učesnika sa otvorenim temama i fotografijom postojećeg stanja makete
Nagrada- javno glasanje članova nakon završetka i upit sponzoru Balisti ukoliko bi darivali bon za kupnju u njihovom dućanu (naveo sam samo kao mogućnost, jer prvo treba njih pitati).
Sad ispod čekam postove zainteresiranih.  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| The Best
|
Upisano: Sri Ožu 03, 2010 3:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | Dakle, ako si poskidao neke djelove sa stabla, zaljepio npr.rezervar i sl. onda se možeš prijaviti u GB, a ako si već sklopio zmaj aviona i počeo bojati-sorry, ne bi išlo-tako mogu i ja pokrenut GB Bf 109 sa svojom maketom koja je u fazi primera, pa ću je sigurno završit na vrijeme...  |
Za sada nisam ništa bojao,izrezao sam jedino neke sitnice na trupu i to je to.
| Grunf Napisao/la: | Evo, predlažem sljedeće propozicije za GB Focke Wulf FW190:
Mjerilo 1/72 i 1/48.
Varijanta aviona-Fw 190 A/D/F/G
Proizvođač maketa-nebitno
Razina detalja i dodatno obogaćivanje makete-po vlastitoj želji
Rok dovršenja-do natjecanja Crna Kraljica u 9 mjesecu 2010
Početak GB-a-kad se prijavi prvih 5 učesnika sa otvorenim temama i fotografijom postojećeg stanja makete
Nagrada- javno glasanje članova nakon završetka i upit sponzoru Balisti ukoliko bi darivali bon za kupnju u njihovom dućanu (naveo sam samo kao mogućnost, jer prvo treba njih pitati).
Sad ispod čekam postove zainteresiranih. |
Ja sam za,ako mi propozicije još dopuštaju
Ali ako nas se ubrzo ne skupi petorica morat ću biti diskvalificiran  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Ožu 03, 2010 3:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajmo ljudi-idemo napravit još par FW-a . The Best je nestrpljiv i već ga je započeo.
Evo, ja se prijavljujem sa Eduard 1/48 Fw190A-8 Sturm "Royal Class".
Koji Focke radiš ti The Best? Postaj fotografiju stanja makete, onako na hrpi, da vidimo jesi li u skladu sa propozicijama. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| The Best
|
Upisano: Sri Ožu 03, 2010 4:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: |
Koji Focke radiš ti The Best? Postaj fotografiju stanja makete, onako na hrpi, da vidimo jesi li u skladu sa propozicijama. |
Radit ću Eduardovog A-5 ili A-6 još nisam 100% siguran s setom iz Royal Class-a.
Evo slika stanja makete!
Da i nestrpljiv sam,jer moram otvoriti još neke panele.Ovako sam samo u zaostatku zbog Vas.Zezam se naravno,ali planiram da bude gotov do Siska. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|