Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

AMD Super Etendard, Heller 1/72 + Extratech PE set
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Velj 28, 2010 1:02 pm    Naslov poruke: AMD Super Etendard, Heller 1/72 + Extratech PE set Citiraj ovaj komentar

Maketa predstavlja avion 11 flotile iz 1983 godine. Maketu sam radio isključivo za svoj gušt, pa sam ostavio i par greškica koje su mi se potkrale. Paneli su bili u pozitivu, pa su Voyager model templates odradili svoj posao savršeno. Na dva-tri mjesta mi je scriber "pobjegao" pa su ostali manji tragovi koje nisam baš najbolje pokitao.

I budaletina koja mi je skoro bacila maketu dok sam fotografirao.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Ned Velj 28, 2010 1:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo izgleda!!! Svaka čast!!! Cool

Cool
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Ned Velj 28, 2010 1:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

super je etendard.svaka cast
tiger
Gost
PorukaUpisano: Ned Velj 28, 2010 1:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo izgleda Iwcha.
No moram komentirati lijeve brojeve na usisniku, mogao si bolje to iscentrirati.
Graviranje si poboljšao naspram P-80 što je također za pohvalu.
Ako može savjet, kad pogriješiš kod gravure, ne kitaj je standardnim kitovima, već uzmi cianoakrilat pa pobrusi, ne puca i lako se može preko njega gravirati.
Natrag na vrh
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Ned Velj 28, 2010 1:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ima par sitnica za prigovor , ali ima i dušu ,ono nešto što vuće ćovika da ga pogleda još jednom , pa opet Very Happy
Aj kvragu još će te me navuć na ove let lampe ...
E da , i jako mi se sviđa fotografiranje
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Ned Velj 28, 2010 3:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To se traži, me good. Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Zond

Član od: 25 Sij 2009
PorukaUpisano: Ned Velj 28, 2010 4:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pohvale autoru, maketa koja se ponosno može postaviti u vitrinu.

Kako imam na lageru isti avion (samo od Academya), zanima me o kojem PE setu je riječ, gdje je dobavljiv i kolika je cijena? Very Happy

Također me i zanima koje su boje korištene? Very Happy
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Ned Velj 28, 2010 5:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odlican Ivice, bez obzira na te sitne greskice koje se niti ne uocavaju, i ja bi volio imati jednog ovakvog na svojoj polici! Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
sea wolf

Član od: 12 Stu 2005
Mjesto: Mali Lošinj
PorukaUpisano: Ned Velj 28, 2010 5:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super je , bravo Very Happy
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Ned Velj 28, 2010 6:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Suoer je Ivice dosta realno izgleda a i mackic ti je prva liga.
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Ned Velj 28, 2010 8:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zond Napisao/la:
Pohvale autoru, maketa koja se ponosno može postaviti u vitrinu.

Kako imam na lageru isti avion (samo od Academya), zanima me o kojem PE setu je riječ, gdje je dobavljiv i kolika je cijena? Very Happy

Također me i zanima koje su boje korištene? Very Happy

PE set je od češkog proizvođača Extratech i kupljen je prošle godine na Crnoj kraljici za 35 kuna. Što se samog seta tiče, vrlo je kvalitetan, čak mi se u nekim detaljima sviđa više od Eduardovih proizvoda, a duplo je jeftiniji. Vjerovatno bi se dao uklopiti i u Academyjevu maketu, uz manje preinake. Za kupit ga ima: http://www.hannants.co.uk/search/?FULL=EX72160

Boje gornja strana su Valejo matt navy blue 60% i semigloss white 40%, a donja WEM white.
Natrag na vrh
Danny

Član od: 19 Pro 2008
PorukaUpisano: Ned Velj 28, 2010 8:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super je!
canadair

Član od: 28 Jul 2007
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Ned Velj 28, 2010 9:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izvrsno i zanimljivo !
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Ned Velj 28, 2010 9:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa, odmah na prvi pgled ostavlja bez daha, bar meni. Greškice koje su ti potkrale i koje si naveo uopće mi nisu upale odmah u oči. Gledao sam ukupan dojam i mogu reći da je zaista divno i realno urađen.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Ožu 01, 2010 1:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Složit ću se sa većinom: Jako dobro zgleda, bojanje si odravio vrhunski, a sad ak se podkrala koja pogreška tjekom graviranja ,ježiš ga ,događa se svima! Wink
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma