Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Hasegawa F-15C Agressor 1/72
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Sij 31, 2010 11:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Alaj si se nahebo sa sklapanjem. To se meni desilo sa hasinom F-14. Inače, ovo do sada izgleda odlično!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pon Velj 08, 2010 2:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da Ivice, gitanje i šmirglanje se nastavlja dalje (pošto nitko drugi ni ne komentira Sad ). nema spoja na maketi koji nije pogitan do bola, ništa ne sjeda kako treba, definitivno stari kalupi, ali na kraju se sve da fino pogitati i pošmirglati.

desna strana pogitana, posebno ce biti problem odraditi spoj koji se vidi unutar prostora topa

lijeva još više, jel tu mi je očito malko ukoso legao usisnik, pa je povukao čitavu gornju polovicu koja zbog toga krivo liježe nda donju polovicu trupa.

Pošto je smaknuta gornja polovca trupa u odnosu na donju, bilo je jako teško dobiti geometriju krila, mada sam nekako uspio uganajti razliku od cca 0,5 mm, a da su se pri tome na spoju trup-krilo stvorili ogromni kanali, koje ce trebati pogitati:

na kraju sam malko doradio i spoj na usisnicima:

A nakon šmirglanja, bokovi su ovako izgledali:

A ovo sam slikao čisto iz zezancije da vidim kako ce izgledati sa provizorno postavljenim rezervarima i vertikalcima (postavljeni na krive strane):

Komenatri, kritike, prijedlozi, pokude... dobro došli!

Hvala na gledanju Cool
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Pon Velj 08, 2010 2:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jel ima ovaj avion kakve zakovice? ako ima budeš ih radio?
Natrag na vrh
mariok

PorukaUpisano: Pon Velj 08, 2010 2:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Andrej Napisao/la:
Jel ima ovaj avion kakve zakovice? ako ima budeš ih radio?

pa ima ih kao i svaki drugi avion( jesu li pogitane na pravom avionu-neznam) no ja ih neću raditi, urezati nove panele da, ali zakovice ne, naravno ako nisu na samoj maketi!
Natrag na vrh
Satić

Član od: 27 Svi 2009
PorukaUpisano: Pon Velj 08, 2010 3:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Šteta što je tako loša maketa ! No i takva se uz određenu količinu truda koliko vidim dotjera u red ! Ovo dosada je sve lijepo pedantno urađeno . I ja inače sve spojeve popunjavam jednokomponentnim auto kitom i to daje najbolje rezultate. Jedva čekam da vidim početak bojanja . Ovo će biti još jedan odličan rad , jer tko toliko truda ulaže u pripremu ............ tome je uspjeh zagarantiran ! Svaka čast na dosadašnjem trudu .
Luftwaffe

Član od: 19 Lip 2008
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Pon Velj 08, 2010 3:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo me tako podseca na akdemijev F-14 u 1/72....nista ne pase od delova Very Happy
Inace lepo ovo izgleda, kokpit je super, a siguran sam da ce na kraju maketa biti fenomenalna!
Natrag na vrh
mariok

PorukaUpisano: Pon Velj 08, 2010 5:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Dečki! Posla ima ali mislim da će na kraju izgledati dobro! Cool
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Pon Velj 08, 2010 6:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ajde bice super kad ga ofarbas.mene mi jedino nije jasno kako je moguce hasegawa da ima ovoliko zajebancije za sklapanje?
ZlatkoB
Administrator
Član od: 29 Svi 2006
Mjesto: Zg
PorukaUpisano: Uto Velj 09, 2010 8:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da nisi priložio sliku kutije još bi pomislio da radiš starog Airfix-a ili Frog-a. Inače i meni je to najgori dio posla , ali kad dođe na red bojanje .... Laughing Laughing Laughing
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Uto Velj 09, 2010 10:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...stvarno si imao sočan zahvat. Perfektno si ga odradio.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
mariok

PorukaUpisano: Uto Velj 09, 2010 3:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala dečki na javljanju i potpori! Cool
Da dosta smirglanja, doslovno oko citavoga aviona je bilo gitanja, a veliki je problem i sama montaža, tj. kada se sve polijepi sve vuče na svoju stranu, po meni je bilo najbolje, da je čitav usisnik ( gornja strana sa donjom i bokovima) bude u jednom podsklopu, pa da se on oboja i zalijepi na ostatak trupa, a prije toga naravno da se zalijepi nos na trup i taj spoj da se sredi! Cool
Natrag na vrh
Danny

Član od: 19 Pro 2008
PorukaUpisano: Uto Velj 09, 2010 3:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super si to odradio Very Happy
mariok

PorukaUpisano: Pon Velj 22, 2010 8:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala svima na javljanju!

Evo slika napretka od subote: šmirglanje . šmirglanje i samo šmirglanje, dosta toga urezano, ima još nešto ponoviti, i popraviti spoj vertikalca sa trupom, sa unutarnje strane još malo (CA ljepilo nisam pobrisao nakon ljpljenja, a sada se neda ošmiglati Evil or Very Mad )...

spoj nos - trup poslije špric gita:

Prvi puta sam špricao razmućeni IMPA kit sa nitrom, i evo super surfacer! i zbilja dobro odradi posao, ako nisu brazde u pitanju kao kod mene Smile Hvala Reaper na triku!

Ovo na krilu sam kao probavao ono što su Njemci radili na svojim Fw-ima Smile
Hvala na gledanju! Cool
Natrag na vrh
werewolf

Član od: 21 Velj 2008
PorukaUpisano: Pon Velj 22, 2010 9:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo git , gitanje, gita je umjesto kit , kitanje, kita ili je samo IMPA kit a ostalo nesto u sluzbi kitanja?

PorukaUpisano: Pon Velj 22, 2010 9:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

werewolf Napisao/la:
Ovo git , gitanje, gita je umjesto kit , kitanje, kita ili je samo IMPA kit a ostalo nesto u sluzbi kitanja?

sorry sve je impa kit! Cool
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naprijed
Stranica 3/7

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma