Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Sij 31, 2010 11:18 am Naslov poruke: |
|
|
| Alaj si se nahebo sa sklapanjem. To se meni desilo sa hasinom F-14. Inače, ovo do sada izgleda odlično! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pon Velj 08, 2010 2:08 am Naslov poruke: |
|
|
Da Ivice, gitanje i šmirglanje se nastavlja dalje (pošto nitko drugi ni ne komentira ). nema spoja na maketi koji nije pogitan do bola, ništa ne sjeda kako treba, definitivno stari kalupi, ali na kraju se sve da fino pogitati i pošmirglati.
desna strana pogitana, posebno ce biti problem odraditi spoj koji se vidi unutar prostora topa
lijeva još više, jel tu mi je očito malko ukoso legao usisnik, pa je povukao čitavu gornju polovicu koja zbog toga krivo liježe nda donju polovicu trupa.
Pošto je smaknuta gornja polovca trupa u odnosu na donju, bilo je jako teško dobiti geometriju krila, mada sam nekako uspio uganajti razliku od cca 0,5 mm, a da su se pri tome na spoju trup-krilo stvorili ogromni kanali, koje ce trebati pogitati:
na kraju sam malko doradio i spoj na usisnicima:
A nakon šmirglanja, bokovi su ovako izgledali:
A ovo sam slikao čisto iz zezancije da vidim kako ce izgledati sa provizorno postavljenim rezervarima i vertikalcima (postavljeni na krive strane):
Komenatri, kritike, prijedlozi, pokude... dobro došli!
Hvala na gledanju  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pon Velj 08, 2010 2:15 am Naslov poruke: |
|
|
| Jel ima ovaj avion kakve zakovice? ako ima budeš ih radio? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
|
Upisano: Pon Velj 08, 2010 2:27 am Naslov poruke: |
|
|
| Andrej Napisao/la: | | Jel ima ovaj avion kakve zakovice? ako ima budeš ih radio? |
pa ima ih kao i svaki drugi avion( jesu li pogitane na pravom avionu-neznam) no ja ih neću raditi, urezati nove panele da, ali zakovice ne, naravno ako nisu na samoj maketi! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
 | | Član od: 27 Svi 2009 | | Poruke: 407 | |
|
Upisano: Pon Velj 08, 2010 3:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Šteta što je tako loša maketa ! No i takva se uz određenu količinu truda koliko vidim dotjera u red ! Ovo dosada je sve lijepo pedantno urađeno . I ja inače sve spojeve popunjavam jednokomponentnim auto kitom i to daje najbolje rezultate. Jedva čekam da vidim početak bojanja . Ovo će biti još jedan odličan rad , jer tko toliko truda ulaže u pripremu ............ tome je uspjeh zagarantiran ! Svaka čast na dosadašnjem trudu . _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Luftwaffe
 | | Član od: 19 Lip 2008 | | Poruke: 873 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Pon Velj 08, 2010 3:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo me tako podseca na akdemijev F-14 u 1/72....nista ne pase od delova
Inace lepo ovo izgleda, kokpit je super, a siguran sam da ce na kraju maketa biti fenomenalna! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
|
Upisano: Pon Velj 08, 2010 5:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Dečki! Posla ima ali mislim da će na kraju izgledati dobro!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Pon Velj 08, 2010 6:03 pm Naslov poruke: |
|
|
ajde bice super kad ga ofarbas.mene mi jedino nije jasno kako je moguce hasegawa da ima ovoliko zajebancije za sklapanje? _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZlatkoB Administrator
 | | Član od: 29 Svi 2006 | | Poruke: 184 | | Mjesto: Zg |
|
Upisano: Uto Velj 09, 2010 8:54 am Naslov poruke: |
|
|
Da nisi priložio sliku kutije još bi pomislio da radiš starog Airfix-a ili Frog-a. Inače i meni je to najgori dio posla , ali kad dođe na red bojanje ....  _________________ Pozdrav Zlatko |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Uto Velj 09, 2010 10:17 am Naslov poruke: |
|
|
...stvarno si imao sočan zahvat. Perfektno si ga odradio. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
|
Upisano: Uto Velj 09, 2010 3:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala dečki na javljanju i potpori!
Da dosta smirglanja, doslovno oko citavoga aviona je bilo gitanja, a veliki je problem i sama montaža, tj. kada se sve polijepi sve vuče na svoju stranu, po meni je bilo najbolje, da je čitav usisnik ( gornja strana sa donjom i bokovima) bude u jednom podsklopu, pa da se on oboja i zalijepi na ostatak trupa, a prije toga naravno da se zalijepi nos na trup i taj spoj da se sredi!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Danny
 | | Član od: 19 Pro 2008 | | Poruke: 931 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Velj 09, 2010 3:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Super si to odradio  _________________ Overhead the albatross hangs motionless upon the air,and deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves
The echo of a distant time comes willowing across the sand,and everything is green and submarine |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
|
Upisano: Pon Velj 22, 2010 8:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima na javljanju!
Evo slika napretka od subote: šmirglanje . šmirglanje i samo šmirglanje, dosta toga urezano, ima još nešto ponoviti, i popraviti spoj vertikalca sa trupom, sa unutarnje strane još malo (CA ljepilo nisam pobrisao nakon ljpljenja, a sada se neda ošmiglati )...
spoj nos - trup poslije špric gita:
Prvi puta sam špricao razmućeni IMPA kit sa nitrom, i evo super surfacer! i zbilja dobro odradi posao, ako nisu brazde u pitanju kao kod mene Hvala Reaper na triku!
Ovo na krilu sam kao probavao ono što su Njemci radili na svojim Fw-ima
Hvala na gledanju!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| werewolf
 | | Član od: 21 Velj 2008 | | Poruke: 694 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Velj 22, 2010 9:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo git , gitanje, gita je umjesto kit , kitanje, kita ili je samo IMPA kit a ostalo nesto u sluzbi kitanja? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
|
Upisano: Pon Velj 22, 2010 9:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| werewolf Napisao/la: | | Ovo git , gitanje, gita je umjesto kit , kitanje, kita ili je samo IMPA kit a ostalo nesto u sluzbi kitanja? |
sorry sve je impa kit!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|