Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Trebam slike za FW 190 A5!

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
The Best

Član od: 11 Sij 2010
PorukaUpisano: Sub Velj 20, 2010 1:59 pm    Naslov poruke: Trebam slike za FW 190 A5! Citiraj ovaj komentar

Avion pilota Rolf Strohal i ako ima neko koju sliku dobro bi došla.

Za ovu pilu me zanima jel uopće tko radi dekale.Nisu problem kockice na nosu,jer ih onako mislim farbati.Pilot je navodno Bernhard Kunze i imam jednu fotku,ali čini mi se da se radi o bijeloj četvorki ,ne o jedinici.Ono što me zanima jel je na toj bijeloj četvorki nos bijelocrni ili žutocrni?

Ljudi pomagajte Sad
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
L 555 BAT

Član od: 20 Lis 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sub Velj 20, 2010 3:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://www.hyperscale.com/2007/reviews/kits/eduard8171reviewbg_1.htm

http://modelingmadness.com/reviews/axis/luft/190/gar190a6.htm

http://www.aircraftresourcecenter.com/Gal4/3701-3800/gal3744_Fw-190_Haggo/00.shtm
ZacP

Član od: 30 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Velj 20, 2010 3:27 pm    Naslov poruke: Re: Trebam slike za FW 190 A5! Citiraj ovaj komentar

The Best Napisao/la:

Za ovu pilu me zanima jel uopće tko radi dekale.

Svojedobno je Cutting Edge imao set oznaka za te Fokiće u 1/48 (nisi spomenuo mjerilo), ali ne znam je li to još nabavljivo.
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati

ZacP: poruka promijenjena dana: Sub Velj 20, 2010 3:30 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
The Best

PorukaUpisano: Sub Velj 20, 2010 3:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

L 555 BAT Napisao/la:

http://www.aircraftresourcecenter.com/Gal4/3701-3800/gal3744_Fw-190_Haggo/00.shtm

Hvala,ovo već malo pomaže,ali treba fotka.

ZacP Napisao/la:

Svojedobno je Cutting Edge imao set oznaka za te Fokiće, ali ne znam je li to još nabavljivo.

Upravo našao na netu,a sad u potragu.
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Sub Velj 20, 2010 3:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

koliko ja znam poznato je da su JG I takvi kvadratici bili moguce obojani crveno-crno, bijelo-crno i zuto-crno, i evo ti slike toga kojeg trazis...
na tvojoj slici moze biti i 4 i 1...

pozz, Josip
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Sub Velj 20, 2010 4:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Neke teme se ponavljaju svakih par godina. Stasaju nove i nove generacije maketara ali FAQ ostaju uvijek iste! Very Happy

Dakle, postojali su isključivo crno bijeli nosevi, bilo na trake bilo na kvadrate i to ne dugo jer su kvadratičasti cno-bijeli nosevi previše ličili na slično obojane P-47 pa je to zbunjivalo "trigger-happy" flak posade.

Crveno-crni i žuto-crni nosevi su plod mašte američkih crtača profila, jednog oštećenog filma na kojem je filter otišao u crveno i jedne fotografije FW-190 kojem se ulje razlilo po nosu pa su bijeli kvadratići na fotki u drugoj nijasni sive...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
The Best

PorukaUpisano: Sub Velj 20, 2010 5:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tomo Napisao/la:
Neke teme se ponavljaju svakih par godina. Stasaju nove i nove generacije maketara ali FAQ ostaju uvijek iste! Very Happy

Sori nisam znao Laughing
Nije moja domena aviona,ali dobio na poklon pa odlučio složiti.

Tomo Napisao/la:
Dakle, postojali su isključivo crno bijeli nosevi, bilo na trake bilo na kvadrate i to ne dugo jer su kvadratičasti crno-bijeli nosevi previše ličili na slično obojane P-47 pa je to zbunjivalo "trigger-happy" flak posade.

Da li je to 100 % točno,da se dalje ne mučim oko traženja fotke sa crveno-crnim ili žuto-crnim nosem?

st65uka Napisao/la:

na tvojoj slici moze biti i 4 i 1...

Puno hvala!
Iz koje knjige je ova slika ako nije problem da to skinem s neta.
Natrag na vrh
Tomo

PorukaUpisano: Sub Velj 20, 2010 6:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

The Best Napisao/la:

Da li je to 100 % točno,da se dalje ne mučim oko traženja fotke sa crveno-crnim ili žuto-crnim nosem?

100% I meni je ideja žuto-crnog ili crveno-crnog nosa bila jako privlačna prije par godina (atraktivnost se ne može poreći), pa sam nabavio i dekale za crveno-crnog, i kupio Kagericu (knjigu) o JG1 gdje je čak takav nacrtan na naslovnici. Nažalost nakon mnogo sati utrošenih u istraživanje tematike, dokazi su ipak na moju veliku žalost bili jači.
Teorija je bila da je svaki staffel u JG1 imao nos druge boje kao znak raspoznavanja, pa otud i raznobojni profili. Međutim nijedan preživjeli mehaničar ili pilot JG1 se ne sjeća da je ikad vidio FW-190 s nosem ijedne druge boje osim bijele (u kombinaciji s crnom naravno).
Natrag na vrh
The Best

PorukaUpisano: Sub Velj 20, 2010 7:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tomo Napisao/la:

100% I meni je ideja žuto-crnog ili crveno-crnog nosa bila jako privlačna prije par godina (atraktivnost se ne može poreći), pa sam nabavio i dekale za crveno-crnog, i kupio Kagericu (knjigu) o JG1 gdje je čak takav nacrtan na naslovnici. Nažalost nakon mnogo sati utrošenih u istraživanje tematike, dokazi su ipak na moju veliku žalost bili jači.
Teorija je bila da je svaki staffel u JG1 imao nos druge boje kao znak raspoznavanja, pa otud i raznobojni profili. Međutim nijedan preživjeli mehaničar ili pilot JG1 se ne sjeća da je ikad vidio FW-190 s nosem ijedne druge boje osim bijele (u kombinaciji s crnom naravno).

Ok puno hvala,ali meni vrag ne da mira i morao sam negdje iskopati fotku njegovog Focke Wolfa s profila gdje je na avionu bijeli 1.Našao sam ih par.Ima još toga,znači ne odustajem od potrage za crveno-crnim ili žuto-crnim nosem. Very Happy

Znam da Hasegawa daje s svojom jednom maketom oznake za bijeli 4,a ako netko kojim slučajem ima te dekale nek se javi na pp.
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Ned Velj 21, 2010 1:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sliku sam nasao u Fw-190 Kagero, preporucujem da skines sve dijelove, ima ih ja mislim 4 ili 5, ali su meni bili jako korisni, ima o svakom detalju i o svakoj verziji... Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 22, 2010 8:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo jedini profil kojeg ja imam za avion Rolfa Strohala ,nadam se da pomaže

The Best

PorukaUpisano: Pon Ožu 01, 2010 1:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Poky Wink imam taj profil koji je u sastavnici od Eduardovog A-5 kojeg imam,ali ipak sam se odlučio za verziju Checkernose.

@Tomo jel si mislio na ovo kad si spomenuo oštećeni film?

Da sad ne otvaram novu temu,ono što me muči je mjesto gdje je smješten radio u trupu kod verzije A-5.
Pretpostavljam da je na istom mjestu kao i kod verzije A-8,jer sam pregledao Walk Around i Aero Detail.

Edit:U međuvremenu riješena dilema Smile

PorukaUpisano: Pon Ožu 01, 2010 6:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

The Best Napisao/la:

@Tomo jel si mislio na ovo kad si spomenuo oštećeni film?

Da na to sam mislio. Ovo je screenshot filma u boji kojeg su zarobili ameri. Ovdje se to ne vidi najbolje ali cijeli film je u nekom crvenom filtru. Trava, drveće...Kad se pogleda cijeli film ima jedan kadar snimljen od iza gdje se vidi da je pola kvadratića bijelo, a pola crveno.
Uglavnom to je sve što ćeš ikad naći o crvenim kvadratastim nosevima JG1. Otkrićem ovog filma na krilima maketarske mašte i želja krenula je cijela teorija....
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma