Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| The Best
 | | Član od: 11 Sij 2010 | | Poruke: 107 | |
|
Upisano: Sub Velj 20, 2010 1:59 pm Naslov poruke: Trebam slike za FW 190 A5! |
|
|
Avion pilota Rolf Strohal i ako ima neko koju sliku dobro bi došla.
Za ovu pilu me zanima jel uopće tko radi dekale.Nisu problem kockice na nosu,jer ih onako mislim farbati.Pilot je navodno Bernhard Kunze i imam jednu fotku,ali čini mi se da se radi o bijeloj četvorki ,ne o jedinici.Ono što me zanima jel je na toj bijeloj četvorki nos bijelocrni ili žutocrni?
Ljudi pomagajte  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| L 555 BAT
 | | Član od: 20 Lis 2008 | | Poruke: 323 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZacP
 | | Član od: 30 Lis 2005 | | Poruke: 355 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Velj 20, 2010 3:27 pm Naslov poruke: Re: Trebam slike za FW 190 A5! |
|
|
| The Best Napisao/la: |
Za ovu pilu me zanima jel uopće tko radi dekale. |
Svojedobno je Cutting Edge imao set oznaka za te Fokiće u 1/48 (nisi spomenuo mjerilo), ali ne znam je li to još nabavljivo. _________________ ZacP
"StoneHeart"
Ze-Ro Decals
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati
ZacP: poruka promijenjena dana: Sub Velj 20, 2010 3:30 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| The Best
|
Upisano: Sub Velj 20, 2010 3:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala,ovo već malo pomaže,ali treba fotka.
| ZacP Napisao/la: |
Svojedobno je Cutting Edge imao set oznaka za te Fokiće, ali ne znam je li to još nabavljivo. |
Upravo našao na netu,a sad u potragu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Sub Velj 20, 2010 3:45 pm Naslov poruke: |
|
|
koliko ja znam poznato je da su JG I takvi kvadratici bili moguce obojani crveno-crno, bijelo-crno i zuto-crno, i evo ti slike toga kojeg trazis...
na tvojoj slici moze biti i 4 i 1...
pozz, Josip |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Sub Velj 20, 2010 4:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Neke teme se ponavljaju svakih par godina. Stasaju nove i nove generacije maketara ali FAQ ostaju uvijek iste!
Dakle, postojali su isključivo crno bijeli nosevi, bilo na trake bilo na kvadrate i to ne dugo jer su kvadratičasti cno-bijeli nosevi previše ličili na slično obojane P-47 pa je to zbunjivalo "trigger-happy" flak posade.
Crveno-crni i žuto-crni nosevi su plod mašte američkih crtača profila, jednog oštećenog filma na kojem je filter otišao u crveno i jedne fotografije FW-190 kojem se ulje razlilo po nosu pa su bijeli kvadratići na fotki u drugoj nijasni sive... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| The Best
|
Upisano: Sub Velj 20, 2010 5:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tomo Napisao/la: | Neke teme se ponavljaju svakih par godina. Stasaju nove i nove generacije maketara ali FAQ ostaju uvijek iste!  |
Sori nisam znao
Nije moja domena aviona,ali dobio na poklon pa odlučio složiti.
| Tomo Napisao/la: | | Dakle, postojali su isključivo crno bijeli nosevi, bilo na trake bilo na kvadrate i to ne dugo jer su kvadratičasti crno-bijeli nosevi previše ličili na slično obojane P-47 pa je to zbunjivalo "trigger-happy" flak posade. |
Da li je to 100 % točno,da se dalje ne mučim oko traženja fotke sa crveno-crnim ili žuto-crnim nosem?
| st65uka Napisao/la: |
na tvojoj slici moze biti i 4 i 1...
|
Puno hvala!
Iz koje knjige je ova slika ako nije problem da to skinem s neta. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
|
Upisano: Sub Velj 20, 2010 6:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Da li je to 100 % točno,da se dalje ne mučim oko traženja fotke sa crveno-crnim ili žuto-crnim nosem?
|
100% I meni je ideja žuto-crnog ili crveno-crnog nosa bila jako privlačna prije par godina (atraktivnost se ne može poreći), pa sam nabavio i dekale za crveno-crnog, i kupio Kagericu (knjigu) o JG1 gdje je čak takav nacrtan na naslovnici. Nažalost nakon mnogo sati utrošenih u istraživanje tematike, dokazi su ipak na moju veliku žalost bili jači.
Teorija je bila da je svaki staffel u JG1 imao nos druge boje kao znak raspoznavanja, pa otud i raznobojni profili. Međutim nijedan preživjeli mehaničar ili pilot JG1 se ne sjeća da je ikad vidio FW-190 s nosem ijedne druge boje osim bijele (u kombinaciji s crnom naravno). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| The Best
|
Upisano: Sub Velj 20, 2010 7:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tomo Napisao/la: |
100% I meni je ideja žuto-crnog ili crveno-crnog nosa bila jako privlačna prije par godina (atraktivnost se ne može poreći), pa sam nabavio i dekale za crveno-crnog, i kupio Kagericu (knjigu) o JG1 gdje je čak takav nacrtan na naslovnici. Nažalost nakon mnogo sati utrošenih u istraživanje tematike, dokazi su ipak na moju veliku žalost bili jači.
Teorija je bila da je svaki staffel u JG1 imao nos druge boje kao znak raspoznavanja, pa otud i raznobojni profili. Međutim nijedan preživjeli mehaničar ili pilot JG1 se ne sjeća da je ikad vidio FW-190 s nosem ijedne druge boje osim bijele (u kombinaciji s crnom naravno). |
Ok puno hvala,ali meni vrag ne da mira i morao sam negdje iskopati fotku njegovog Focke Wolfa s profila gdje je na avionu bijeli 1.Našao sam ih par.Ima još toga,znači ne odustajem od potrage za crveno-crnim ili žuto-crnim nosem.
Znam da Hasegawa daje s svojom jednom maketom oznake za bijeli 4,a ako netko kojim slučajem ima te dekale nek se javi na pp. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 1:27 am Naslov poruke: |
|
|
sliku sam nasao u Fw-190 Kagero, preporucujem da skines sve dijelove, ima ih ja mislim 4 ili 5, ali su meni bili jako korisni, ima o svakom detalju i o svakoj verziji...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Velj 22, 2010 8:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo jedini profil kojeg ja imam za avion Rolfa Strohala ,nadam se da pomaže
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| The Best
|
Upisano: Pon Ožu 01, 2010 1:35 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala Poky imam taj profil koji je u sastavnici od Eduardovog A-5 kojeg imam,ali ipak sam se odlučio za verziju Checkernose.
@Tomo jel si mislio na ovo kad si spomenuo oštećeni film?
Da sad ne otvaram novu temu,ono što me muči je mjesto gdje je smješten radio u trupu kod verzije A-5.
Pretpostavljam da je na istom mjestu kao i kod verzije A-8,jer sam pregledao Walk Around i Aero Detail.
Edit:U međuvremenu riješena dilema  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
|
Upisano: Pon Ožu 01, 2010 6:48 pm Naslov poruke: |
|
|
@Tomo jel si mislio na ovo kad si spomenuo oštećeni film?
|
Da na to sam mislio. Ovo je screenshot filma u boji kojeg su zarobili ameri. Ovdje se to ne vidi najbolje ali cijeli film je u nekom crvenom filtru. Trava, drveće...Kad se pogleda cijeli film ima jedan kadar snimljen od iza gdje se vidi da je pola kvadratića bijelo, a pola crveno.
Uglavnom to je sve što ćeš ikad naći o crvenim kvadratastim nosevima JG1. Otkrićem ovog filma na krilima maketarske mašte i želja krenula je cijela teorija.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|