Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

kako najbolje nanosit pronto...

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
toni36

Član od: 05 Lis 2007
Mjesto: Baška Voda
PorukaUpisano: Sri Velj 17, 2010 1:23 pm    Naslov poruke: kako najbolje nanosit pronto... Citiraj ovaj komentar

Evo ponovo u ovoj sekciji...
1) Pronto... imam i za parket i za laminat... koji?
2) kako ga nanosite na maketu, AB ili kistom
3) ako je AB, koji tlak, i da li u više slojeva,sila maketa od puta ili...
4) ako je kistom kako izbjegnete skupljanje viška na najnižim djelovima i save ostalo o tom....
mislav

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Velj 17, 2010 6:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iz moga iskustva - nikako. Uzmi radije neki kvalitetni akrilni lak. Znam da ljudi imaju super iskustava s prontom, ali ja sam uspio s njim upropastiti dvije makete. Naljepnice se jednostavno nisu kvalitetno hvatale, već je na idealno glatkoj podlozi ostajalo silveringa
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Sri Velj 17, 2010 7:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

koliko znam nikako ne koristi Pronto za parket vec onaj za keramicke plocice.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sri Velj 17, 2010 7:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dule Napisao/la:
koliko znam nikako ne koristi Pronto za parket vec onaj za keramicke plocice.

Da nisi nes pobrkao? Bas taj za parkete mu i treba Wink
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sri Velj 17, 2010 11:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ab.... nevjerovatno mali pritisak..... da jedva izlazi zrak.... iglu minimalno povuci, dakle sto tanji sloj/mlaz..... 3 ili 4 "suha" prijelaza, samo da blago zaprasis i stvoris povrsinu, nakon toga 1 ili 2 malo teza sloja... razmak 1-20 min izmedju slojeva....povrsina moze, ali najcese nece ostati full sjajna to te ne treba brinuti, bitno je da si ga sto jednolicnije nanjeo.... nekakve curke ili slicna nakupljanja rijesis stapicem za usi umocenim u mr. muscolo za stakla ili nekakvu slicnu tekucinu za pranje stakala.....

takodjer, u sami pronto stavi kap takve tekucine..... ljepse ce se razljevati.....

ako ides kistom, siroki mekani kist (plosnati), mazes lagano i tanko 2-3 sloja, sa razmakom iuzmedju slojeva od ccca pola sata....

PRIJE ljepljenja decala, da izbjegnes ove probleme o kojima kolega mislav prica, ili finom krpom "ispoliraj" dio na koji ide decal, ili jednostavno, kad je decal vec omeksan u vodi, spreman na nanasanje, kap pronta kistom na zeljeno mjesto, ODMAH decal na to, pritisni krpicom da pokupis visak pronta i vode.....dalje normalno tretiras decal tekucinama...i ne brini ako ti oko decala ostane "musavo", to ce rijesiti sljedeci sloj pronta kad decali budu suhi....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
toni36

Član od: 05 Lis 2007
Mjesto: Baška Voda
PorukaUpisano: Sri Velj 17, 2010 11:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala uskoro ide proba....
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Velj 18, 2010 10:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Definitivno ti treba pronto za keramičke i kamene ploče na podovima. Na njemu piše "Pavimenti" i ima zeleni čep. Nikako ne koristi za parkete ili laminat. Ja isto nemam najbolja iskustva sa prontom-mogu reći-pola/pola. Imao sam i dobrih iskustava i jako loših.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Miros

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Osijek/Tenja
PorukaUpisano: Čet Velj 18, 2010 11:42 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nakon nekoliko pokušaja, odustao sam od pronta, samo ga koristim za poklopce kabine i ostale prozirne površine.
Kako god ga nanosio, ostaju mi na krajevima i pregibima deblji slojevi tekućine i čak se zna pojaviti i curak, koji ak se na vrijeme ne pobrišu izazivaju nastajanje fleka, a i kod same aplikacije decala dolazi do topljenja pronta pa to opet ostavlja ružne fleke, a sad jedino još mi fali da mi maketa nakon nekog vremena i požuti zbog toga.
BigBadWolf

Član od: 04 Lip 2007
PorukaUpisano: Čet Velj 18, 2010 1:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Definitivno ti treba pronto za keramičke i kamene ploče na podovima. Na njemu piše "Pavimenti" i ima zeleni čep. Nikako ne koristi za parkete ili laminat. Ja isto nemam najbolja iskustva sa prontom-mogu reći-pola/pola. Imao sam i dobrih iskustava i jako loših.

Cek, mi koristimo vosak za parket, Cera Veloce

Ne znam za taj za keramiku.
Dario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Velj 18, 2010 3:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cera Veloce je. Stari je bio bijeli sa zelenim čepom. Neznam jel se pakiranje promijenilo. Nanosim ga kistom u par slojeva, pogotovo tamo gdje idu dekali, lagano, tanko... Na njega idu dekali i wash bez problema i meni je super... Smile

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Čet Velj 18, 2010 10:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tocno taj imam i ja, nema problema. kist, lagano, par taknih slojeva sa razmakom cca pola sata.
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma