Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Markus
 | | Član od: 18 Kol 2008 | | Poruke: 212 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pet Ruj 12, 2008 9:16 am Naslov poruke: |
|
|
I šta je bilo s njom na kraju? _________________
Hooah! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Ruj 12, 2008 9:35 am Naslov poruke: |
|
|
| Markus Napisao/la: | | I šta je bilo s njom na kraju? |
ja je htio odnijet doma kod sebe i očistit je i zadržat,a ovaj moj prijatelj se usr..o u gaće kad smo je iz zemlje izvukli i nije htio da je ponesemo nego je krele sve svojoj staroj rekao.ona zvala štrumfove i rekla di smo je ostavili i ode puška sa štrumfovima....i on i danas misli da je dobro postupio....a šta ćeš....pussy always stays a pussy !!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1116 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pet Ruj 12, 2008 10:06 am Naslov poruke: |
|
|
Kemijski...a i sam znaš da je dobro postupio bez obzira na sve.
Imao sam prilike zveknut' par komada iz te praćke...u metu, naravno...na osječkom Pampasu, naravno...znači sve legalno, naravno...uglavnom, bila mi je dosta udobna za gađanje...lagana...slab trzaj (skoro upola slabiji od M-48 )...remen se da fino zategnuti na lijevoj ruci...no, na 100 metara se rasula u krugu od skoro 20-ak cm (za usporedbu, M-48 se raspe na krug od 2-3 cm, a Mauserka i Mosin-Nagan još manje...dokazano)...a slika pogodaka na 300 metara je takva da čovjek nije siguran treba li plakati ili se smijati...jer je širi od pola metra (M-48 oko 8-9 cm, a Mauserka i Mosin-Nagan oko 6-7).
Naravno, svi se ovi rezultati odnose na standardne masovno proizvođene (čitaj: ne baš kvalitetne i ne baš vrhunski precizne) puške koje NISU raštimane i izraubane ratnom uporabom i neprimjerenim održavanjem i/ili skladištenjem. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| radnić
 | | Član od: 15 Svi 2007 | | Poruke: 18 | |
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 1:05 am Naslov poruke: |
|
|
zato su talijani i smislili onu boesno dugačku(fucile 91),vidljivu na slici. inače sliko sam je u jednoj birtiji,u crnoj gori,na orijenu. nije uopće tako loša,čak vjerujem da bi mogla konkurirat i m48 ili 98k na 300 metara. navodno su je i dužili samo određeni vojnici koji su se prije toga iskazali kao dobri strjelci na vježbama. metak je ipak zastario u odnosu na 7.92,ali nije ni loš,pogotovo za lov. ima ih nekoliko registriranih u đakovu.
 _________________ ima svega,najviše mraka |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Čet Ruj 18, 2008 9:15 am Naslov poruke: |
|
|
U SLO bijela garda ili seljačka antikomunistička milicija je navodno koristila francuske "dugačke" puške Lebel.
Kakva je to bila puška u usporedbi sa ondašnjom konkurencijom?
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| radnić
 | | Član od: 15 Svi 2007 | | Poruke: 18 | |
|
Upisano: Pon Ruj 22, 2008 5:10 pm Naslov poruke: |
|
|
to je bila puška za rovovsko ratovanje ww1,a ne za drugi svjetski rat. pogotovo za obračune s gerilcima po nepristupačnim terenima. sama puška je bila dosta dobra,ali ne za taj način ratovanja. mislim da je to prava puška s municijom na bezdimni barut. bilo ih je dosta na ovim prostorima,srbi su ih koristili u prvom ratu,pa su valjda poslje raspodjeljene po cjeloj kraljevini dok nije došao m24(a on je došao relativno kasno,gotovo pred sam rat). ja sam osobno samo dva puta čuo da neko prodaje tu pušku,jedan je tražio bolesnih 1000 eura i jedan je bio za cca 500 eura,mda je i to puno. puške nisu toliko česte,ali zato njihovih bajoneta ima dosta. a i bajonete su im dosta skupe i dosta interesantne. _________________ ima svega,najviše mraka |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kropaček
| | Član od: 05 Velj 2010 | | Poruke: 1 | |
|
Upisano: Pon Velj 08, 2010 9:55 am Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav svima,
da li tko ima ili zna gdje bi se moglo nabaviti drvo za Carcano Mod.91 (per Cavalleria)? Imam tu pušku još kad sam bio dijete. Stara hrđava puška koja mi je služila kao igračka. Sada kad imam malo više pameti rado bih je malo sredio. Ako tko ima drvene dijelove bio bih zahvalan!
Lovre |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|