Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Sub Velj 06, 2010 8:56 pm Naslov poruke: Problem sa ab-om |
|
|
Vec duze vrijeme radim sa airbrushom (onim sto se dobije uz kompresor u metroa) i nikad mi se ovakvo nesto nije dogodilo, naime, sve radi super, prska boju, do jednog trenutka...
...pocne mi ''pljucati boju'' - i ok, ja racunam gusta boja, ili do pritiska, nista cudno...
ocistim ab (vrh igle, dovod boje i slicno) sa nitrom (stapicem za usi) i pokusam spricati nitro, ali opet isti problem, ab samo pljuca nitro - znaci nije do rijetkosti boje...
stavim komplet dijelove ab-a u muskolo i sutradan opet isti problem...
pritisak uvijek isti radim tako da mi nije do toga, do kompresora nije, kompresor radi odlicno, jedino sam mislio da je mozda do spoja ab-a i kantice sa bojom jer mi je tu bila curila boja - pa promjenio i kanticu i spoj sa ab-om, ali opet ista stvar...
zrak puse odlicno kroz njega, ali boja nikako da konstantno krene...
u trazilici su bili najcesce uvijek krivci tlak i boja, ali u mene ocito nije, pomagajte  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sub Velj 06, 2010 9:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Može bit da ti je neka od brtvi u AB-u otišla.
Provjeri sve one gumene brtvice, da neku nije pojeo nitro ili da prilikom rastavljanja-sastavljanja AB-a možda nije sjela na svoje mjesto. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Sub Velj 06, 2010 9:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ako ti se to nije prije dešavalo, a ništa nisi mijenjao u postupcima rada i sredstava koje koristiš onda je očito došlo do neke degradacije. Jesi li provjerio u kojem stanju su ti gumene brtve. Vidim da dosta rabiš agresivna sredstava, nitro, muscolo... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Sub Velj 06, 2010 9:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bero Napisao/la: | | Ako ti se to nije prije dešavalo, a ništa nisi mijenjao u postupcima rada i sredstava koje koristiš onda je očito došlo do neke degradacije. Jesi li provjerio u kojem stanju su ti gumene brtve. Vidim da dosta rabiš agresivna sredstava, nitro, muscolo... |
da, ali posebno se brinem o tim dijelovima i uvijek ih skinem da ih nebi pojelo i posebno ih cistim, a i imaju samo dva dijela i to na prednjem dijelu, koja su na svome mjestu...
bte. ovo mi je drugi po redu ovaj brush iz metroa, na prvom mi se to dogodilo, ali je isto bez problema radio...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sub Velj 06, 2010 10:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| st65uka Napisao/la: |
da, ali posebno se brinem o tim dijelovima i uvijek ih skinem da ih nebi pojelo i posebno ih cistim, a i imaju samo dva dijela i to na prednjem dijelu, koja su na svome mjestu...
|
Hmmmm, mislim da bi i na najjednostavnijem AB-u trebalo bit više od dvije brtve. Možda samo te dvije vidiš i znaš za njih. Provjeri dobro, trebalo bi toga bit još. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Luftwaffe
 | | Član od: 19 Lip 2008 | | Poruke: 873 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Sub Velj 06, 2010 11:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Isti problem sam imao i ja, znaci sve ocistim a boja nikako ne ide....
Na kraju sam odustao od svega i kupio novi airbrush....
Pala mi je na pamet jedino mogucnost da zamenim onu kapicu dizne, ali ne znam dal bi to moglo biti uzrok.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1825 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Ned Velj 07, 2010 12:10 am Naslov poruke: |
|
|
Vidi kakve su ti brtve na tom AB-u. Ako su gumene, onda ti vjerojatno nabreknu od razređivača (a pogotovo nitra), pa blokiraju dovod boje.
Najjednostavnije rješenje je staviti teflonske brtve. _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pozarart
 | | Član od: 06 Lip 2008 | | Poruke: 495 | | Mjesto: Opatija |
|
Upisano: Ned Velj 07, 2010 12:49 am Naslov poruke: |
|
|
Neznam sad točno kakav ti je to AB ali moguće je da ti dizna nije dobro namještena. Navoj više ili manje u odnosu na ostatak tijela uzrokuje ponekad da zrak ne povlači boju s igle. To se meni desilo na jednoj starijoj iwati kad je došlo do oštećenja dijela ispred dizne te se promijeni odnos razdaljine izlaza zraka i same dizne. Uspio sam to izregulirat tako da gornji dio nisam do kraja zavidavao odnosno ubacio bih sitnu distancu.
Tako sam uspio produžit vijek AB-a do servisa. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Ned Velj 07, 2010 10:05 am Naslov poruke: |
|
|
hvala svima na javljanju, evo ekipa, ab ima jos brtvica, vjerojatno tamo kod spoja sa cjevi od kompesora, ali i s tim je sve u redu...
jucer navecer sam ga rastavio opet i bezveze svaki dio ponovo ocistio, i dodatno provjerio, e sada, nesto sam pomaknuo kod navoja (tamo gdje se ucvrsti dizna da se pomice), i isao bezveze prskati i radi savrseno...
samo sto sam primjetio, to mi se ponovo javlja kada stavim mlaz da sprica siroko, a na sve manje sprica bez problema...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pozarart
 | | Član od: 06 Lip 2008 | | Poruke: 495 | | Mjesto: Opatija |
|
Upisano: Ned Velj 07, 2010 3:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Onda to sigurno znači da ti se nešto poremetilo sa navojima te sad "kapa" ili dizna nisu u pravom položaju. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hemza
 | | Član od: 06 Ožu 2008 | | Poruke: 208 | |
|
Upisano: Ned Velj 07, 2010 7:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| I meni se često događalo da AB pljucka ili jednostavno ne šprica.To ti je u 90% slučajeva prljava boja.Da bi to spriječio ja obavezno filtriram boju kroz gustu najlonku(ženske čarape),a uvijek je bolje i boju malo jače razrijediti i onda AB radi super. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Ned Velj 07, 2010 8:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| pozarart Napisao/la: | | Onda to sigurno znači da ti se nešto poremetilo sa navojima te sad "kapa" ili dizna nisu u pravom položaju. |
da, u pravu ste sigurno, ali nema veze, za nekoliko dana ce ga zamjeniti novi ab...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
| | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 548 | |
|
Upisano: Uto Velj 09, 2010 4:48 am Naslov poruke: |
|
|
| st65uka Napisao/la: | | pozarart Napisao/la: | | Onda to sigurno znači da ti se nešto poremetilo sa navojima te sad "kapa" ili dizna nisu u pravom položaju. |
da, u pravu ste sigurno, ali nema veze, za nekoliko dana ce ga zamjeniti novi ab...  |
Veoma praktično rješenje: ˝kupi novi˝
Meni niti jedan (od tri skroz različita AB-a) nije nikad kapa, osim kod 2. koji mi je pri manjim pritiscima znao izbaciti svako toliko kap boje koja bi se nataložilana vrhu igle. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Sri Velj 10, 2010 3:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| kamaz Napisao/la: |
Veoma praktično rješenje: ˝kupi novi˝
|
ab sada ponovo radi kao i prije, a ja sam narucio novi prije no sto se nevolja uopce dogodila, i napisao da stize novi za ''backup'' ako je neki stvarno tezak problem u vezi ovog (a ispostavilo se suprotno)...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|