Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Ozzy80
| Član od: 26 Sij 2010 | Poruke: 25 | |
|
Upisano: Pet Velj 05, 2010 10:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Otkud ja znam pre neki dan pricam sa prijateljem i on nezna kako izgleda Bor. Da li se savija lako ili tesko? Ja mislim da bi trebalo lakse |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Velj 05, 2010 10:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Ozzy80 Napisao/la: | Otkud ja znam pre neki dan pricam sa prijateljem i on nezna kako izgleda Bor. Da li se savija lako ili tesko? Ja mislim da bi trebalo lakse |
pazi kako ti idu godovi na letvicama. moraju ici uzduz barem 5 sirina letvice...onda ce se ok savijati i letvica nece pucat.... |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Ozzy80
|
Upisano: Pet Velj 05, 2010 10:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Odnesem ja kod druga kada budem isao na posao letve pa nek on pili kako oce na 5*2 a odnecu dosta pa koja pukne menjam ( necu odma da lepim nego cu koja ima god da ostavim malo u tom polozaju da vidim da li ce da pukne ili cu ih stavljati na palubu). Nego koliki da mi budu jarboli siroki i visoki ako mi je brod oko 80*35. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| crni gusar
| Član od: 27 Lip 2009 | Poruke: 59 | Mjesto: Kraljevo |
|
Upisano: Sub Velj 06, 2010 12:47 am Naslov poruke: |
|
|
dobra je camovina za prvu oplatu,cak se i fino savija,a gde imas vece savijanje taj deo stavis malo pod svecu i pomalo ga savijas da bi ti letvica ostala u tom polozaju... |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | Član od: 03 Ruj 2008 | Poruke: 436 | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pon Velj 08, 2010 1:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja koristim bukvu i orah, a slijedeća maketa će bit od trešnje, ne radim duplu oplatu od levica 1mm nego kao šta je slider reka 2x5mm. Imam posebno kupljenu limilicu sa dodatkom samo za krivljenje letvica, smoćim je u vodu i krivim. Cijeli postupak traje 2-3min. Lemilo izgleda ovako i proizvođač je bila Aeropiccola:
 _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William
Lale: poruka promijenjena dana: Uto Velj 09, 2010 6:18 pm; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | Član od: 08 Ruj 2009 | Poruke: 1637 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Velj 08, 2010 1:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Guba alatka  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Ozzy80
|
Upisano: Uto Velj 09, 2010 6:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Stavis na ovo pa ga onaj tocak krivi. Nego sekao mi drug a nema vremena pa mi je isekao na 40mm. E sad otisao je na Kopaonik pa nece biti jedno 10-ak dana pa kako bih mogao da isecem te letve a da ih ne sjebem. I da aj ako bi mogao samo taj mehanizam ( glavu ) da mi snimis i objasnis kako radi ( mislim sta stavis tu drvo pa krivi ili prvo drvo malo potopis u toplu voud pa satvis pa lepis? ).  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Ozzy80
|
Upisano: Čet Lip 17, 2010 5:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo opet sam se aktivirao. Malo sam pauzirao sa gradnjom ali nastavljam. Stigao sam do druge oplate pa sada da li da prvu oplatu prelakiram pa preko nje da lepim drugu ili da je ne diram vec da samo preko nje lepim drugu? |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| mali od palube
| Član od: 01 Tra 2011 | Poruke: 8 | |
|
Upisano: Sub Tra 02, 2011 7:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Da ne otvaram novu temu, muči me ista stvar. Vidim da je Ozzy odustao. Ovaj posljednji post je od prije skoro godinu dana. Ja bih isto tako radio Santa Mariu, ali me muče nacrti. Skinuo sam one s linka na prvoj stranici ove teme, ali to je tek osnova za izradu izvedbenog nacrta. Budući da sam lijen crtati, a i nisam siguran bih li sve napravio dobro, molio bih ako netko ima konačne, izvedbene nacrte toga broda. Isto sam pitanje postavio i u predstavljanju, ali bojim se da one postove malo tko čita. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | Član od: 03 Ruj 2008 | Poruke: 436 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|