Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sri Velj 08, 2006 5:53 pm Naslov poruke: Jedrenjak |
|
|
Ovaj jedrenjak je prošao uz sam brod mog frenda koji plovi na strancu.....
Jedrenjak je bio stvarno u vrhunskom stanju.....
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1985 | |
|
Upisano: Sri Velj 08, 2006 7:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| Jel to Sea Cloud - čini mi se da je ovaj ipak nešto manji? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Velj 08, 2006 9:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| meni se čini da ovo nije S.C. Ovako se nebi reklo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Velj 08, 2006 10:00 pm Naslov poruke: |
|
|
ov je S.C II prošle godine ispred Dubronika. Slika je jako loša jer je sikano običnim Fotoaparatom pa prebaćeno na CD.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sea wolf
 | | Član od: 12 Stu 2005 | | Poruke: 258 | | Mjesto: Mali Lošinj |
|
Upisano: Čet Velj 09, 2006 8:09 pm Naslov poruke: Jedrenjak |
|
|
ovo mi jako vuče na nekadašnjeg Jadrana od Jugomornarice,ali pogledati ču malo u moju arhivu  _________________ Glavan S. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Velj 09, 2006 8:22 pm Naslov poruke: |
|
|
johnny, ajde molim te ako imaš još koju slikicu ovog jedrenjaka da staviš. Meni se čini da je ovo Danmark ali NISAM siguran  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Velj 14, 2006 2:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Darijo Napisao/la: | johnny, ajde molim te ako imaš još koju slikicu ovog jedrenjaka da staviš. Meni se čini da je ovo Danmark ali NISAM siguran  |
Nemam više fotki, to mi je frend slikao s broda i to je to, a neke veće pojedinosti niti on ne zna, jer je bio u prolazu......  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Velj 14, 2006 11:19 pm Naslov poruke: |
|
|
ok np. Ostajem pri mišljenju da se radi o Danmarku ali NISAM siguran.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
| | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 450 | | Mjesto: Njemacka |
|
Upisano: Sub Svi 19, 2007 2:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Svakako je danski (zastava), a po broju i rasporedu slova mora biti DANMARK, jer bi blizanac GEORG STAGE imao vece i dvodijelno ime... Brod je ocito renoviran i novo bojan, ja se sjecam starih fotki s tamnim trupom. _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hemza
 | | Član od: 06 Ožu 2008 | | Poruke: 208 | |
|
Upisano: Sub Tra 05, 2008 10:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovaj jedrenjak je napravljen u brodogradilištu Blohm und Voss u Hamburgu.Na fotki gdje je prikazan zadnji dio ne mogu dokučiti kako se zove.Ovakvih jedrenjaka je napravljeno 13. Od njih 13 znam za Gorch Fock 1933g kasnije preimenovan u Sovjetski Tovarich a 2003g. vračen je Njemačkoj i ponovno preimenovan u Gorch Fock,Albert Leo Schlageter kasnije preimenovan u Portugalski Sagres,Rumunjska Mircea,Danski Danmark(za koji ne vjerujem da je taj jer je još 1972g. preimenovan u Američki USCGB Eagle)  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Tra 30, 2008 1:13 pm Naslov poruke: |
|
|
I sta je najbitnije neodoljivo podsjeca na Jadran koji je istih godina gradjen, a gdje drugdje, u Hamburgu.
mislim da postoji velika vjerojatnost da su radjeni, ako ne po istom, onda po vrlo slicnom nacrtu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
| | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 450 | | Mjesto: Njemacka |
|
Upisano: Čet Svi 01, 2008 8:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Mala korektura za GORCH FOCKA: Rusi nisu vratili prvi, nego je gradjen cetvrti (novi) brod istog tipa s istim imenom. Postoji opsiran clanak o GORCH FOCKU (II) u jednom od "Hrvatskih vojnika" srednje serije. Tocne sudbine prva tri cu vam isto napisati, a sad trazim ovaj brod s fotki. _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pp5d6
| | Član od: 28 Svi 2006 | | Poruke: 122 | | Mjesto: Grad na sredini hrvatske obale |
|
Upisano: Sri Pro 23, 2009 5:24 pm Naslov poruke: |
|
|
 _________________ Hrvatske podmornice nebi imale prave ciljeve. Da,da |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|