Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Ned Pro 20, 2009 2:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma gle , ima detalja koji su predimenzionirani (pogotovo detalja koji su kupovni a ne izrađeni pošto industrija dodataka za brodomaketarstvo ide na veća mjerila 1:50 ili 1:35),
- osim toga treba mi savjet kako ukloniti dlakavost konopa (pogotovo na uvečanim slikama to izgleda ogromno),
- nisam vodio računa o debljini obloge (naime letvice od 1mm širine rade se smo 1 mm debljine dok širih _ 2mm, 2,5mm ima i debelih 0,5 mm pa mi je to izazvalo povečanja dimenzija pojedinih elemenata i smanjenje udaljenosti tj. neki djelovi su nagurani.
- Zadnja primjedba je na spoj oplatnih letvica, povremeno imaju veći razmak koji nije svugdje uspješno maskiran.
Leo
na stranu sve ja sam i prezadovoljan brodom između ostalog jer ima jako lijepe "brze" linije |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 21, 2009 10:48 am Naslov poruke: |
|
|
Svaki ovakav brodić je ljepota za oko. Super.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bastard
 | | Član od: 19 Ruj 2009 | | Poruke: 46 | | Mjesto: ZAGREB U SRCU |
|
Upisano: Pon Pro 21, 2009 11:06 am Naslov poruke: |
|
|
majstor,nema šta!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pon Pro 21, 2009 12:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajde lipo ti je ispa, a konope provaj namazat sa lanenim uljem. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| krivukov
 | | Član od: 22 Stu 2009 | | Poruke: 278 | | Mjesto: Zagreb, Sesvete |
|
Upisano: Pon Pro 21, 2009 1:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Leo, ovi brodići izgledaju fenomenalno, pogotovo kad uzmem u obzir mjerilo!
Uf... nadam se samo da će moja bracera izgledati upola tako dobro kad ju dovršim...
A što se tiče papira kao građevnog materijala, pa i to je nekad bilo drvo, zar ne?  _________________ Einstein je svojedobno rekao: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost... ali za svemir nisam siguran". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pon Pro 21, 2009 9:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Je, al meni je drvo, drvo e nema do njega. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| turky-ri
 | | Član od: 08 Lip 2008 | | Poruke: 203 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Sij 04, 2010 11:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Bome Leo, svaka čast !!! Shenandoah ti je prekrasn ! U skoroj budučnosti će i kod mene na navoz jedan takav ! (nadam se )  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Barba Boris
 | | Član od: 10 Lip 2012 | | Poruke: 24 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pon Lip 11, 2012 7:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Gospon Leo! Vrlo lijep rad,jako sam zadovoljan vašim umjećem.Vidim da imamo nešto zajedničko a to je da oboje volimo raditi manje barkice,iako ih je znatno teze za napravit.No ipak mislim da su ove barkice malo pre male,ubuduce radi vece.Toliko od Borisa!! _________________ Barba Boris |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|