Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Mr.Burns
 | | Član od: 11 Pro 2009 | | Poruke: 69 | |
|
Upisano: Sub Pro 12, 2009 3:09 pm Naslov poruke: Heller 1/72 Bucker Bu-133 rekonstrukcija |
|
|
Kao što navedoh u naslovu, radi se o hellerovoj maketi u 1/72.
Prvobitno sam napravio (prije 7-8 godina) ovu maketu sa oznakama ZNDH.
evo fotka
radio sam je prema veoma šturim informacijama. dekali su blue rider.
u međuvremenu, sam sakupio više detalja o ovoj letjelici (uglavnom iz knjige Zrakoplovstvo NDH 1941-1945, koju moram pohvaliti ovom prilikom) i pošto mi ne da mira, odlučih je prepraviti. Plan je bio, poskidati ove dekale i postaviti zvonimirce i natpis firme (logo) Bucker iza motora.
poskidani dekali....ali.... .. zvonimirce i ostale dekale nikako nisam uspio nabaviti ...tako da sam odlučio raditi JRV verziju iz muzeja s lift here dekalima.
ali definitivno moram uraditi i jedan u bojama ZNDH, jer ova šema, po meni, veoma lijepo djeluje na ovako maloj i simpatičnoj maketi.
OK, da ne budem previše sentimentalan, nastavio sam radove i preprskao maketu MM silverom..i evo kako to do sada izgleda...
nastavak slijedi |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Pro 12, 2009 3:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Sve ok., samo vodi računa da srebrna kojom su preprskane platnene površine ne bi smjela biti istog odsjaja kao dijelovi koji su metalni (motor).
Ovo pogotovo zbog malog mjerila, a i sam konkretni objekt (zbog svojih dimenzija u 1:1) kao takav ispadne ne duži od 1 1/2 dužine kutije šibica u 1/72. Stoga ti svakako savjetujem da za to mjerilo srebrna boja (odsjaj) mora ispasti vrlo decentno - gotovo mat (u ovom slučaju bi čak i polusjajni finish djelovao srazmjerno nerealno). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mr.Burns
|
Upisano: Sub Pro 12, 2009 8:44 pm Naslov poruke: |
|
|
U pravu si prelude, stvarno djeluje dosta sjajno. Preprskaću ga matt lakom, a potom pomiješati matt i semi glos pa polako četkicom preći metalne dijelove. Nadam se da će biti dobro.
Hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Ned Pro 13, 2009 9:11 am Naslov poruke: |
|
|
Mozes staviti i kap-dvije mat sive u srebrnu, prespricaj ponovo i dobices bolji efekat. Isto promijeni tockove, na orginalu nemaju blatobrane...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mr.Burns
|
Upisano: Ned Pro 13, 2009 2:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala dr.vlado...
..svojom zaokupljenošću kako napraviti dobar efekat boje, nisam niti primjetio da su blatobrani suvišni
Srećom, primjedba je na vrijeme-prije nego što sam počeo farbati točkove  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mr.Burns
|
Upisano: Pet Pro 18, 2009 2:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Maketa je preprskana po receptu dr. vlade (srebrna plus 2 kapi sive). Mislim da je sada efekat mnogo bolji, srebrna je malo zagašena.
Nisam siguran koliko se može vidjeti na ovim fotkama.
Maketu sam farbao prije dva dana i pošto mi "radionica" nije baš najtoplija (naročito sada ), imam osjećaj da se boja nije u potpunosti osušila.
Sačekaću još dan-dva, dok se sve lijepo osuši, pa ako bude trebalo, preći ću i mat lakom.

|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Pet Pro 18, 2009 5:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Ljepo! _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mr.Burns
|
Upisano: Ned Sij 24, 2010 3:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Nikako da nađem vrijeme i inspiraciju da konačno dovršim ovog patuljka.
Evo trenutnog stanja:

Planiram još ofarbati u žuto vrhove elise i cijelu maketu preći polusjajnim lakom. Zamolio bih i vas za sugestije, komentare i sl.. hvala  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Pon Sij 25, 2010 9:26 am Naslov poruke: |
|
|
Dobro izgleda, probaj mu samo ubaciti pojaseve u kabinu, mozes to uvijek, a odmah ce jos bolje izgledati  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|