Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Heller 1/72 Bucker Bu-133 rekonstrukcija

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Mr.Burns

Član od: 11 Pro 2009
PorukaUpisano: Sub Pro 12, 2009 3:09 pm    Naslov poruke: Heller 1/72 Bucker Bu-133 rekonstrukcija Citiraj ovaj komentar

Kao što navedoh u naslovu, radi se o hellerovoj maketi u 1/72.
Prvobitno sam napravio (prije 7-8 godina) ovu maketu sa oznakama ZNDH.
evo fotka

radio sam je prema veoma šturim informacijama. dekali su blue rider.
u međuvremenu, sam sakupio više detalja o ovoj letjelici (uglavnom iz knjige Zrakoplovstvo NDH 1941-1945, koju moram pohvaliti ovom prilikom) i pošto mi Twisted Evil ne da mira, odlučih je prepraviti. Plan je bio, poskidati ove dekale i postaviti zvonimirce i natpis firme (logo) Bucker iza motora.

poskidani dekali....ali.... Confused .. zvonimirce i ostale dekale nikako nisam uspio nabaviti Sad ...tako da sam odlučio raditi JRV verziju iz muzeja s lift here dekalima.

ali definitivno moram uraditi i jedan u bojama ZNDH, jer ova šema, po meni, veoma lijepo djeluje na ovako maloj i simpatičnoj maketi.
OK, da ne budem previše sentimentalan, nastavio sam radove i preprskao maketu MM silverom..i evo kako to do sada izgleda...

nastavak slijedi
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
prelude

Član od: 23 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Pro 12, 2009 3:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve ok., samo vodi računa da srebrna kojom su preprskane platnene površine ne bi smjela biti istog odsjaja kao dijelovi koji su metalni (motor).
Ovo pogotovo zbog malog mjerila, a i sam konkretni objekt (zbog svojih dimenzija u 1:1) kao takav ispadne ne duži od 1 1/2 dužine kutije šibica u 1/72. Stoga ti svakako savjetujem da za to mjerilo srebrna boja (odsjaj) mora ispasti vrlo decentno - gotovo mat (u ovom slučaju bi čak i polusjajni finish djelovao srazmjerno nerealno).
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Mr.Burns

PorukaUpisano: Sub Pro 12, 2009 8:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U pravu si prelude, stvarno djeluje dosta sjajno. Preprskaću ga matt lakom, a potom pomiješati matt i semi glos pa polako četkicom preći metalne dijelove. Nadam se da će biti dobro.
Hvala
Natrag na vrh
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Ned Pro 13, 2009 9:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mozes staviti i kap-dvije mat sive u srebrnu, prespricaj ponovo i dobices bolji efekat. Isto promijeni tockove, na orginalu nemaju blatobrane... Wink
Natrag na vrh
Mr.Burns

PorukaUpisano: Ned Pro 13, 2009 2:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala dr.vlado...
..svojom zaokupljenošću kako napraviti dobar efekat boje, nisam niti primjetio da su blatobrani suvišni Embarassed
Srećom, primjedba je na vrijeme-prije nego što sam počeo farbati točkove Wink
Natrag na vrh
Mr.Burns

PorukaUpisano: Pet Pro 18, 2009 2:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa je preprskana po receptu dr. vlade (srebrna plus 2 kapi sive). Mislim da je sada efekat mnogo bolji, srebrna je malo zagašena.
Nisam siguran koliko se može vidjeti na ovim fotkama.
Maketu sam farbao prije dva dana i pošto mi "radionica" nije baš najtoplija (naročito sada Zima ), imam osjećaj da se boja nije u potpunosti osušila.
Sačekaću još dan-dva, dok se sve lijepo osuši, pa ako bude trebalo, preći ću i mat lakom.

Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Pet Pro 18, 2009 5:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ljepo!
Mr.Burns

PorukaUpisano: Ned Sij 24, 2010 3:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nikako da nađem vrijeme i inspiraciju da konačno dovršim ovog patuljka.
Evo trenutnog stanja:

Planiram još ofarbati u žuto vrhove elise i cijelu maketu preći polusjajnim lakom. Zamolio bih i vas za sugestije, komentare i sl.. hvala Wink
Natrag na vrh
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pon Sij 25, 2010 9:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro izgleda, probaj mu samo ubaciti pojaseve u kabinu, mozes to uvijek, a odmah ce jos bolje izgledati Wink
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma